F R I D A   I I
contactpersoon
voor meer info:
marc@sos-strays.nl
+32  (0)495-698372

  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Mastin Espagnol.
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 01/01/2017
Schouderhoogte
Grote middelmaat tot groot: 65 cm hoog en 35 kg.
Uiterlijk
Wit/beigebruin met donkere vlekken rond de ogen, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Mieres (Asturias)

S.O.S. Strays helpt al een aantal jaren het asiel van Mieres, toen beheerd door de vereniging El Trasgu. Deze heeft beslist om zich terug te trekken uit het asiel, dat nu sinds maart 2017 beheerd wordt door de Vereniging Alma Asturias Animals. Gelegen in een wat armer deel van Asturias, een streek waar nog weinig respect wordt getoond naar huisdieren, en waar veel honden achtergelaten worden in de natuur.
Een paar moedige meiden, met de hulp van enkele vrijwilligers, hebben een overvol koud en vochtig asiel ‘geërfd’, met meer dan 100 honden en dagelijks nog honden die aangeboden of gevonden worden. Veel van de aanwezige honden zijn groot, mastins, mixen ervan, grote jachthonden of pittbullmixen. Alhoewel Alma Asturias veel energie stopt in adoptieprogramma’s en zeer accurate informatie biedt over elke hond individueel, is het niet makkelijk om een thuis te vinden voor grote honden, en vooral de mastinachtigen zijn totaal kansloos in Spanje. Jarenlange ervaring, leert ons dat een deel van de mastins en mixen ervan fantastische gezinshonden kunnen worden. Daarom trachten we om prioritair aan sommige nauwkeurig geselecteerde mastinachtigen een kans te geven op een leuk gezin in Nederland/België.
Verblijfplaats
Putte-Kapellen (grens B/NL bij Bergen op Zoom) in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
FRIDA werd door haar Spaanse verzorgsters beschreven als een heerlijke, lieve, knuffelige hond die het zalig vond om mee te mogen gaan met vrijwilligers als er gewandeld werd. Ze is lief tegen kinderen.
Nu ze sinds kort in België is, ervaren we dat er geen woord van gelogen is; FRIDA is lief, lief en nog eens lief. Het is een lieve prachtige knuffelbeer, of beter gezegd, een lief knuffelpandabeertje. Met de mooie aftekening rond haar ogen en haar compacte bouw, heeft ze een panda-achtige uitstraling.
Qua gedrag is ze een grote pup (net 1 jaar, mastinachtigen worden volwassen rond 3 jaar), in het asiel opgegroeid zonder enig speelgoed of meubels rond zich. Ze wil daarom, naast de leuke hondenspeeltjes die ze nu ontdekt, ook wel eens iets verkeerd vastpakken, met een sok of dekentje gaan lopen of eens proeven hoe een tafelpoot smaakt. Maar met een korte stemcorrectie heeft ze tot nu toe geen 2 keer dezelfde spullen vastgehad.
FRIDA is zindelijk. In haar opvanggezin is er een tuin en FRIDA gaat vanaf de eerste dag al zelf voor de deur staan wanneer ze naar buiten wil om te plassen.
FRIDA is heel mensgericht en wil voor een duidelijke maar zachte aanpak zeker haar best doen om te leren hoe de baasjes het graag willen.
FRIDA slaapt 's nachts op een comfortabel kussen in de bench, ook krijgt ze haar etensbak in de bench. Ze heeft er geen probleem mee en slaapt een lange nacht door. Ook tijdens afwezigheid van haar tijdelijke baasjes verblijft ze, na spelen en lopen, momenteel nog in de bench en gaat wat liggen slapen. Deze afwezigheid mag niet te lang duren, 1 of max. 2 uren, een bench mag nooit een gevangenis worden!
FRIDA is geen gulzige eter. Ze eet haar bak goed maar rustig leeg. Ook snoepjes neemt ze vriendelijk en rustig aan.
Haar vacht was bij aankomst enorm geklit, de wollige ondervacht was één mat van urine. Alle dagen wordt er stukje voor stukje aan gewerkt om die vieze ondervacht los te krijgen en weg te borstelen. Dit kan alléén maar pijnlijk zijn, maar toch blijft ze even lief! Ze heeft al een eerste douche gehad en, na even onzeker te zijn, genoot ze van het warme water en massage. Zodra alle viezigheid los komt uit haar vacht zal ze opnieuw onder de douche gaan, en wat zal ze dan mooi worden!
FRIDA loopt nog niet gedisciplineerd aan de riem maar is zeker geen trekpaard. Ze snuffelt wat hier en daar, waggelt dan met je mee, en af en toe trekt ze opzij om nog even wat te gaan besnuffelen.
Of FRIDA ooit waaks zal worden, is nog onzeker. Tot nu toe heeft ze geen enkele neiging om te blaffen, niet eens wanneer de andere aanwezige honden aanslaan, en ze vindt alle mensen lief.
Kortom: FRIDA is een tophond in wording. Ze kent nog niet veel, wat niet abnormaal is voor een jonge hond die in het asiel opgroeide, maar leert snel en is zeer mensgericht. Haar karakter is zacht en lief.

Klik hier om filmpjes te bekijken van FRIDA in Spanje, wandelend aan de riem en in België bij haar opvanggezin.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
FRIDA is nog niet helemaal klaar voor adoptie vanwege haar vieze en geklitte ondervacht, maar binnen enkele dagen zal dit verholpen zijn.
FRIDA is een zachte lieve hond die wegens het type ras beslist niet past in een enerverende omgeving, maar ze is in het asiel dankzij super vrijwilligers goed gesocialiseerd met mens en dier en is onbevangen. Ze heeft een zacht karakter maar heeft wel als jonge hond nog wat opvoeding nodig qua gedrag in huis, dit beslist met een consequente maar zachte aanpak. Het is qua type ras geen hond die zoals een herder gelukkig zal zijn met duizenden commando's. Het is een gezelligheidshond. Ze is wel veel mensgerichter dan wat we van een mastinachtige zouden verwachten. FRIDA combineert het mastinachtige in zich met de mensgerichtheid van haar andere (onbekende) genen. Dit is een top 10 hond die wacht op haar top 10 baasjes!

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. FRIDA heeft respect voor andere honden en reageert goed op correcties. ook van een kleine hond wanneer die grenzen aangeeft. FRIDA is in Spanje even in contact geweest met een kat (in de wachtkamer bij de dierenarts) en had geen negatieve reactie. Er zijn geen katten aanwezig in haar opvanggezin.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden FRIDA is, samen met haar zus Gala, gevonden op straat door de politie, Zij hebben de pups naar het asiel gebracht, op dat moment waren ze ongeveer drie maanden oud. Voor Gala is al een gezin gevonden via het asiel, FRIDA is naar België gekomen en verblijft bij een opvanggezin tot we ook voor haar de juiste baasjes gevonden hebben.
Kosten: € 260,-- gift + € 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG