M A R S H A L L
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/05/2017
Schouderhoogte
Grote hond: 70 cm hoog en ca. 35 kg
Uiterlijk
Bruin met donker masker, kortharige dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Avilés, maar sinds puptijd in België

Verblijfplaats
Jabbeke (België, tussen Brugge en Oostende), in een opvanggezin met andere honden en een papegaai.
Karakter
MARSHALL is een lieve, vrolijke, rustige, zachtaardige en sociale puber.
MARSHALL werd door zijn vorige baasje Bracki genoemd. MARSHALL maakt het echter niet uit hoe je hem noemt, want er is zoveel interessants om hem heen. Hij is een echte puber met af en toe bananen in zijn oren. Deuren open krijgen is voor hem een koud kunstje, zelfs die van de koelkast krijgt hij open. Enige oplettendheid is dus geboden. Uiteraard werkt het opvanggezin er aan hem dit af te leren.
Zijn opvangzusjes vindt hij helemaal fantastisch. Yvie (Mechelaar) is zijn beste speelkameraad en de kleine Trendy is leuk om mee te knuffelen. De kat van de buren heeft hij ook al ontmoet en eigenlijk vond MARSHALL hem best leuk.
Mee met de auto is best nog wel spannend, maar hij wordt niet wagenziek. Wandelen kan MARSHALL als de beste. Op verantwoorde plekken kan hij los lopen.
Hij is volledig zindelijk. Binnen in huis is hij rustig. Hij ligt dan graag in een stoel. Ook kan hij al enkele uren alleen thuis blijven.
MARSHALL gaat zeer goed om met kinderen, zowel groot als klein. Hij is zeer mensgericht en komt graag een knuffel halen.
MARSHALL is dol op eten en alles is lekker. Hierdoor heeft hij nog wel eens de neiging om iets uit je handen of van je bord te graaien. Uiteraard leert het opvanggezin hem dat dit niet de bedoeling is. Hondenbrokken worden overigens netjes gedeeld met zijn opvangzusjes.
De huispapegaai Joey is ook een favoriet: MARSHALL kan uren naar hem kijken, wachtend op een stukje fruit dat valt.
MARSHALL is graag in de tuin en graaft niet.

Klik hier om een filmpje te bekijken van MARSHALL in België.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
MARSHALL past bij mensen die begrijpen dat hij nog wat dingen moet leren en die hem met een positieve opvoeding verder op willen laten groeien. Een speelkameraadje zou leuk voor hem zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden MARSHALL werd samen met zijn broertje SAMPLER gered uit de perrera van Pola de Lena waar ze erg bang waren. Totdat zij naar hier konden reizen verbleven ze bij één van de medewerkers van La Protectora in huis. De broers werden allebei door iemand anders geadopteerd, maar wegens gezondheidsproblemen van zijn adoptant is MARSHALL terug ter herplaatsing.
Kosten: € 260,-- gift + € 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG