E V I T A   S.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Teckel ruwhaar
Leeftijd
± 01/01/2013
Schouderhoogte
Klein hondje: 28 cm hoog en 7 kg
Uiterlijk
Bruine, ruwharige vacht.
Herkomst
Spanje, Madrid, maar sinds september 2014 in Nederland.

Verblijfplaats
Naaldwijk, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
EVITA (nu Tapas genoemd) is een aanhankelijk, lief, vrolijk, speels en uitbundig hondje. Ze is met recht een echte teckel: intelligent, zelfstandig en eigenwijs.
EVITA is dol op spelen. Met een balletje, flostouw of stok kan zij zich heel goed vermaken. Haar flostouw geeft ze een slinger en rent er dan zelf achteraan.
In huis ligt zij graag bij je op schoot maar zij kan ook prima lekker in haar mand of bench gaan liggen. Zij houdt van rust in huis. Ze kan uren liggen slapen.
EVITA is dol op mensen. Haar staartje kwispelt voortdurend en het liefste wordt ze lekker aangehaald. Ook met de kinderen gaat zij goed om.
In een te drukke omgeving (bijv. bij bezoek) of als gevolg van jaloezie heeft EVITA de neiging de controle te willen behouden, met als gevolg dat ze nog wel eens naar iemand wil snappen/bijten of iemand in de broekspijp wil pakken. Hierbij bijt ze niet door.
EVITA is volledig zindelijk. Haar behoeftes doet ze los of aan de riem, het maakt haar niet uit. Aan de riem wil zij een enkele keer nog wel eens trekken, bijv. als ze het strand of bekenden ziet. Hierop is zij goed te corrigeren. Ze kan goed los lopen en houdt je goed in de gaten. Als je op het punt staat terug naar huis te gaan, laat ze zich soms wat lastig aanlijnen maar een snoepje doet daarbij wonderen. EVITA kan soms wat schrikken van harde geluiden.
In de tuin gaat ze graag op zoek naar muisjes en als je niet oplet, helpt ze je even om wat plantjes te verpoten.
Het strand en de duinen zijn favoriet: lekker achter een balletje of stok aanrennen.
Ze kan heel goed voor een paar uurtjes alleen thuis blijven. Daarbij verblijft ze wisselend los of in de bench.
EVITA kent wat commando's, zoals zit en blijf maar zoals het een echte teckel betaamt is ze soms ook Oost-Indisch doof.
EVITA snapt de roedeltaal goed. Ze gaat regelmatig mee met de uitlaatservice. Ze heeft wat vriendjes in de buurt waar ze graag mee speelt maar ze trekt ook graag haar eigen plan.
Autorijden gaat prima. Ze blijft netjes op de achterbank aan de gordel en kijkt wat naar buiten. Bij een langere rit gaat ze lekker liggen slapen.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor EVITA zoeken wij een rustige omgeving zonder al teveel prikkels. Een druk gezin is aan haar niet besteed. EVITA kan zowel bij andere honden als hond alleen geplaatst worden. Wij plaatsen EVITA niet bij katten. Tevens zoeken wij voor haar mensen met consequent leiderschap en ervaring met honden c.q. teckels.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. EVITA kan niet bij katten geplaatst worden.
Bijzonderheden EVITA werd door onze vrienden van Adoptalo.com gered uit de perrera (dodingstation) van Madrid. Zij werd in januari 2015 geadopteerd. Wegens veranderde omstandigheden bij de adoptant, is EVITA terug ter herplaatsing.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG