N E R O   G.
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix type Flat Coated Retriever
Leeftijd
± 10 jaar
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 60 cm hoog en 28 kg.
Uiterlijk
Zwart met beetje bruin, halflangharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Herkomst
NERO komt medio juni over naar hier en gaat naar Rhoon, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
NERO verblijft al jaren in het asiel van Illioupolis Athene. Hoewel de verzorgers hun uiterste best doen om de honden daar zo goed als mogelijk te verzorgen blijft het een triest bestaan. Zeker voor NERO die hier al zo lang verblijft en nu een oude hond geworden is. NERO heeft nog zo veel liefde te bieden. Hij is aanhankelijk, vriendelijk naar iedereen, lief voor kinderen. NERO is een gehoorzame hond met een grote will to please.

Klik hier om een filmpje te bekijken van NERO in Griekenland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat NERO nog een liefdevolle oude dag mag krijgen als huishond, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de Special Care aandoening worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch rapport
Wij laten deze 10-plussers in Griekenland, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid. Uitslagen van de bloedtesten volgen nog.

NERO is, ondanks zijn leeftijd, nog in een heel goede conditie.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. Zijn enig minpuntje is dat hij nog wel eens achter katten aan wil jagen.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden NERO was als pup een kerstkado voor de kinderen van een gezin, zoals dat met vele honden gaat in Griekenland. De eerste periode is er alle aandacht voor de pup maar naar mate deze ouder wordt neemt dit zienderogen af tot het moment dat de hond tijdens een familie uitje gedumpt wordt in een afgelegen gebied. NERO heeft zo enige tijd rondgezworven tot hij zwaar verwaarloosd gevonden werd en in het asiel van Illioupolis, Athene terecht kwam en hier nu al jarenlang verblijft zonder dat er ooit iemand voor hem gekomen is om hem een thuis te bieden.
Kosten: € 75,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG