G L I T T E R
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 10 jaar
Schouderhoogte
Middelmaat: ca. 50-55 cm en 25 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin met donker masker, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Herkomst
GLITTER verblijft in een Grieks asiel. Bij geschikte kandidaat adoptanten zal GLITTER klaargemaakt worden voor transport en naar hier reizen zodra er een plek beschikbaar is op een vlucht naar Nederland of België.
Karakter
GLITTER verblijft al een aantal jaren in het asiel in Illioupolis, Athene. Ze is een hele lieve hond met een zacht karakter, ze is gehoorzaam en heeft een grote will to please. GLITTER leeft nu in het asiel in een kennel maar ze heeft een tijdje in een opvanggezin gezeten. Hier heeft ze geleerd netjes aan de riem te lopen, ze is zindelijk in huis en kan een paar uurtjes alleen blijven. Autorijden is geen probleem voor haar.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat GLITTER nog een liefdevolle oude dag mag krijgen als huishond, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de Special Care aandoening worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch rapport
Wij laten deze 10-plussers in Griekenland, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. Uitslagen van de bloedtesten volgen nog.

GLITTER werd gevonden met een voorpoot die een beetje scheef staat: een oude breuk die inmiddels helemaal geheeld is maar destijds geen verzorging gekregen heeft en daardoor scheef aangegroeid is. Het heeft geen zin om haar poot nu nog te opereren, dit zou haar eerder slecht dan goed doen. GLITTER heeft weinig last van haar voorpoot.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. GLITTER kan niet met katten.
Bijzonderheden GLITTER werd jaren terug op straat gevonden, ze had toen glitternagellak op haar teennagels, daarom kreeg ze de naam Glitter. Zeer waarschijnlijk is ze, zoals vele honden in Griekenland, als pup aangeschaft voor de kinderen en gedumpt toen ze te groot geworden was.
Kosten: € 75,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG