C O S I N A
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl

+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/08/2017
Schouderhoogte
Klein hondje: 30 cm hoog en 4,6 kg.
Uiterlijk
Beige/grijs , pluizige halflange vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter
Sinds een tijdje is COSINA in Nederland. Wij ervaren haar als een ongelooflijk aanhankelijk, lief en mensgericht hondje. Aandacht is zogezegd haar lievelingswoord. Het liefst ligt ze tegen je aan of, beter nog, op schoot. Ook kinderen vindt ze erg leuk.
COSINA vindt het geweldig om mee uit te gaan voor een wandeling. Ze loopt al keurig mee aan de riem en kan probleemloos loslopen in veilig gebied.
COSINA is nog erg jong en heeft in haar korte leven helaas al veel veranderingen meegemaakt. Dit heeft haar een stuk onzekerheid opgeleverd waardoor ze het moeilijk vindt om haar opvangmama uit het oog te verliezen.
Om die reden slaapt ze ’s nachts in een bench in de slaapkamer, maar overdag moet zij nog leren dat ze ook weleens even alleen gelaten moet gaan worden. Ze moet het vertrouwen nog krijgen dat je weer terugkomt.
Kort samengevat: COSINA is een mensgericht, vrolijk en speels hondje wat prima mee in de auto kan en met wie wandelen een feestje is. Alleen thuisblijven zal nog moeten worden getraind met dit hondje.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van COSINA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor COSINA zijn wij op zoek naar lieve baasjes die haar graag mee op pad nemen, die haar niet te veel alleen thuis zullen laten en die veel aandacht hebben voor haar. COSINA zal het heerlijk vinden om alle aandacht voor zich te hebben.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
COSINA zou het meest gelukkig zijn als hondje alleen, of samen met een stabiele reu. Ze kan weliswaar tijdens wandelingen prima overweg met andere honden, maar binnenshuis vindt zij het erg moeilijk om aandacht te delen met teefjes.
COSINA kan niet goed overweg met katten.
Bijzonderheden  
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG