A N S O N
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2010
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 40 cm hoog en 19 kg.
Uiterlijk
Bruin/wit , kortharig. ANSON heeft een kort staartje.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Zevenhoven, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
ANSON wordt door zijn Spaanse verzorgers beschreven als een lieve, nieuwsgierige en rustige hond die graag geknuffeld wordt. En dat blijkt, sinds hij in zijn opvanggezin is aangekomen, ook zo te zijn. Hij gaat lekker zijn eigen gang, kuiert wat rond en stoort zich nauwelijks aan andere honden, geluiden of het roepen van zijn naam.
ANSON kan absoluut ook genieten van een wandeling maar je doet hem een nog groter plezier met een tuin. Hij wandelt dolgraag wat rond in de tuin, snuffelt wat en ligt graag in de zon. De routine binnen het opvanggezin heeft hij al snel opgepakt.
ANSON is mensgericht, rustig, aanhankelijk en lief. De andere honden zijn voor hem meer een richtlijn van wat er van hem verwacht wordt. Hij gedraagt zich uitstekend in de roedel.
ANSON is voedselgericht, maar een duidelijk nee is voldoende om hem af te leiden.
In de auto gedraagt hij zich uitstekend.
ANSON kan al enkele uren alleen thuis blijven, samen met de andere honden in het opvanggezin. Verwacht wordt dat hij ook helemaal alleen thuis kan blijven. Je hoort hem niet, hij sloopt niets en is heel blij als je weer thuis komt.
's Nachts slaapt hij in de woonkamer op een kussen of in de mand.
Aan de riem loopt hij keurig mee. Hoogstens wil hij eens een keer aangeven dat het toch echt de bedoeling is om een bepaalde kant uit te gaan en dat omdat daar namelijk heerlijke luchtjes zijn.
ANSON is werkelijk een schatje, een gemakkelijke hond, zowel met andere honden als zonder hen.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van ANSON in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ANSON kan zowel als hond alleen als bij andere honden geplaatst worden. Een tuin waarin ANSON lekker kan rondstruinen is een pré.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Tijdens de kattentest had ANSON geen belangstelling voor de aanwezige katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

ANSON is in maart 2017 gevonden in Santa Lucia en naar het asiel van Santiago gebracht. Van zijn verleden is helaas niets bekend.
Kosten: € 140,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG