C O N C H A
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mastin Espagnol
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 20/09/2010
Schouderhoogte
Grote hond: 78 cm hoog en ca. 75 kg (momenteel te zwaar).
Uiterlijk
Zwart/wit, dikke kortharige vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
Culemborg, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter
CONCHA verblijft nu enkele weken in het opvanggezin, na jarenlang in een asiel geleefd te hebben. De verandering was voor haar een totale cultuurshock. In eerste instantie was CONCHA als versteend, ze durfde amper te bewegen, ze kon enkel maar hijgen en kwijlen en was zeer alert op wat er om haar heen gebeurde.
Voor elke toenadering deinsde ze terug of dook in elkaar. Ze vertoont hierbij geen enkele agressie, ze zou gewoon het liefst onzichtbaar zijn maar dat gaat lastig met haar postuur.
Haar jarenlange leven in het asiel heeft duidelijk zijn sporen achter gelaten. CONCHA is zo weinig gewend geweest en heeft zo weinig liefde en zorg gekend dat de stap voor haar nog te groot is om nu te kunnen genieten van haar nieuwe leven waar ze wel de liefde, aandacht, comfort, ruimte en vrijheid kan krijgen.
Ze moet hier heel rustig aan wennen en dat kost tijd. Na enkele weken zie je gelukkig wel wat stapjes voorwaarts bij CONCHA: ze kan al wat meer ontspannen in huis, hijgt en kwijlt minder. Lag ze eerst alleen in een hoek van de kamer, nu zoekt ze toenadering bij de andere honden en gaat in hun buurt of zelfs tegen ze aan liggen. De andere honden kunnen zo een voorbeeld en steun voor haar zijn.
Als je heel rustig naast haar gaat zitten en haar zachtjes aait of masseert, hoor je een diepe zucht en ontspant ze helemaal. Uit haar zelf komt ze soms voorzichtig snuffelen aan het opvangbaasje. Zolang die niet opeens haar hand uitsteekt gaat dit goed en is de interesse die ze uit haar zelf toont al een stap in de goede richting.
Buiten is het nog erg spannend voor CONCHA. Zolang het rustig is, niet te veel mensen, verkeer, geluiden, gaat het redelijk en is ze ontspannen genoeg om wat te snuffelen en haar behoefte te doen. Als het te spannend wordt dan schiet ze in de stress en verstart ze helemaal. Ze trekt totaal niet aan de riem, ook niet bij angst. Je krijgt er alleen geen beweging meer in, en bij een hond van haar formaat kan dat lastig zijn, want haar even optillen of meetrekken gaat echt niet.
CONCHA is op dit moment in huis vrij waaks naar elk geluid, beweging, schaduw die haar vreemd is. Ze blaft en gromt dan. Het is lastig te zeggen of dit minder wordt zodra ze zich veiliger voelt of dat ze van zichzelf een vrij waakse hond is.
In het algemeen is er nog weinig van te zeggen hoe de CONCHA die zich goed in haar vel voelt zal zijn. Zoals ze nu overkomt is ze lief, zacht, rustig en sociaal maar helaas nog lang niet bevrijd van haar asielverleden.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
CONCHA heeft nog tijd nodig om te wennen aan haar nieuwe leven en om zich veilig te gaan voelen. Belangrijkste op dit moment is dat haar nieuwe baasjes een rustig en veilig thuis kunnen bieden. We zoeken mensen die ervaring hebben met een hond met een verleden en die haar met veel liefde, geduld, en een zachte aanpak kunnen laten zien dat het leven ook fijn kan zijn. Een andere stabiele hond die haar helpt de weg te wijzen zou daarbij een goede steun voor CONCHA kunnen zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met alle honden, groot en klein, reu en teef. De katten in huis vond ze aanvankelijk maar vreemde wezens (waar naar geblaft moest worden) maar inmiddels is ze aan ze gewend.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

CONCHA verbleef jarenlang in het asiel Bolgachina te Oviedo, maar krijgt nu via onze vrienden van La Protectora eindelijk haar kans op een goed leven in Nederland als huishond.

- Door de stress en verveling in het asiel heeft CONCHA likgranuloom op beide voorpoten.   Hopelijk wordt het likken minder als ze zich beter op haar gemak gaat voelen zodat de wonden   kunnen genezen.
- CONCHA is op dit moment nog te zwaar en heeft een slechte conditie omdat ze nooit buiten de   kennel kwam. Aan haar gewicht en conditie wordt gewerkt om dit geleidelijk aan te verbeteren.
- CONCHA heeft veel los vel en huidplooien rond haar kop en nek, zoals dat past bij dit type   mastin. Ten gevolge daarvan heeft ze hangende onderste oogleden waardoor je de conjunctiva   kunt zien (ectropion). Het is dus geen cherry-eye. Omdat er makkelijk vuil in kan komen is het   wel oppassen dat ze geen ontstoken ogen krijgt.
Kosten: € 215,-- gift + € 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG