K E N I A   I I
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/03/2018
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 19 kg.
Uiterlijk
Zwart met witte borst, kortharig.
Herkomst
Spanje, Avilés

Fundacion Protectora de Animales del Principado de Asturias, of kortweg “La Protectora” is een vereniging gesticht in Avilés (Asturias) maar die sinds november 2017 een eigen opvangplaats heeft geopend in de buitenwijk van Oviedo: Perro Feliz. De vereniging is in 2012 in het leven geroepen door een aantal zeer ervaren dierenvrienden vanwege het enorm toegenomen aantal afgedankte en zwervende honden in Asturias met gevolg dat niet allen een plaats kunnen vinden in een goed beheerd asiel. Asturias was bijzonder slecht bedeeld. Velen eindigen in verschrikkelijke dodingstations of blijven zwerven op straat.
Naast de opvangplaats in Oviedo is La Protectora ook erg actief met opvanggezinnen. Omdat we de verantwoordelijken al jaren kennen, kunnen we hun selectie van honden helemaal vertrouwen en nemen we nu het grootste deel van hun honden af. Hiernaast helpen we hen met goederen voor de honden in opvang.
La Protectora heeft ook 2 Low Cost Dierenklinieken geopend, 1 in Gijon en 1 in Laredo, die grote campagnes houden ivm castratie en sterilisatie van de huisdieren en het betaalbaar kunnen aanbieden. Wij steunden regelmatig financieel het opstellen van de dierenkliniek en inrichting van de dierenartsenkamer in El Perro Feliz om medisch materiaal aan te kopen voor verzorging van de opvanghonden.
Verblijfplaats
Esbeek, in een opvanggezin met andere honden en paarden.
Karakter
KENIA is een hele sociale, zachtaardige en zeer gehoorzame hond voor haar jonge leeftijd. Zij heeft zich, in de korte tijd die zij nog maar in Nederland verblijft, ontwikkeld tot een heerlijk huishondje. Het lopen aan de riem doet zij voor een jonge hond keurig en zelfs met loslopen in veilig gebied luistert KENIA al zeer goed.
KENIA is zeer sociaal met andere honden. Met katten is ze ook sociaal, maar die wil ze af en toe wel even plagen om te kijken of ze met haar willen spelen.
KENIA gaat graag mee in de auto en heeft geen last van wagenziekte.
Ze geniet van grote wandelingen en kan dan heerlijk haar energie kwijt. Een drukke hond is zij echter niet, in huis is ze rustig, al heeft ze met de andere honden weleens haar gekke vijf minuten, maar meer ook niet.
Bezoek in huis vindt ze nog wat spannend en daar kan ze met een blafje op reageren maar ze laat zich makkelijk corrigeren.
KENIA kan al een paar uurtjes alleen zijn in het bijzijn van de andere honden, ze verblijft dan wel in de bench, maar heeft daar geen probleem mee en gaat rustig liggen slapen.
KENIA is een open, vriendelijk, sociaal, maar wat onzeker hondje. Ze is geen hondje voor een druk gezin of huishouden; daarin zou zij volledig ondersneeuwen omdat ze zich dan terugtrekt van de voor haar te grote drukte.
KENIA moet nog verder opgevoed worden, met een zachte, consequente en duidelijke leiding. Bij een te harde aanpak gedraagt zij zich heel onderdanig en onzeker.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van KENIA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor KENIA zoeken we een stabiele baas die ervaring heeft met onzekere, zachtaardige honden en dus weet hoe deze verder op te voeden tot een volwassen, geweldige, stabiele hond . Een andere stabiele hond waar zij veel van kan leren zou welkom zijn, maar is geen noodzaak.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels, ook met katten. KENIA is zeer waaks.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden KENIA werd door haar vermoedelijke baasje achtergelaten op het terrein waar de “La Luz” reddingsactie had plaatsgevonden. Blijkbaar werd er aangenomen dat zij wel gevonden zou worden.
KENIA kwam begin december naar Nederland voor een nieuwe toekomst. Van haar verleden is niets bekend.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG