B I M B A   V
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix chihuahua
Leeftijd
± 09/07/2017
Schouderhoogte
Klein hondje: 32 cm hoog en 6 kg.
Uiterlijk
Tricolor , kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Hoorn, in een opvanggezin met katten.
Karakter
Kleine zwarte BIMBA is een blij, lief, sociaal, speels en erg aanhankelijk meisje met heel veel energie. In huis is zij een rustig hondje dat niets kapot maakt en je steeds even opzoekt voor een knuffel of aai. BIMBA is heel gehoorzaam, ook buiten, en makkelijk te corrigeren. Naar grote mensen en kinderen toe is zij zeer sociaal. Tegenover de aanwezige huishonden wil zij de baas spelen, met honden die ze buiten tegenkomt wil ze alleen maar spelen en rennen.
Met de wandelingen in het veilige losloopgebied kan BIMBA zich heerlijk uitleven, rennen en ravotten met de andere honden. Het maakt haar dan niet uit of de hond groot of klein is. Als de grote honden iets te wild met haar spelen staat ze haar mannetje.
Het alleen zijn gaat goed.
BIMBA is zeer sociaal met katten en kleine kinderen, hoe meer kindjes hoe liever zij het heeft want meer kindjes is meer aandacht.
BIMBA past in vele situaties zolang ze maar het enige hondje in huis is en zij niet al te lang alleen hoeft te zijn.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van BIMBA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
BIMBA zoekt baasjes die houden van een klein hondje met een pittig karakter, maar die haar wel heerlijk hond laten zijn. Ze is nog jong en kan nog heel veel leren. Zij heeft altijd een thuis gehad (zie bijzonderheden). Naar kinderen in alle leeftijden is zij zeer aanhankelijk.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden BIMBA heeft een thuis gehad in Spanje, maar helaas is haar baasje onverwachts overleden. Gelukkig heeft La protectora zich over haar ontfermd en kwam zij naar Nederland voor een nieuw toekomst.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG