D E L T A   I I
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/11/2016
Schouderhoogte
Middelmaatje: 46 cm en 17,4 kg.
Uiterlijk
Lichtbruine, kortharige vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias - afgekort: LA PROTECTORA - is een jonge vereniging, gesticht door enkele zeer ervaren dierenvrienden om het tekort aan oplossingen voor ongewenste honden in de streek van Avilés te helpen. Op dit moment hebben ze nog geen asiel maar de plannen zijn bij de gemeente ingediend en nu is het wachten op de vergunning om een asiel te mogen bouwen . Ze werken momenteel alléén nog maar met opvanggezinnen. La Protectora heeft wel al een Low Cost dierenkliniek geopend in Gijon waar ze tegen zeer gunstige tarieven de dieren verzorgen. Naast de algemene medische zorg, is het vooral de bedoeling om de honden- en katteneigenaars aan te moedigen om elk huisdier te laten castreren/steriliseren ! La Protectora voert hiervoor ook veel campagnes. La Protectora krijgt nagenoeg geen subsidies van de Steden en Gemeenten en bekostigen hun werk door private sponsoring, donaties en de verkoop van artikels op markten en evenementen.
Verblijfplaats
DELTA verblijft in een opvanggezin in Spanje. Bij geschikte kandidaat-adoptanten kan DELTA meereizen met een volgend transport naar NL/B.
Karakter
Haar verzorgers omschrijven DELTA als een bijzonder lieve en vrolijke jonge hond. DELTA is speels en aanhankelijk ondanks de moeilijke start die zij in haar jonge leven heeft gehad. DELTA is met mens en dier goede maatjes.
DELTA is nog een jonge hond en moet nog verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een jonge hond van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding willen laten opgroeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij nog jong is plaatsen wij haar niet bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van DELTA in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We zoeken voor DELTA een thuis bij mensen die haar een liefdevol leven willen geven. Omdat DELTA zo dol is op andere honden plaatsen wij haar het liefst bij mensen die al een of meerdere honden in huis hebben.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de Special Care aandoening worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Special Care
DELTA is op een boerderij geboren en heeft als puppy een trap van een koe gehad. DELTA brak hierdoor haar rechter achterpoot en liep neurologisch letsel op. DELTA kreeg geen medische zorg en werd pas drie weken na het ongeluk door de boer naar LA PROTECTORA gebracht en afgestaan. Gelukkig is de kleine DELTA daar liefdevol opgevangen en succesvol aan haar rechter achterpoot geopereerd. We zijn nu een half jaar verder en het gaat heel erg goed met DELTA. Haar geopereerde achterpoot is goed genezen. De neurologische schade is beperkt gebleven tot een manke linker achterpoot. Gelukkig belemmert dit haar niet in haar spel en vrolijke gedrag, zie ook de filmpjes. De dierenarts verwacht dat de mankheid niet verder zal verslechteren.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden DELTA is geboren op een boerderij en leeft sinds zij is afgestaan in een pleeggezin met meerdere honden.
Kosten: € 75,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG