M U R D O C K
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/06/2012
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 38 cm hoog en 7 kg.
Uiterlijk
Gemêleerde bruine vacht met witte bef, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Oosteind, in een opvanggezin met andere honden en een kat.
Karakter
MURDOCK is een leuk, enthousiast, vrolijk en aanhankelijk hondje. Hij is dol op aandacht en een lekkere aai. Hij houdt de mensen in het opvanggezin in de gaten maar blijft lekker liggen als ze even weg lopen. In huis is hij verder rustig.
MURDOCK is graag buiten en ligt dan aan een lange lijn (dit omdat de tuin niet afgesloten is) lekker om zich heen te kijken. Als de andere honden van het opvanggezin weglopen, blijft hij rustig zitten of liggen. Hij kan zich ook goed alleen vermaken met bijvoorbeeld een stokje.
MURDOCK verstaat de roedeltaal goed. Zodra de herdershond van het opvanggezin te ruw speelt, laat MURDOCK een blaf horen en dan is het klaar. Ook begrijpt hij een correctie van een van de andere honden heel goed.
MURDOCK is zindelijk. Aan de riem loopt hij keurig mee. Op verantwoorde plekken kan hij los lopen.
MURDOCK vindt het erg leuk om hard mee te rennen naast de fiets. Dit gaat erg goed. Zijn conditie is prima en een rondje van 3 km haalt hij met gemak!
MURDOCK is soms wat gefocust op eten en springt dan graag tegen je op. Hier wordt binnen het opvanggezin aan gewerkt. Hij is leergierig genoeg. Hij heeft laten zien dat hij de dingen die hij niet mag, ook niet meer doet.
MURDOCK kan overdag enkele uren alleen blijven, samen met de andere honden van het opvanggezin.
MURDOCK reageert best fel naar de aanwezige kat. Wij plaatsen MURDOCK daarom liever niet bij katten.
MURDOCK had even tijd nodig om zijn draai te vinden in het opvanggezin. Door de duidelijke, consequente aanpak van het opvanggezin is hij inmiddels helemaal gewend en gedraagt hij zich uitstekend naar het opvanggezin, andere honden en bezoek.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MURDOCK kan zowel bij andere honden als hond alleen geplaatst worden. Gezien zijn felheid richting de aanwezige kat, plaatsen wij hem liever niet bij katten. Tevens zoeken wij voor hem mensen met consequent leiderschap / ervaring met honden en die MURDOCK in zijn energiebehoefte kunnen voorzien.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. MURDOCK is niet dol op hyperactieve honden.
Bijzonderheden MURDOCK is in 2013 op straat gevonden in Barcia en naar het asiel van Santiago gebracht. De afgelopen vier jaar heeft hij daar doorgebracht. Gelukkig krijgt hij nu de kans om in Nederland een leven als huishond te beginnen.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG