H I L A R I O
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)251-752179
+31 (0)6-39205491

 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 12/04/2012
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 41 cm hoog en 16 kg (momenteel nog te zwaar).
Uiterlijk
Zwart/bruin, kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Apeldoorn, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter
HILARIO is een onopvallend, maar bijzonder lief hondje. Na een vermoeiende reis uit Spanje kwam hij vrolijk binnen lopen bij het opvanggezin alsof hij er al jaren woonde, ging liggen rollen op het kleed en dacht: "zo, dat voelt wel lekker".
Het bleek al snel dat HILARIO geen bench nodig heeft om zijn rust te vinden of om de nacht door te komen. Vanaf de eerste nacht heeft hij heerlijk doorgeslapen, zonder ook maar een kik te geven. 's Morgens vroeg staat hij vriendelijk bij de kamerdeur te wachten, al kijkend door de glazen deur samen met de hond des huizes, of je eraan komt. Hij kwispelt dan enthousiast, krijgt zijn eten en snuffelt wat in de tuin.
HILARIO is compleet zindelijk. Hij kan een paar uurtjes alleen thuis zijn als dat nodig is.
HILARIO is gek op zijn knuffels en loopt er het liefst de hele dag mee in zijn kleine bekkie achter je aan. Uitbundig speels is hij niet. In huis is het een bescheiden lieverd, hij blijft overal af en reageert relaxt als er bezoek komt. Op kleine kindertjes reageert hij ook bijzonder lief.
HILARIO geniet intens van lange wandelingen. Hij trekt in het begin wat aan de lijn, maar corrigeert zichzelf snel. HILARIO kan in veilig gebied loslopen en komt snel terug als je hem roept.
Een noemenswaardig rugzakje zoals stress, angst heeft hij niet, het is een vrij ongecompliceerd hondje. Hij is gek op kroelen en laat zich zonder problemen borstelen.
Op dit moment is HILARIO nog wat te dik door foutief voeren in het verleden. Er wordt aan gewerkt hem af te laten vallen.
Op katten reageert HILARIO wat fel.

Klik hier om een filmpje te bekijken van HILARIO in Spanje, kort nadat hij bevrijd was uit het asiel Bolgachina.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Het liefst plaatsen we HILARIO bij een gezin dat hem veel liefde en aandacht wil geven en lekker met hem wil en kan wandelen. Ook actieve ouderen zijn zeer welkom daar HILARIO een heerlijk gezelschapshondje is dat de nodige beweging prettig vindt. Met een klein blokje om doe je HILARIO geen plezier. Een aanwezige tuin maakt hem helemaal blij. Ook al is HILARIO geen hond die veel aandacht vraagt, hij verdient het ten zeerste dit wel te krijgen. Hij kan zowel als hond alleen als bij een andere hond geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. HILARIO kan niet bij katten.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

HILARIO is één van de gelukkigen die door onze vrienden van La Protectora uit het asiel van Bolgachina is gehaald. Hoe lang hij daar gezeten heeft is onbekend, ook van zijn verleden voorafgaand aan het asiel weten we niets. Wel vermoeden we dat hij een leven als huishond had, gezien zijn gemakkelijke manier van aanpassen aan een huiselijke situatie.
Kosten: € 215,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG