D O R I   I I I
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 26/10/2017
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 10 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin met donkere masker , niet helemaal kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Velserbroek, in een opvanggezin met kinderen, andere honden en een kat.
Karakter
DORI is een hele lieve, baasgerichte hond. Ze leert ontzettend snel en is een slim hondje. In het begin van de aankomst in het opvanggezin was alles een beetje spannend en nieuw maar nu begint ze steeds meer te laten zien hoe ze geniet van alles. Ze slaapt los in de woonkamer samen met de twee andere honden van het opvanggezin en dat gaat prima.
DORI gaat erg graag mee uit wandelen en zodra je de riem pakt komt ze aangesneld. DORI is een hond die graag lekker beweegt en op veilige plekken kan ze prima los. Ze geniet hier ontzettend van en ze heeft het ook nodig om minstens 1 keer per dag heerlijk op een veilige plek los te kunnen rennen. DORI kent de hondentaal goed en speelt ontzettend graag met andere honden. Willen ze dat niet, dan is dat ook goed en rent ze vrolijk weer verder.
DORI houdt je tijdens het wandelen goed in de gaten en je hoeft maar te fluiten of haar te roepen of ze komt aangespurt. Het is geen hond die genoeg heeft aan een klein blokje om aan de lijn. Als DORI goed is uitgelaten is ze rustig in huis.
DORI vindt katten erg leuk en zou het liefste met ze spelen. De poes in het opvanggezin is hier niet voor te porren en geeft dat ook aan en ze laat de poes nu verder met rust.
DORI is een hele goede eter en omdat ze buiten veel rent is een sportbrok voor haar het beste. Anders wordt ze snel aan de wat magere kant.
Omdat DORI snel leert zou ook een cursus of hondensport erg leuk voor haar zijn. Ze gaat graag mee in de auto en springt er vrolijk in en uit. Ze is niet wagenziek. Omdat ze graag eet kun je haar ontzettend snel dingen leren en haar belonen met een brokje of hondenkoekje. Ze kan inmiddels 'zit' op commando.
DORI is erg lief voor kinderen maar kan soms nog iets te enthousiast reageren op kleine kinderen. Ze wil hen dan steeds likjes geven of tegen ze opspringen. Ook bezoek wordt enthousiast begroet en het opvanggezin heeft haar bijna aangeleerd dat ze niet tegen mensen mag opspringen. Maar ze vindt mensen die binnenkomen dan ook erg leuk. Buiten kijkt ze niet op of om naar vreemde mensen want dan heeft ze het te druk met rennen, spelen en andere honden bekijken. Ook heeft ze dan alleen aandacht voor de baas en welke route die loopt.
DORI is erg graag bij je in de buurt en ligt dan vaak bij je voeten, maar ze kan ook prima een paar uurtjes alleen zijn. Ze is helemaal blij als je haar dan een kauwbot geeft en is daar heerlijk zoet mee. DORI is wel wat waaks maar slaat daar niet in door en is ook goed corrigeerbaar.
Kortom, DORI is een geweldige hond en zeer intelligent. Zodra ze aan je is gewend, is ze helemaal op je gericht en is ze de beste maatjes met je. Je wordt dan ook altijd zeer vrolijk door haar begroet als je de kamer in komt.

Klik hier om een filmpje te bekijken van DORI in Spanje met katten.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
DORI is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van haar en waar zij het best op haar plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Tijdens de kattentest reageerde DORI met weinig interesse.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden DORI werd afgestaan aan onze vrienden van La Protectora door lokale gypsies, nadat onze dierenvrienden haar als het ware “los gepraat” hadden. Helaas weten zij dat de honden het bij deze gypsies doorgaans erg slecht hebben.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG