D A I S Y   I I
contactpersoon
voor meer info:
esther@sos-strays.nl
+31 (0)36-5324999
  Bereikbaar tot 18.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/07/2007
Schouderhoogte
Klein hondje: 28 cm hoog en 4 kg.
Uiterlijk
Zwart met bruine vacht, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Herkomst
DAISY verblijft in een Grieks opvanggezin. Bij geschikte kandidaat adoptanten zal DAISY klaargemaakt worden voor transport en naar hier reizen zodra er een plek beschikbaar is op een vlucht naar Nederland.
Karakter
DAISY is een heel vriendelijk en spontaan hondje. DAISY is zindelijk en loopt netjes mee aan de riem. Ze kan een paar uurtjes alleen thuis blijven en vertoont geen sloopgedrag.
Wel is DAISY waaks en blaft als zij iets hoort. Ze blijft vooralsnog enthousiast doorblaffen als zij meent dat het huis moet worden bewaakt. Hieraan wordt in het Griekse opvanggezin gewerkt.

Klik hier om een filmpje te bekijken van DAISY in Griekenland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat DAISY nog een liefdevolle oude dag mag krijgen als huishond, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de Special Care aandoening worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch rapport
Wij laten deze 10-plussers in Griekenland, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. Uitslagen van de bloedtesten volgen nog.

DAISY heeft last van een huidallergie en moet regelmatig gewassen worden met een medicinale shampoo. De oorzaak van haar allergie is niet bekend.
DAISY heeft lichte artrose, maar ondervindt er weinig hinder van. Voedingssupplementen als glucosamine kunnen verergering voorkomen.
Verder heeft ze op dit moment nog last van een oorontsteking. Daarvoor wordt zij behandeld met antibiotica.
Bij andere honden
DAISY is vriendelijk voor andere honden en kan goed met katten overweg.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden DAISY is opgevangen door onze vrienden van Illioupolis Animal Welfare Union en verblijft in een opvanggezin in Athene.
Kosten: € 75,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG