HOME
ACTUEEL

Op deze pagina kunt u het laatste nieuws van S.O.S. Strays vinden

De asielen waar wij mee samenwerken organiseren met regelmaat activiteiten en initiatieven voor naamsbekendheid, fondsenwerving om geld en goederen in te zamelen, voorlichting te geven en hun hondjes te promoten. Klik op de kaders hieronder om per asiel te bekijken wat ze zoal organiseren.


 

UITNODIGING REÜNIE - 17 SEPTEMBER 2017

Graag willen we u uitnodigen voor onze jaarlijkse reünie op zondag 17 september. De reünie is een prima gelegenheid om kennis te maken met de medewerkers van S.O.S. Strays, u kunt terecht met uw verhalen en ervaringen. We zijn er om informatie te geven en uw vragen te beantwoorden. Voor de vrijwilligers van de stichting is het erg leuk om alle geplaatste strays weer eens terug te zien met hun baasjes. Ook dit jaar zullen er weer een aantal dierenvrienden speciaal voor deze dag uit Spanje overkomen. Daarnaast kunt u vele andere baasjes en honden ontmoeten.

De reünie wordt dit jaar gehouden aan het Erkemederstrand, gelegen aan het Nuldernauw in Flevoland, nabij Zeewolde. Als u wilt komen, vergeet dan niet uw inschrijving aan ons te mailen. Doe dit aub vóór 16 september.

 


Algemene informatie

Datum:Zondag 17 september 2017
Aanvangstijd:vanaf 13:00 uur tot ca. 17.00 uur.
Locatie:Erkemederstrand, Erkemederweg 79 3896 LB Zeewolde (zie routebeschrijving)
Inschrijven:verplicht via inschrijfformulier, uiterlijk vóór 16 september 2017.
Inschrijfgeld: 3 euro per persoon. Gelieve contant ter plaatse bij inschrijfstand te voldoen.

Let er op dat u voldoende muntgeld meeneemt voor in de parkeerautomaat (5 euro per dag)
en voor het inschrijfgeld van 3 euro.


Voor alle overige informatie over deze dag verwijzen wij u naar onze website, Informatie reünie 2017.
Hier vindt u tevens een routebeschrijving en het inschrijfformulier. De medewerkers van S.O.S. Strays en onze buitenlandse vrijwilligers hopen u deze dag weer te mogen verwelkomen.Graag tot ziens op 17 september bij het Erkemederstrand!

naar index onderwerpen

DANK VOOR UW HULP AAN HET ASIEL IN TORRELAVEGA

Na een spannende tijd is het asiel in Torres de parvo uitbraak te boven. Het is onvoorstelbaar hoeveel er gedoneerd is na onze oproep, een totaal bedrag van 3480 euro! Dit heeft er voor gezorgd dat het financieel gezien vele malen makkelijker werd om de parvo uitbraak te bestrijden.

Onze dank aan alle donateurs is enorm, zonder jullie donaties had het onmogelijk geweest om de uitbraak zo goed te kunnen bestrijden. Namens alle medewerkers van het asiel, de honden en ons willen we jullie heel hartelijk danken voor het enorme bedrag wat in zo een korte tijd is gedoneerd!

naar index onderwerpen

NOODOPROEP VOOR HET ASIEL IN TORRELAVEGA

REFUGIO CANINO TORRES


Torres is één van de asielen waar wij als Stichting nauw mee samenwerken en waar vele honden een onderdak vinden voor langere tijd of als veilige plek totdat ze naar Nederland kunnen komen.

Het afschuwelijke nieuws bereikte ons dat het asiel is getroffen door een uitbraak van het vreselijke PARVO- virus tengevolge waarvan het hele asiel in een zogenoemde "lock-down" is: er kunnen geen honden/pups worden aangenomen, maar ook niet worden geplaatst zolang het virus aanwezig is.

Een nachtmerrie, zeker in deze periode van het jaar waarin er zoveel pups zijn. De kosten zullen enorm zijn om deze vreselijke periode van -waarschijnlijk maanden- door te komen. Denk hierbij aan de torenhoge dierenartskosten, ontsmettingsmiddelen, speciale pakken voor de vrijwilligers, etc. etc.

Het asiel betaalt de kosten zoals voeding en dierenartsen normaal gezien van de adoptiegelden, maar die adopties vinden nu niet meer plaats, waardoor er dus ook geen inkomsten zijn! Wij willen u graag om financiële hulp vragen voor Torres, elke euro, elke donatie is welkom om Torres, de honden en alle medewerkers door deze loodzware tijd heen te helpen.

Om er voor te zorgen dat alle donaties zo snel mogelijk bij het asiel terecht komen is onze vraag om rechtstreeks te doneren aan het asiel. Dit kan met de volgende gegevens:

-   ten name van:      Refugio Canino Torres
-   plaats:                   Torrelavega
-   IBAN nummer:     ES2300495432522417477491
-   BIC:                        BSCHESMM
-   O.v.v.:                    'Donation for Torres'

De emotionele last zal nog vele malen groter zijn: pups die geen hulp kunnen krijgen, pups die al aanwezig zijn en het misschien niet zullen redden, oudere honden die besmet kunnen raken omdat ze verzwakt zijn; het is de nachtmerrie van elk asiel om dit mee te moeten maken. Emotioneel gezien kunnen we alleen maar steun bieden per tekst, maar financieel gezien kunnen wij met zijn allen de schade verkleinen.

Namens alle medewerkers van Torres en namens Stichting S.O.S. Strays bedanken wij u van harte voor uw donatie.

ONZE DANK IS GROOT!naar index onderwerpen

STICHTING S.O.S. STRAYS FOTOKALENDER 2018

Net als voorgaande jaren willen we ook dit jaar weer een S.O.S. Strays Fotokalender uitbrengen voor het jaar 2018. Een fullcolour kalender op A4 formaat met elke maand een foto van één van onze geadopteerde strays. Wilt u dat uw hond op onze kalender prijkt, doe dan mee en stuur uw mooiste foto's in.

Uit alle inzendingen zullen wij via een eerlijke stemming de 12 mooiste foto's uitkiezen die op de kalender geplaatst zullen worden. Wordt uw foto uitgekozen als maandfoto op de kalender, dan ontvangt u van ons een gratis kalender. De kalender zal verkocht worden op onze reünie op zondag 17 september en is daarna te bestellen zijn via onze webshop. De opbrengst van deze kalender zal ten goede komen aan de honden in de Spaanse asielen.
Hoe kunt u meedoen? Stuur uw foto naar webmaster@sos-strays.nl.
U mag net zoveel foto's insturen als u wilt, maar let wel, de kans dat uw foto uitgekozen wordt zal dan ook meer verspreid komen te liggen. Om iedereen een eerlijke kans te geven zijn winnaars van vorig jaar dit jaar uitgesloten voor deelname. Inzenden kan t/m vrijdag 11 augustus 2017.
Vermeld in uw mail uw naam, de oorspronkelijke naam van uw SOS hond,
huidige naam en land van herkomst.

Omdat het hier gaat om foto's die voor drukwerk geschikt moeten zijn is het belangrijk dat de foto's een goede beeldkwaliteit hebben en voldoende resolutie. De foto's moeten aan onderstaande voorwaarden voldoen:

- Op de foto moet een hond staan geadopteerd bij S.O.S. Strays
- De foto is gemaakt na plaatsing, dus niet in de opvangperiode
- De hond moet het onderwerp van de foto zijn.
- De foto moet onbewerkt zijn (geen uitsnede, lijstjes, sepia e.d.)
- De foto moet een landscape (liggend) formaat hebben.
- Verhouding foto 4 : 3 of eventueel 3: 2
- Minimale resolutie: 2230 x 1677 pixels (bij voorkeur hoger)
*

* Bij de set-up/instellingen van uw digitale camera kunt u de resolutie (ook wel kwaliteit of formaat genoemd) instellen. Voor gebruik van foto's op de computer is een lage resolutie voldoende, echter voor drukwerk is een hogere resolutie noodzakelijk. Kies hier voor de beste kwaliteit.
Voor een uitleg over resolutie en afdrukformaten, klik hier.
naar index onderwerpen

LAATSTE NIEUWS VAN JAARPROJECT 2017 VOOR HAPPY DOG

De vereniging La Protectora heeft in januari 2016 een broodfokbedrijf in Oviedo over kunnen nemen met de nodige vergunningen om een asiel te kunnen runnen op deze plek. Alle hondjes zijn letterlijk “bevrijd” en hebben na een behandel- en herstelperiode allemaal een nieuw thuis gevonden. Zie hiervoor het filmpje: Operacion Happy Dog.

Het was een enorme klus: de stallen met kennels, de benedenverdieping voor alle kantoor- en operatieruimtes met een ziekenboeg en het bovenhuis (waar Alejandra en Gabriel komen te wonen) moesten volledig gerenoveerd worden.
Een aannemer en vele vrijwilligers zijn een jaar lang intensief bezig geweest om deze grote klus te verrichten. Ze zijn nu in de afrondingsfase en hopen het asiel rond september te kunnen openen. Hieronder een aantal foto's van de bouwwerkzaamheden, de receptie, operatiekamer, de uitslaapruimte en de buitenkennels.

Het jaarproject van S.O.S. Strays loopt nog steeds en donaties voor medische apparatuur voor de behandelkamer zijn nog steeds hard nodig. Tot nu toe is er al een geweldig bedrag aan donaties binnengekomen: € 5356,22! Zie ook de pagina: Jaarproject 2017 op onze website.

HARTELIJK DANK AAN ALLE GULLE GEVERS!


 

 

 

 

 
naar index onderwerpen

DANK VOOR DONATIE HULPGOEDEREN

Ook dit keer is het weer gelukt om een vrachtwagen volgeladen met voer, medicijnen, manden, riemen en andere spullen terug te sturen naar Spanje ten goede van de Spaanse asielen.
Een speciaal woord van dank aan Angelique die zo lief was om zelfs een derde keer te wachten op het transportbedrijf dat de goederen zou komen ophalen die naar Spanje gingen.
Hartelijk dank aan de familie van Ekeren die alle spulletjes van Ransja, hun geliefde hondje dat begin dit jaar helaas overleed, aan de Spaanse asielhonden schonk.
Ook veel dank aan Silke & Anna, Magda, de familie Augusson en alle anderen die zich ingezet hebben om hulpgoederen in te zamelen voor onze stichting.

 

 

 

 

 


Heeft u spullen liggen, of kunt u aan spullen komen die u ons wilt schenken, dan verzoeken wij u vriendelijk -in verband met het beperkte laadvermogen van de vrachtwagen- deze aan te melden bij Marleen, coördinator hulpgoederen: via het mailadres goederen@sos-strays.nl.

U kunt ons ook helpen door meer bekendheid aan dit project te geven. Hiervoor kunt u een flyer downloaden en deze ophangen bij dierenwinkels, dierenartsen, trimsalons, etc.
naar index onderwerpen

UITNODIGING VOORJAARSWANDELING S.O.S. STRAYS

Wandeling Meinweg: Nationaal park in midden Limburg

Met de zomer in het vooruitzicht willen we weer een wandeling voor onze adoptanten organiseren. Dit keer is gekozen voor een wandeling in het zuiden van Nederland, in de provincie (midden) Limburg nabij Roermond.

We verzoeken ieder die mee wilt doen zich in te schrijven zodat we van te voren een idee hebben hoeveel personen en honden we kunnen verwachten. Inschrijven kan tot een dag tevoren. Voor deelname aan een wandeling, stuur een mailtje naar: wandeling@sos-strays.nl en vermeld erbij met hoeveel personen en honden je naar de wandeling komt.

Het nationaal park de Meinweg ligt ten oosten van Roermond en wordt aan drie kanten omsloten door Duitsland. Het nationaal park bestaat uit een zeer gevarieerd, reliëfrijk landschap met heidevelden, vennen, beekdalen en oorspronkelijk eikenbos. In losloopgebied Zandbergen mogen honden het hele jaar loslopen. Hier kunnen we een wandeling maken van ca. 4 km die voert door het bos, langs een beek, een zandheuvel en verschillende houtsnijwerken.

We verzamelen op de parkeerplaats van Restaurant Rijstal de Venhof. Dit is een manege met horeca-gelegenheid. Na afloop van de wandeling is er gelegenheid voor een hapje en/of drankje. Honden zijn bij de Venhof van harte welkom mits aangelijnd.

Hondenlosloopgebied Zandbergen  Houtsnijwerken in het bos

Natuurpark de Meinweg  Restaurant Rijstal de Venhof


Datum:                    Zondag 28 mei 2017
Verzameltijd:          Tussen 12.45 uur en 13.00 uur
Verzamelplaats:      Parkeerplaats bij Restaurant Rijstal de Venhof
Adresgegevens:      Venhof 2 6075 NE Herkenbosch, Zuid-Limburg
Routebeschrijving:  Klik hier voor Google maps van dit adres
Inschrijving:            wandeling@sos-strays.nl

Voor een routebeschrijving klikt u op bovenstaande link of het kaartje hieronder, klik bij google maps op routebeschrijving en vul uw eigen gegevens in: adres, postcode woonplaats. Klik nogmaals op het grijze vak met routebeschrijving.

Klik hier voor Google MapsGraag tot ziens bij één van onze wandelingen!

naar index onderwerpen

JAARVERSLAG 2016

Voor ons jaarverslag 2016, verwijzen we u graag naar het PDF document: Jaarverslag 2016.
naar index onderwerpen

KERSTWENSEN 2016

klik voor grotere versie
naar index onderwerpen

MEDEDELING VANUIT HET BESTUUR

Tijdens de bestuursvergadering van vijf november j.l. heeft Carine laten weten dat zij na ruim 16 jaar besloten heeft om het voorzitterschap over te dragen. Carine heeft al deze jaren haar leven volledig gewijd aan S.O.S. Strays, daarvoor zijn wij haar enorm dankbaar.

Voor Carine is de tijd aangebroken om rustiger aan te gaan doen, maar Carine blijft wel deel uit maken van de stichting als algemeen bestuurslid. Er is unaniem gestemd dat Steef, Carine zal opvolgen als voorzitter. Steef maakt inmiddels 16 jaar deel uit van S.O.S. Strays en vindt het een enorme eer om het stokje van Carine over te nemen. Er vinden verder geen wijzigingen plaats.


Met vriendelijke groet,
Bestuur Stichting S.O.S. Strays naar index onderwerpen

START JAARPROJECT 2017 TEN GUNSTE VAN HAPPY DOG

De vereniging La Protectora heeft in januari 2016 een broodfokbedrijf in Oviedo over kunnen kopen met de nodige vergunningen om een asiel te kunnen runnen op deze plek. Alle hondjes zijn letterlijk “bevrijd” en hebben na een behandel- en herstelperiode allemaal een nieuw thuis gevonden. Zie hiervoor het filmpje: Operacion Happy Dog.

De stallen en het woonhuis worden op dit moment grondig gerenoveerd en klaar gemaakt om hier een goed asiel te starten. De vereniging la Protectora, waar wij al heel lang een goed contact mee hebben, hebben veel donaties en sponsor acties gehad en zij financieren hiermee de verbouwingen.

Volgens de laatste berichten zal dit asiel opengaan rond januari 2017. U kunt al het nieuws over de Happy Dog volgen op onze speciale facebookpagina Happy Dog. Op het grote terrein zullen ruime kennels komen voor de honden. Het woonhuis op het terrein wordt verbouwd en daar zal komen: een kattenverblijf, behandel- en operatiekamer, ziekenboeg, voer opslag, kantoorruimte en vrijwilligerskamer. Klik op onderstaande afbeelding voor een vergroting van de bouwtekeningen voor het woonhuis met de dierenkliniek en opslagruimte links en het verblijf waar de kennels komen, rechts.

 


PLAN VAN AANPAK: MEDISCHE APPARATUUR

Voor het jaarproject van S.O.S. Strays willen wij de medische apparatuur voor de behandel- en operatiekamer gaan helpen financieren. U kunt een bepaald apparaat financieren of een algemene gift doen. Elke donatie is welkom!

- Klik hier voor meer informatie hoe u kunt helpen de behandelkamer te realiseren.
- Klik hier voor de lijst van medische apparatuur die aangeschaft moet worden voor een goede behandel- en operatiekamer voor katten en honden.

 


Hartelijk dank namens de honden van Happy Dog!

naar index onderwerpen

NAAR BOVEN