G R A H A M
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl

+31 (0)6-19987025

  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix Mastin
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 02/09/2016
Schouderhoogte
Grote hond: 80 cm.
GRAHAM zal niet meer groeien, wel nog uitzetten tot hij volwassen wordt (rond 3 jaar oud).
Uiterlijk
Bruin gemeleerd met wit, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Oviedo (Asturias), maar al sinds puptijd in Nederland.
Verblijfplaats
Apeldoorn, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
GRAHAM (roepnaam TANC) is een jonge, heerlijk knul. Hij heeft het typische karakter van een Mastin: "mij maak je niet gek". In huis is hij de rust zelve, scharrelt rond in de woonkamer en tuin en vindt het wel prima; pakt zijn knuffelbeesten eens op en gooit ze in de lucht. Af en toe wil GRAHAM/TANC graag spelen met de andere honden; hij maakt dan een speelboog en daagt hen uit. Een beetje sneu voor hem dat de andere honden daar niet altijd zin in hebben. "Dan niet", denkt GRAHAM/TANC en hij snuffelt lekker verder. GRAHAM/TANC trekt niet aan de riem tijdens het uitlaten, maar als hij andere honden tegen komt wil hij spelen. Dan moet hij stevig beet gehouden worden om te voorkomen dat hij los schiet, b.v. bij een drukke weg. In het omheinde losloopgebied, waar ook veel andere honden komen, speelt hij enthousiast met andere honden. Dit doet hij niet uitdagend en ook niet te lang, een Mastin gaat dan weer zijn eigen weg. Komt er een ieniemini hondje aan dat luid en schel tegen hem blaft uit angst voor zijn formaat, dan sjokt GRAHAM/TANC lekker op zijn gemak door. GRAHAM/TANC slaapt los in de woonkamer, samen met de andere honden van het opvanggezin. Hij vertoont totaal geen sloopgedrag, ondanks zijn puberleeftijd. Hij laat zijn diepe, mannelijke stem wel graag horen als de deurbel gaat of als een onbekend persoon langsloopt. GRAHAM/TANC is al een paar uurtjes alleen thuis geweest, hij heeft dan wel de andere honden om zich heen. Bezoek wordt hartelijk begroet en als de kleinkinderen (in de leeftijd 1 tot 7 jaar) komen, vindt GRAHAM/TANC het geweldig. Zijn liefdevolle karakter doet je dan smelten. GRAHAM/TANC is een ontzettende knuffelhond. Met zijn grote kop en met intens lieve ogen geniet hij hier ontzettend van.

Klik hier om een filmpje van GRAHAM en zijn broer en zusjes te bekijken toen ze nog jonger waren in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor GRAHAM/TANC zoeken we een plek waar hij echt onderdeel van het gezin mag zijn. Hij is een huishond pur sang en verdient de liefde en aandacht van mensen die begrijpen/aanvoelen wat een Mastin is. Omdat hij eerder geadopteerd is geweest en opgegroeid is met andere honden, is een andere (niet dominante) hond in het gezin een must.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal.
Bijzonderheden GRAHAM/TANC werd als pup in Nederland geadopteerd, samen met zijn zus LAUREN/OLIVIA . Wegens privé omstandigheden in het adoptiegezin, zijn ze nu beiden terug ter herplaatsing.
Kosten: € 260,-- gift + € 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG