HOME
ACTUEEL

Op deze pagina kunt u het laatste nieuws van S.O.S. Strays vinden

De asielen waar wij mee samenwerken organiseren met regelmaat activiteiten en initiatieven voor naamsbekendheid, fondsenwerving om geld en goederen in te zamelen, voorlichting te geven en hun hondjes te promoten. Klik op de kaders hieronder om per asiel te bekijken wat ze zoal organiseren.


- UITNODIGING LENTEWANDELING S.O.S. STRAYS
- JAARVERSLAG 2016
- KERSTWENSEN 2016
- MEDEDELING VANUIT HET BESTUUR
- OVERZICHT JAARPROJECT 2016
- START JAARPROJECT 2017 TEN GUNSTE VAN HAPPY DOG
- UITNODIGING HERFSTWANDELINGEN S.O.S. STRAYS
- STICHTING S.O.S. STRAYS FOTOKALENDER 2017 - NU ONLINE TE KOOP
- FOTOVERSLAG S.O.S. STRAYS REÜNIE 2016
- STICHTING S.O.S. STRAYS FOTOKALENDER 2017
- HONDJES UIT GRIEKENLAND, ATHENE
- OPROEP AAN OPVANGGEZINNEN VOOR DE ZOMERMAANDEN
- UPDATE OVER DE CARAVAN / ASIELWERK
- BELANGRIJK BERICHT OVER ASIEL EL TRASGU SERIN
- UPDATE OVER DE OOGJES VAN ADONIS
- NIEUWE HONDEN VAN REFUXIO DE BANDO IN HET AHA PROJECT
- REISVERSLAG MIRJAM EN CARINE IN SPANJE
- UITNODIGING VOORJAARSWANDELINGEN VOOR ADOPTANTEN
- 10+ SSERS IN DE SCHIJNWERPERS
- NIEUWE SIERADEN IN ONZE WEBSHOP
- OPROEP: ZWEMBADJES VOOR OPERACIÓN HAPPY DOG
- OPERACIÓN HAPPY DOG
- HELP ONS AUB DE OOGJES VAN ADONIS REDDEN
- CARAVAN AANGEBODEN
- JAARVERSLAG 2015
- BELANGRIJKE MEDEDELING: VERHOGING ADOPTIEKOSTEN
- KLIK HIER VOOR HET ACTUEEL ARCHIEF
 

UITNODIGING VOORJAARSWANDELING S.O.S. STRAYS

Wandeling Domburg: Bos, duin, strand en zee

Op zaterdag 8 april organiseert S.O.S. Strays een voorjaarswandeling in Zeeland. Een wandeling over het strand bij Domburg, gelegen op het schiereiland Walcheren. Hier is een hondenstrand tussen Domburg en Oostkapelle waar honden overal los mogen. Het losloopgebied loopt van strandpaal 60 tot en met strandpaal 64. Bij strandpaal 64 kunnen we een stop maken voor een hapje of een drankje bij het hondvriendelijke strandpaviljoen Berkenbosch. Bij dit strandpaviljoen is het mogelijk om te gaan zitten voor een uitgebreide maaltijd maar er is ook een "take away" gedeelte wat vervolgens op het strand genuttigd kan worden.

Hondenstrand Berkenbosch

We verzamelen op de parkeerplaats in Domburg, gelegen op de hoek Domburgseweg en Doctor Johannes George Mezgerweg aan de linkerkant. Vanaf hier lopen we een kort stukje door bos en duinen tot we bij het strand zijn. Hier moeten de honden nog aan de lijn. Eenmaal op het strand kunnen de honden heerlijk loslopen, rennen en spelen. Na de stop bij strandpaviljoen Berkenbosch lopen we weer terug over het strand.

Strandpaviljoen Berkenbosch


Deelname

We verzoeken ieder die mee wilt wandelen zich in te schrijven zodat we van te voren een idee hebben hoeveel personen en honden we kunnen verwachten. Inschrijven kan tot een dag vóór de wandeling.
- Om je in te schrijven voor een wandeling, stuur een mailtje naar: wandeling@sos-strays.nl.

Vermeld in uw mail met hoeveel personen en honden u van plan bent te komen te komen en ook graag de oorspronkelijke en huidige naam van uw geadopteerde S.O.S. Strays hond(en).

Datum:                     Zaterdag 8 april 2017
Verzameltijd:           Tussen 12.45 uur en 13.00 uur
Verzamelplaats:       Parkeerplaats op de hoek Domburgseweg / Dr. J.G. Mezgerweg
Adresgegevens:       Domburgseweg tegenover nr 15, 4357 NE Domburg, Zeeland
Routebeschrijving:  Klik hier voor Google maps van dit adres
Inschrijving:            wandeling@sos-strays.nl

Voor een routebeschrijving klikt u op bovenstaande link of het kaartje hieronder, klik bij google maps op routebeschrijving en vul uw eigen gegevens in: adres, postcode woonplaats. Klik nogmaals op het grijze vak met routebeschrijving.

Klik hier voor Google MapsGraag tot ziens bij één van onze wandelingen!

naar index onderwerpen

JAARVERSLAG 2016

Voor ons jaarverslag 2016, verwijzen we u graag naar het PDF document: Jaarverslag 2016.
naar index onderwerpen

UITNODIGING NIEUWJAARSWANDELING S.O.S. STRAYS

Wandeling Petten: Bos, duin, strand en zee

Op zondag 22 januari organiseert S.O.S. Strays een nieuwjaarswandeling in de kop van Noord-Holland. Een wandeling die voert door het bos, over de duinen en het strand. We starten de wandeling in het Pettemerbos ten noorden van Petten, vlak achter de duinen. In dit mooie gebied wandel je tussen de esdoorns, eiken en hulststruiken over bospaden en schelpenpaadjes, dit is hondenlosloopgebied. Vanaf hier kan je door het bos naar het strand wandelen. Alleen het stuk strandopgang langs de duinen moeten de honden een paar honderd meter aan de lijn. Daarna mogen ze op het strand weer lekker loslopen en uitwaaien. Bij het hondvriendelijke strandpaviljoen Zee en Zo kunnen we een pauze maken. Hier zijn we welkom voor een hapje en/of drankje. Daarna wandelen we weer terug via het strand en bos naar de parkeerplaats.

Hondenlosloopgebied Pettemerbos   Hondenlosloopgebied Pettemerbos

Strandopgang Petten aan Zee   Petten aan Zee


Deelname

We verzoeken ieder die mee wilt wandelen zich in te schrijven zodat we van te voren een idee hebben hoeveel personen en honden we kunnen verwachten. Inschrijven kan tot een dag vóór de wandeling.
- Om je in te schrijven voor een wandeling, stuur een mailtje naar: wandeling@sos-strays.nl.

Vermeld in uw mail met hoeveel personen en honden u van plan bent te komen te komen en ook graag de oorspronkelijke en huidige naam van uw geadopteerde S.O.S. Strays hond(en).

Datum:                     Zondag 22 januari 2017
Verzameltijd:           Tussen 12.15 uur en 12.30 uur
Verzamelplaats:       Parkeerstrook aan de Spreeuwendijk te Petten
Adresgegevens:       Spreeuwendijk ter hoogte van nummer 4 - 4a, 1755 LD Petten, N-H
Routebeschrijving:  Klik hier voor Google maps van dit adres
Inschrijving:            wandeling@sos-strays.nl

Voor een routebeschrijving klikt u op bovenstaande link of het kaartje hieronder, klik bij google maps op routebeschrijving en vul uw eigen gegevens in: adres, postcode woonplaats. Klik nogmaals op het grijze vak met routebeschrijving.

Strandpaviljoen Zee & Zo  Strandpaviljoen Zee & Zo

Klik hier voor Google MapsGraag tot ziens bij één van onze wandelingen!

naar index onderwerpen

KERSTWENSEN 2016

klik voor grotere versie
naar index onderwerpen

MEDEDELING VANUIT HET BESTUUR

Tijdens de bestuursvergadering van vijf november j.l. heeft Carine laten weten dat zij na ruim 16 jaar besloten heeft om het voorzitterschap over te dragen. Carine heeft al deze jaren haar leven volledig gewijd aan S.O.S. Strays, daarvoor zijn wij haar enorm dankbaar.

Voor Carine is de tijd aangebroken om rustiger aan te gaan doen, maar Carine blijft wel deel uit maken van de stichting als algemeen bestuurslid. Er is unaniem gestemd dat Steef, Carine zal opvolgen als voorzitter. Steef maakt inmiddels 16 jaar deel uit van S.O.S. Strays en vindt het een enorme eer om het stokje van Carine over te nemen. Er vinden verder geen wijzigingen plaats.


Met vriendelijke groet,
Bestuur Stichting S.O.S. Strays naar index onderwerpen

OVERZICHT JAARPROJECT 2016

We hebben eerst een oproep gedaan voor het project “no more puppies” om de honden in Serin te laten castreren en steriliseren. Dit asiel was pas overgenomen door El Trasgu en er zaten erg veel honden die niet geholpen waren, wat veel gevechten veroorzaakte. In totaal konden er van de donaties 63 honden geholpen worden. Hiervan waren er:

- 14 honden van El Trasgu Mieres
- 42 honden van El Trasgu Serin
- 7 honden van La Protectora, waarvan 5 uit perrera El Xelan en 2 straathonden.

Daarna is er voor ons jaarproject 2016 een oproep gedaan voor een caravan voor vrijwilligers die komen helpen in een asiel in Spanje met de asielreizen. Er is een donatie van € 500,- voor een tweedehands caravan gedaan en € 335,- voor de inrichting. Ook zijn er nieuwe dekbedden en kussens gedoneerd en veel keukenspullen. De caravan staat nu op het terrein van de Happy Dog en we hopen in mei weer asielreizen aan te kunnen bieden. We gaan dit weer opstarten zodra we weten wanneer het nieuwe asiel van Happy Dog echt open gaat en er honden in de kennels verblijven.

We willen iedereen enorm bedanken voor alle donaties, groot of klein. En voor alle betrokkenheid die we steeds weer voelen voor de asielen in Spanje die onze hulp zo enorm hard nodig hebben.
naar index onderwerpen

START JAARPROJECT 2017 TEN GUNSTE VAN HAPPY DOG

De vereniging La Protectora heeft in januari 2016 een broodfokbedrijf in Oviedo over kunnen kopen met de nodige vergunningen om een asiel te kunnen runnen op deze plek. Alle hondjes zijn letterlijk “bevrijd” en hebben na een behandel- en herstelperiode allemaal een nieuw thuis gevonden. Zie hiervoor het filmpje: Operacion Happy Dog.

De stallen en het woonhuis worden op dit moment grondig gerenoveerd en klaar gemaakt om hier een goed asiel te starten. De vereniging la Protectora, waar wij al heel lang een goed contact mee hebben, hebben veel donaties en sponsor acties gehad en zij financieren hiermee de verbouwingen.

Volgens de laatste berichten zal dit asiel opengaan rond januari 2017. U kunt al het nieuws over de Happy Dog volgen op onze speciale facebookpagina Happy Dog. Op het grote terrein zullen ruime kennels komen voor de honden. Het woonhuis op het terrein wordt verbouwd en daar zal komen: een kattenverblijf, behandel- en operatiekamer, ziekenboeg, voer opslag, kantoorruimte en vrijwilligerskamer. Klik op onderstaande afbeelding voor een vergroting van de bouwtekeningen voor het woonhuis met de dierenkliniek en opslagruimte links en het verblijf waar de kennels komen, rechts.

 


PLAN VAN AANPAK: MEDISCHE APPARATUUR

Voor het jaarproject van S.O.S. Strays willen wij de medische apparatuur voor de behandel- en operatiekamer gaan helpen financieren. U kunt een bepaald apparaat financieren of een algemene gift doen. Elke donatie is welkom!

- Klik hier voor meer informatie hoe u kunt helpen de behandelkamer te realiseren.
- Klik hier voor de lijst van medische apparatuur die aangeschaft moet worden voor een goede behandel- en operatiekamer voor katten en honden.

 


Hartelijk dank namens de honden van Happy Dog!

naar index onderwerpen

UITNODIGING HERFSTWANDELINGEN S.O.S. STRAYS

We hebben een nieuwe coördinator wandelingen. Paul Woudwijk neemt deze taak over van Esther. Voor dit jaar worden er nog twee herfstwandelingen georganiseerd in de maand november. Deze wandelingen zijn beiden centraal gelegen in Nederland, in de provincie Utrecht. In 2017 zullen er dan nieuwe wandelingen volgen, meer verspreid door het hele land, van noord tot zuid, oost en west, zodat er voor iedereen wel een keer een wandeling redelijk in de buurt gepland zal worden.

Hieronder de twee wandelingen die we voor de maand november gepland hebben. Verderop vindt u meer informatie per wandeling en deelname.

 1.   Zaterdag 5 november 2016: Wandeling in het Panbos,  Bosch en Duin
 2.   Zondag 20 november 2016: Wandeling rond de Laarsenberg,   Rhenen


Deelname

We verzoeken ieder die mee wilt doen zich in te schrijven zodat we van te voren een idee hebben hoeveel personen en honden we kunnen verwachten. Inschrijven kan tot een dag vóór de desbetreffende wandeling.
- Om je in te schrijven voor een wandeling, stuur een mailtje naar: wandeling@sos-strays.nl.

Vermeld in uw mail de datum en locatie van de wandeling(en) waaraan u wilt meedoen, met hoeveel personen en honden u van plan bent te komen te komen en ook graag de oorspronkelijke en huidige naam van uw geadopteerde S.O.S. Strays hond(en).

Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende wandelingen.
Wandeling in het Panbos,  Bosch en Duin

Losloopgebied het Panbos is onderdeel van Het Utrechts Landschap en ligt in de driehoek Soest, Zeist en De Bilt. Karakteristiek voor dit gebied zijn de oude grove dennen aan de rand van de zandvlaktes. Door de wind is het zand tussen de wortels weggestoven en liggen de wortels van deze 'sprookjesbomen' bloot.

We verzamelen öp de parkeerplaats aan de Jozef Israëlslaan, tevens startpunt van deze wandeling. Er zijn twee uitgezette routes, de blauwe en de gele paaltjes. We maken een combinatie van de gele en de blauwe route, een wandeling van ongeveer 5 km, zie dit kaartje. Omdat dit een zeer geliefd losloopgebied is kan het op zondag erg druk zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen deze wandeling op een zaterdag te houden.

Na afloop van de wandeling is er gelegenheid voor een hapje en een drankje bij Restaurant de Biltsche Hoek. Dit restaurant ligt een paar minuutjes rijden met de auto verderop. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.

Losloopgebied Het Panbos   Sprookjesbomen in het Panbos


Datum:                      Zaterdag 5 november 2016
Verzameltijd:            Tussen 12.15 uur en 12.30 uur
Verzamelplaats:        Parkeerplaats aan de Jozef Israëlslaan
Adresgegevens:        Jozef Israëlslaan tegenover nummer 7, 3735 LM Bosch en Duin
Routebeschrijving:   Klik hier voor Google maps van dit adres
Inschrijving:             wandeling@sos-strays.nl

Voor een routebeschrijving klikt u op bovenstaande link of het kaartje hieronder, klik bij google maps op routebeschrijving en vul uw eigen gegevens in: adres, postcode woonplaats. Klik nogmaals op het grijze vak met routebeschrijving.

Kaart Panbos   Restaurant De Biltsche Hoek

naar overzicht
Wandeling rond de Laarsenberg,   Rhenen

De Laarsenberg is een mooi, afwisselend loof- en naaldbos aan de oostkant van Rhenen, pal naast Ouwehands Dierenpark. In het bos mogen honden overal los lopen. Er is een uitgezette route van 4,6 km die helemaal door het losloopgebied loopt. Hiervoor volgen we de rode paaltjes. Deze route loopt op een gegeven moment langs de achterkant van de dierentuin. Voor wie het wil, is het mogelijk om bij het hek even naar de beren en wolven te kijken, maar het officiele pad loopt hier ver genoeg vanaf voor honden die dit als bedreigend zouden kunnen ervaren.

We verzamelen op de parkeerplaats bij de Militaire Begraafplaats aan de Grebbeweg. Deze parkeerplaats ligt bij hectometerpaaltje 40,6 op de N225. De uitgezette route start vanaf deze parkeerplaats.

Na afloop van de wandeling is er gelegenheid voor een hapje en een drankje bij Pannenkoekenrestaurant de Grebbeberg. Dit restaurant ligt eventjes verderop, op loopafstand. Honden zijn hier welkom, mits aangelijnd.

De Laarsenberg - Rhenen   De Laarsenberg - Rhenen


Datum:                     Zondag 20 november 2016
Verzameltijd:           Tussen 12.15 uur en 12.30 uur
Verzamelplaats:       Parkeerplaats Militaire Begraafplaats, Grebbeweg
Adresgegevens:       Grebbeweg (N225) bij nummer 160, 3911 AX Rhenen, hectometerpaaltje 40,6
Routebeschrijving:  Klik hier voor Google maps van dit adres
Inschrijving:            wandeling@sos-strays.nl

Voor een routebeschrijving klikt u op bovenstaande link of het kaartje rechtsonder, klik bij google maps op routebeschrijving en vul uw eigen gegevens in: adres, postcode woonplaats. Klik nogmaals op het grijze vak met routebeschrijving.

Klik hier voor Google Maps   Pannenkoekenrestaurant de Grebbeberg
naar index onderwerpen

STICHTING S.O.S. STRAYS FOTOKALENDER 2017 - NU ONLINE TE KOOP

Dit jaar hebben we weer een fotokalender uitgebracht. Op de kalender staan foto's van honden die via S.O.S. Strays geadopteerd zijn. Enige tijd geleden hebben we hiervoor een oproep gedaan aan adoptanten om foto's in te zenden. We hebben vele leuke, lieve en mooie foto's mogen ontvangen. Door middel van stemmen onder onze vrijwilligers zijn de 12 mooiste inzendingen gekozen om de kalender op te sieren.

De kalender is in de verkoop gegaan tijdens onze reünie van 18 september jongstleden. Voor iedereen die niet op de reünie aanwezig kon zijn is de kalender nu ook in onze webshop online te bestellen, zolang de voorraad strekt.

De kalender is op A4-formaat, gedrukt op stevig glanzend papier, bestaande uit 14 pagina's (12 maanden + voor- en achterblad). Het geheel is afgewerkt met een ringband en ophanghaakje.

De kalenders kosten 7 euro per stuk. De kalender(s) zullen, na ontvangst van betaling, per post aan u toegestuurd worden. Hiervoor worden verzendkosten berekend. De opbrengst van deze kalenders zal natuurlijk ten goede komen aan de asielhonden in Spanje.

Klik hier om de kalender te bekijken en naar het bestelformulier te gaan.

naar index onderwerpen

FOTOVERSLAG S.O.S. STRAYS REÜNIE 2016

Zondag 18 september, hebben we onze jaarlijkse reünie gehouden, dit keer op het Erkemede Hondenstrand te Zeewolde. Een fijne locatie waar de honden van hartelust kunnen loslopen, rennen, spelen en zwemmen. Het was een fantanstische dag. Het weer was prachtig, er was een grote opkomst en de sfeer was gemoedelijk en gezellig.

Onze verkoop- en infokraampjes werden goed bezocht en de eigen kar met broodjes en drankjes was een groot succes. Er waren dit jaar veel buitenlandse dierenvrienden aanwezig, uit Spanje en uit Griekenland. Alleen al om te zien hoe enorm deze mensen genieten bij het weerzien van de honden die zij gered, verzorgd en uitgezwaaid hebben, maakt deze dag al enorm de moeite waard.

Er is heel veel bijgepraat, gelachen, er werden traantjes weggepinkt en natuurlijk heel veel honden geknuffeld. Ook zijn er heel veel foto's gemaakt om deze geslaagde dag vast te leggen. Hieronder een kleine selectie van de foto's gemaakt op de reünie. Klik op de foto voor een grotere versie. Voor nog veel meer foto's, zie de facebookpagina van onze stichting, met dank aan Tom, Sytske, Bob, Jaap en Esther die deze dag op de gevoelige plaat hebben vastgelegd.


  

  

  

  

    

  

  

  

  

  naar index onderwerpen

STICHTING S.O.S. STRAYS FOTOKALENDER 2017

Net als voorgaande jaren willen we ook dit jaar weer een S.O.S. Strays Fotokalender uitbrengen voor het jaar 2017. Een fullcolour kalender op A4 formaat met elke maand een foto van één van onze geadopteerde strays. Wilt u dat uw hond op onze kalender prijkt, doe dan mee en stuur uw mooiste foto's in.

Uit alle inzendingen zullen wij via een eerlijke stemming de 12 mooiste foto's uitkiezen die op de kalender geplaatst zullen worden. Wordt uw foto uitgekozen als maandfoto op de kalender, dan ontvangt u van ons een gratis kalender. De kalender zal verkocht worden op onze reünie op zondag 18 september en is daarna te bestellen zijn via onze webshop. De opbrengst van deze kalender zal ten goede komen aan de honden in de Spaanse asielen.
Hoe kunt u meedoen? Stuur uw foto naar webmaster@sos-strays.nl.
U mag net zoveel foto's insturen als u wilt, maar let wel, de kans dat uw foto uitgekozen wordt zal dan ook meer verspreid komen te liggen. Om iedereen een eerlijke kans te geven zijn winnaars van vorig jaar dit jaar uitgesloten voor deelname. Inzenden kan t/m vrijdag 12 augustus 2016.
Vermeld in uw mail uw naam, de oorspronkelijke naam van uw SOS hond,
huidige naam en land van herkomst.

Omdat het hier gaat om foto's die voor drukwerk geschikt moeten zijn is het belangrijk dat de foto's een goede beeldkwaliteit hebben en voldoende resolutie. De foto's moeten aan onderstaande voorwaarden voldoen:

- Op de foto moet een hond staan geadopteerd bij S.O.S. Strays
- De foto is gemaakt na plaatsing, dus niet in de opvangperiode
- De hond moet het onderwerp van de foto zijn.
- De foto moet onbewerkt zijn (geen uitsnede, lijstjes, sepia e.d.)
- De foto moet een landscape (liggend) formaat hebben.
- Verhouding foto 4 : 3 of eventueel 3: 2
- Minimale resolutie: 2230 x 1677 pixels (bij voorkeur hoger)
*

* Bij de set-up/instellingen van uw digitale camera kunt u de resolutie (ook wel kwaliteit of formaat genoemd) instellen. Voor gebruik van foto's op de computer is een lage resolutie voldoende, echter voor drukwerk is een hogere resolutie noodzakelijk. Kies hier voor de beste kwaliteit.
Voor een uitleg over resolutie en afdrukformaten, klik hier.

naar index onderwerpen

HONDJES VAN GRIEKENLAND ATHENE

Zoals af en toe de laatste maanden, bieden we een aantal Griekse honden aan, die verblijven bij de vereniging Illioupolis Animal Welfare Union, ook wel Zeil.gr genaamd. Deze vereniging is zeer goed aangeschreven in Athene en zelfs in heel Griekenland. Zeer ervaren ensen die met heel hun hart trachten een verschil te maken voor de honden die gedumpt worden in hun area. Sommige leden werkten mee aan het pril begin van S.O.S. Strays, toen we in 2003, in de aanloop van de Olympische Spelen enorm veel honden uit de straten en haven van Athene gered hebben.

Zeil beschikt over een kleine opvangplaats in Illioupouli, maar er worden de laatste dagen enorm veel honden gedumpt op en rond de parking boven aan de heuvel. Volwassen honden worden in het asiel opgevangen en voor hen wordt er een adoptiegezin gezocht in Griekenland of het buitenland. Maar er worden ook dozen vol met te jonge pups gedumpt, dat zijn dan weer 4 of 6 honden tegelijk die erbij komen. De pups zijn te fragiel om in het asiel te verblijven, en eerst een paar weken in een opvanggezin zullen verblijven, waarna de meesten zullen gaan opgroeien in een asiel.

Deze pups hebben, zoals elke pup nood aan een eigen thuis. Het zijn geen pups die gefokt zijn om iemands zakken te vullen, het zijn ongewenst geboren dieren die hopelijk geen slachtoffers hoeven te worden! De ongesteriliseerde moeder zat aan de ketting of liep zonder bewaking rond toen ze loops was en pupjes in de tuin waren wel leuk voor de kinderen tot ze te beweeglijk en luidruchtig werden en ze dan maar snel weg moesten, lees gedumpt worden!

 

We hebben momenteel al 2 nesten ter adoptie. Ze kunnen reizen vanaf 15 weken oud. Dit omdat het wettelijk verplicht is om het volgende schema aan te houden:
Vanaf 12 weken: Chippen en eerste rabiës enting, daarna nog 3 weken opbouw van antistoffen tegen rabiës. En zo mogen pups wettelijk ten vroegste reizen met 15 weken oud. Zodra er serieuze interesse is voor één van de pups, gaan we zorgen dat ze zo snel mogelijk naar NL kunnen reizen. Na 15 dagen opvang in het opvanggezin, kan de pup geadopteerd worden. De Stichting zal ook volgens haar mogelijkheden pups laten komen en ter adoptie aanbieden.

-Het nest B-pups zijn allen teven, ze zijn geboren ongeveer tussen 1 en 10 juni 2016. Ze werden gedumpt in het bos in Illioupouli en worden opgevangen bij een vrijwilliger thuis. Geschatte volwassen gewicht is ca. 15-18 kg.

-Het nest F-pups bestaat uit 1 reu en 5 teefjes, ze zijn geboren ongeveer tussen 1 en 10 april 2016. Ze werden gedumpt in een doos, in een park in Ilioupouli. Geschatte volwassen gewicht is ca. 20-25 kg.


naar index onderwerpen

OPROEP AAN OPVANGGEZINNEN VOOR DE ZOMERMAANDEN

Het is eindelijk zover, een verlossend lente/zomergevoel in de lucht en namen van maanden die klinken als bloesem en BBQ. Ook de eerste vakanties van opvanggezinnen gaan beginnen, vanaf nu gaat de planning op een puzzel lijken. Hopelijk op een puzzel met vele stukjes, zodat we over en weer kunnen blijven rijden om honden in Spanje die klaar zijn om te reizen en wachten op een vrije plek in onze opvang een mooie kans te bieden op een nieuw leven.

In de maand mei zijn er ook diverse mensen om diverse reden heen en weer naar Asturias gereden en brachten ons tegelijk een paar hondjes mee die zo niet hoefden te wachten op de vrachtwagen. Dank aan Iris en Noor die TROLL, een zelf geadopteerde 10+ hond zijn gaan halen toen de vorige vrachtwagen volgeboekt was en ze hem geen 2,5 maand extra wilden laten wachten. Hiermee konden ook CANDY S, MIRINDA, MACA, en NISCA meekomen. Mirjam en Peter brachten begin mei van hun vakantie in Cantabria en Asturias SELVA, 10+ sser GORKY en eigen opvanger PICHU mee.

Eind mei reden Ineke en Marian naar Asturias om nog een paar honden van asiel Serin over te brengen voordat de vereniging El Trasgu het asiel per 3 juni zal overdragen aan een nieuwe uitbater: CANELA IV, DON II, DULCINEA II, JOSEFA en LOLA X.

Velen van deze honden vonden inmiddels al hun gouden mandje in Nederland of België. Dan volgt half juni ons transport met de vrachtwagen waar een 40-tal honden op mee zullen reizen. Deze honden staan inmiddels geadverteerd op onze adoptiepagina.

We zijn nog op zoek naar enkele tijdelijk opvanggezinnen, vooral voor de periode juni t/m augustus. Uiteraard indien je de smaak te pakken hebt, is er heel het jaar door nood aan opvangplekken, maar de zomermaanden zijn erg cruciaal wegens vakantie van onze ‘vaste’ opvanggezinnen. Als je interesse hebt, neem dan voor verdere informatie contact op met onze medewerkster Esther via mail: opvanggezinnen@sos-strays.nl.

Troll Nisca Gorky Pichu Canela IV Dulcinea II Lola X naar index onderwerpen

UPDATE OVER DE CARAVAN / ASIELWERK

In december hadden we een caravan geschonken gekregen van particulieren die vaak hulp aan honden in Spanje en Portugal bieden. Na veel berichten over en weer bleek deze caravan niet geschikt te zijn voor onze asielreizen. Wat een teleurstelling, het kan mee en tegen zitten met dit soort projecten.

Gelukkig was er via ons Project 2016 voor een caravan voor asielwerk ook geld opgehaald, in totaal € 355,-. We zijn hier erg blij en dankbaar mee, maar het was niet genoeg om een geschikte 2e hands caravan aan te schaffen. We zijn toen gaan rond zoeken naar andere mogelijkheden. Het bedrijf Lino Metaalwaren uit Haarlem heeft ons positief verrast met een toezegging voor sponsoring. Zij betalen het grootste deel van een goede 2e hands caravan.

We hebben ondertussen de Kip 35 EK de Luxe uit 1990 kunnen aanschaffen voor een mooie prijs. Hij heeft een nieuwe voortent, nieuwe banden, een luifel, grondzeil, koelkast, kachel, 3 pits kookstel op gas en wc. Hier kunnen we vrijwilligers prima in laten kamperen. Dankzij veel schenkingen van dekbedden tot volledig keukengerei kunnen we de caravan de komende weken helemaal gaan inrichten en klaar maken voor vertrek. Op vrijdag 22 april zullen we naar Spanje gaan rijden.

De caravan staat sinds mei op het terrein van Operacíon Happy Dog. Omdat er daar nog druk verbouwd wordt en er nog geen honden verblijven, vragen we voor de eerste tijd hulp van bouwvakkers, handige Harry's, loodgieters, elektriciens, metselaars…. alles is nodig. Het is mogelijk om in de caravan op het prachtige terrein te logeren en werkelijk mee te bouwen aan een nieuw asiel waar in de toekomst de honden met liefde opgevangen zullen worden. Voor meer informatie kunt u mailen naar happydog@sos-strays.nl.

 

 
naar index onderwerpen

BELANGRIJK BERICHT OVER ASIEL EL TRASGU SERIN

Vorige week kregen we geheel onverwacht een mail bij S.O.S. Strays van de vereniging El Trasgu waar we erg van schrokken. Vanessa en Julia, beheerders van El Trasgu Serin, zien zich gedwongen het contract voor het beheer van het asiel in Serin niet te verlengen op 3 juni 2016.

Dit heeft twee duidelijke oorzaken:

 • Ze krijgen te weinig subsidies en support van de gemeente waardoor ze financieel niet gezond kunnen draaien en steeds meer in de schulden zouden raken.

 • De gemeente wil maar geen toestemming geven voor verbeteringen en bouwwerkzaamheden in Serin , hierdoor kan Fiege niet in dit asiel aan het werk. El Trasgu zeurt al maanden voor toestemming en een afspraak, maar ze worden gewoon genegeerd.

Voor S.O.S. Strays heeft dit ook grote gevolgen:

 • Het bedrijf Fiege heeft ondertussen 4500 euro en 6 pallets met goederen ingezameld, maar kan geen werkzaamheden in Serin gaan doen. Er is ondertussen druk overleg geweest met Fiege en wij hebben hun een alternatief project aangeboden. Fiege zal nu aan het werk gaan bij de 'Operación Happy Dog' van La Protectora, het broodfokbedrijf wat opgekocht is en nu omgebouwd moet worden tot een fijn asiel. Het team van 10 mensen had al  vliegtickets geboekt naar Oviedo en het asiel van Happy Dog ligt daar vlakbij. Ze moeten alleen een ander hotel vinden en hun werkzaamheden aanpassen naar deze plek. Hier wordt nu heel druk aan gewerkt bij La Protectora en het kernteam van Fiege.

 • Vrijwilligers die gaan helpen in het asiel via ons Project Asielwerk kunnen vanaf eind mei niet meer in Serin terecht. We gaan eind april wel de caravan naar Serin brengen  zodat de vrijwilligers,  die hun vliegtickets al geboekt hebben, in mei daar gewoon vrijwilligerswerk kunnen doen. We zijn op dit moment heel druk aan het overleggen waar de caravan vanaf juni kan staan en waar vrijwilligers kunnen mee helpen in een ander asiel. Op dit moment is er even een stop op de reserveringen! We gaan weer volop aan de slag zodra er zekerheid is over een nieuwe locatie voor Project Asielwerk.

 • De honden van Serin die voor het transport van april gepland staan gaan nog gewoon mee op de vrachtwagen, daarna zullen er geen honden meer uit Serin gepland worden voor transport.

 • De honden van het AHA Project en Project "No More Puppies" zullen niet meer uit Serin komen. We zullen nu  honden van andere asielen financieel ondersteunen via donaties. We zijn enorm dankbaar dat er zoveel donaties zijn geweest voor het AHA Project en Project "No More Puppies" en al het geld is aan de honden besteed, die daardoor een veel betere toekomst hebben.

Hoe gaat het nu verder met de honden en katten die in Serin verblijven na 3 juni 2016?

 • De gemeente heeft Serin in beheer en zal een oproep doen voor beheerders van het asiel per 3 juni. De gemeente zal uit de inzendingen één kandidaat kiezen en die zal het beheer over het asiel krijgen. Helaas is in het verleden al gebleken dat de gemeente niet altijd in het belang van de honden denkt. Laten we met elkaar hopen dat er goede mensen inschrijven die voor de honden zullen zorgen en verder gaan met de adopties in Spanje.

naar index onderwerpen

UPDATE OVER DE OOGJES VAN ADONIS

Afgelopen week is ADONIS in België bij een gespecialiseerde oogarts geweest. Na uitgebreid onderzoek is gebleken dat ADONIS zijn ogen er gelukkig vele malen beter aan toe zijn dan in eerste instantie werd gedacht in Spanje.

Voor ADONIS is dit natuurlijk ongelofelijk goed nieuws, maar voor ons brengt dit wat vragen met zich mee betreffende de donaties die wij hebben ontvangen naar aanleiding van onze oproep: "Help de oogjes redden van Adonis". Wij zijn ontzettend blij met de al ontvangen donaties voor ADONIS zijn oogjes, maar zoals gebleken is uit het onderzoek bij de oogarts hoeft hij niet geopereerd te worden.

Omdat wij niet onze fantastische donateurs het idee willen geven dat specifieke donaties zonder overleg voor een ander doeleinde worden gebruikt, sturen/plaatsen wij dit bericht met de vraag om ons te laten weten of u uw donatie terug wilt ontvangen of dat u akkoord gaat dat wij uw donatie gebruiken voor medische kosten aan andere hondjes van 'Operación Happy Dog'. Onder andere LOLA IX heeft meer medische zorg nodig dan in eerste instantie verwacht werd.

Indien u uw donatie terug wilt ontvangen kunt u een mail sturen naar: info@sos-strays.nl. Wij zullen het gedoneerde bedrag dan naar u terug overmaken. Indien u akkoord gaat dat wij uw donatie gebruiken voor 'Operación Happy Dog', hoeft u verder geen actie te ondernemen en zullen wij u uiteraard ook vermelden in de lijst met donateurs voor 'Operación Happy Dog' op de website.


Met vriendelijke groet,
Bestuur Stichting S.O.S. Strays
naar index onderwerpen

NIEUWE HONDEN VAN REFUXIO DE BANDO IN HET AHA PROJECT

Adopteer een Hond op Afstand, ofwel kortweg het AHA-project, is één van de projecten van Stichting S.O.S. Strays om Spaanse asielen structureel te ondersteunen. Het AHA project geeft steun aan asielen die zeer veel honden onder hun hoede hebben en zeer weinig financiële middelen. Ook Refuxio de Bando is zo´n overvol asiel die wat extra financiële steun goed kan gebruiken.

Het asiel Refuxio de Bando is open sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats van de stad Santiago de Compostella en omstreken voor afgestane en gevonden honden en katten. Normaal is er plaats voor 250 tot maximum 300 dieren maar het asiel is chronisch overbevolkt. Bijvoorbeeld in oktober 2015 zaten er 480 dieren! De pups en jonge kleine hondjes vinden nog wel een thuis maar er zitten ook vele oudere en zieke honden met nihil kansen op adoptie. Een aantal van deze honden hebben we nu geselecteerd voor ons AHA project.

naar index onderwerpen

REISVERSLAG MIRJAM EN CARINE IN SPANJE

Mirjam en Carine, vrijwilligers en bestuursleden van Stichting S.O.S. Strays zijn een week naar Spanje geweest. Behalve het begeleiden van het transport van 24 januari hebben ze ook diverse asielen bezocht in de regio. Klik op de foto hieronder voor een uitgebreid verslag en vele foto's van hun reis.

naar index onderwerpen

UITNODIGING VOORJAARSWANDELINGEN VOOR ADOPTANTEN

Het voorjaar komt er weer aan. Het leek ons een mooie gelegenheid om weer eens een wandeling te organiseren. We hebben dit keer gekozen voor twee wandelingen: in maart een wandeling in het zuidwesten van Nederland, grenzend aan België en in april een wandeling in Noordoost Nederland. Hieronder vindt u meer informatie over de beide wandelingen.

Om een indruk te krijgen hoeveel mensen en honden er zullen komen stellen we het op prijs als u van te voren even laat weten dat u komt. Stuur hiervoor een mailtje naar wandeling@sos-strays.nl, geef door naar welke wandeling u wilt komen en met hoeveel personen en honden.
ZONDAG 3 APRIL: CHAAMSE BOSSEN


De
Chaamse bossen is een groot natuurgebied ten zuiden van Breda. Het gebied bestaat uit bossen, graslanden en heidevelden met vennetjes. Er is een groot losloopgebied voor honden. Door het losloopgebied loopt een uitgezette wandelroute van 6 km, de blauwe paaltjes-route.

We verzamelen op de parkeerplaats aan het einde van de Industriestraat. Hiervoor rijd je voorbij het restauarant, net zo ver tot je met de auto niet verder kan, maar linksaf moet slaan de parkeerplaats op. Na afloop is er bij Pannenkoekenrestaurant de Steengroeve gelegenheid voor een hapje en/of een drankje. Honden zijn hier aangelijnd toegestaan.

 

Hieronder alle gegevens op een rijtje:

Datum:Zondag 3 april 2016
Verzameltijd: Tussen 13.15 uur en 13.30 uur
Verzamelplaats: Parkeerplaats einde Industriestraat, Chaam
Adres Restaurant: De Steengroeve, Industriestraat 24,4861 PR Chaam.
Routebeschrijving: Klik hier voor kaart in Google maps

Voor een routebeschrijving klikt u op bovenstaande link of onderstaand kaartje, klik bij google maps op routebeschrijving en vul uw eigen gegevens in: adres, postcode woonplaats.
Klik nogmaals op het grijze vak met routebeschrijving.


ZONDAG 8 MEI: GIETENERVELD


Het
Gietenerveld is onderdeel van boswachterij Gieten-Borger in Noord-Oost Drenthe. Er is een groot losloopgebied voor honden. Door het losloopgebied loopt een uitgezette wandelroute van 3,5 km, de rode paaltjes-route: de Gletsjerkuil wandeling. De wandeling gaat langs twee bosvennen waar de honden kunnen zwemmen.

We verzamelen op de parkeerplaats aan het Staatsbos / Houtvester Jansenweg. De parkeerplaats ligt aan een kruispunt van weg en fietspaden, daar waar de doorgaande weg een flauwe bocht naar links maakt ligt de parkeerplaats aan de rechterkant. Vanaf deze parkeerplaats start de wandeling. Na afloop is er bij Snackkiosk Eexterhalte gelegenheid voor een hapje en/of een drankje. Honden zijn hier aangelijnd toegestaan. Het restaurant ligt 3 minuutjes rijden met de auto verderop.

 

Hieronder alle gegevens op een rijtje:

Datum:Zondag 8 mei 2016
Verzameltijd: Tussen 13.15 uur en 13.30 uur
Verzamelplaats: Parkeerplaats Staatsbos / Houtvester Jansenweg, 9461 TW Gieten
Adres Restaurant: Kiosk Eexterhalte, Stationsstraat 60, 9463 TJ Eext
Routebeschrijving: Klik hier voor kaart in Google maps

Voor een routebeschrijving klikt u op bovenstaande link of onderstaand kaartje, klik bij google maps op routebeschrijving en vul uw eigen gegevens in: adres, postcode woonplaats.
Klik nogmaals op het grijze vak met routebeschrijving.

 

naar index onderwerpen

10+ SSERS IN DE SCHIJNWERPERS

Wij hebben een aantal oude honden geselecteerd om ter adoptie aan te bieden. Het zijn allen lieve, sociale honden waarvan ingeschat wordt dat ze zeer geschikt zijn om nog aan het leven als huishond te wennen. We hopen van harte dat we deze opa's en oma's nog een fantastische finale van hun leven kunnen geven als geliefde huishond. Ze verdienen zo hard die warmte en goede zorgen na een zwaar leven in het asiel... en ze hebben nog zoveel liefde te geven.

Omdat de 10-plussers weinig kans maken op adoptie binnen een redelijke termijn, moeten wij ook realistisch blijven en kunnen wij onze beperkte en waardevolle opvangplekken niet bezetten voor hen, terwijl er ook zo veel jonge honden in Spanje een kans nodig hebben. Daarom komen de 10+ ssers alleen naar hier zodra wij hier adoptanten voor hebben gevonden, die de hond in opvang willen nemen onder voorwaarde van optie adoptie.

N.B.Indien u interesse heeft in één van onze 10+ ssers om in optie adoptie te nemen, zal deze kunnen meereizen met ons volgende transport van medio april 2016.

Deze keer willen we in de schijnwerpers zetten:Deze honden komen alleen naar hier onder voorwaarde van optie adoptie:

BALÚ - Spanje, Albergue Sahagún BLACK - Spanje, Refugio Canino Torres CANELA IV - Spanje, El Trasgu, Serin
BALÚ: reu - 11 jaar oud                     BLACK: reu - 10 jaar oud                    CANELA IV: teef - 14 jaar oud
CONGO - Spanje, La Protectora, Avilés DON II - Spanje, El Trasgu, Serin DONNA - Spanje, El Trasgu, Serin
CONGO: reu - 10 jaar oud                 DON II: reu - 12 jaar oud                 DONNA: teef - 11 jaar oud
GOLLO - Spanje, La Protectora, Avilés GORKY - Spanje, Refugio Canino Torres POL - Spanje, La Protectora, Avilés
GOLLO: reu - 9 jaar oud                     GORKY: reu - 10 jaar oud                     POL: reu - 13 jaar oud
RIO S. - Spanje, La Protectora, Avilés RODI - Spanje, El Trasgu, Serin TROLL - Spanje, Spanje, El Trasgu, Serin
RIO S: reu - 12 jaar oud                     RODI: teef - 11 jaar oud                     TROLL: reu - 14 jaar oud

naar index onderwerpen

NIEUWE SIERADEN IN ONZE WEBSHOP

Vanaf heden zijn er weer diverse nieuwe sieraden te vinden in onze webshop.

naar index onderwerpen

OPROEP: ZWEMBADJES VOOR OPERACIÓN HAPPY DOG

Voor Operación Happy Dog zijn we op zoek naar zwembadjes vergelijkbaar als de afbeelding hiernaast.
La Protectora heeft een voormalig broodfokkersbedrijf over kunnen nemen en gaat deze verbouwen tot een nieuw te gebruiken opvangplaats voor honden. Ze zijn inmiddels begonnen met de werkzaamheden.

Er zal een speelveld komen waarbij de zwembadjes gebruikt zullen worden om te vullen met water of zand. Ook licht beschadigde zwembadjes zijn dus welkom. Als een zwembadje lek is, kan deze met zand gevuld worden.

Daarnaast zijn we ook nog op zoek naar medium formaat hondenmanden, geschikt voor honden type Cocker Spaniel tot Dalmatiër. Heeft u een zwembadje of mand om te doneren, neem dan aub contact op met Marleen, onze coördinator hulpgoederen via goederen@sos-strays.nl.
naar index onderwerpen

OPERACIÓN HAPPY DOG

De vereniging La Protectora in Asturias, Spanje had een stuk grond aangekocht en had bouwplannen liggen voor een asiel. Door hevige tegenwerkingen van een aantal boeren in de omgeving, krijgen ze steeds maar geen vergunning om te gaan bouwen. Er is nu een heel nieuwe mogelijkheid voor La Protectora opgedoken. Een broodfokbedrijf te Oviedo stond koop, een terrein van ongeveer 6000 m2. La Protectora had al contacten met deze broodfokker door oude onbruikbare fokteefjes over te nemen en voor hen een nieuwe thuis te zoeken, zodat ze niet in het dodingstation hoeven te eindigen na een zwaar leven als fokteef.

Nu heeft La Protectora deze locatie aangekocht per half januari. De koop is inclusief een vergunning om honden te houden op dit terrein. La Protectora kon hiermee een 40-tal hondjes redden van een miserabel leven in de broodfok en heeft nu een locatie om te gaan gebruiken als opvangplek voor de gedumpte en gevonden honden in de omgeving. Twee vliegen in één klap. Er moet echter nog wel een hoop werk verzet worden voordat de opvangplek in gebruik genomen kan worden.

Stichting S.O.S. Strays gaat alle werkzaamheden bij de nieuwe opvangplaats volgen en steunen, helpen waar mogelijk is. Zo zal het geld wat opgehaald is met ons jaarproject 2015 ten gunste van een nieuw asiel voor La Protectora nu eindelijk een bestemming krijgen met de opbouw van deze opvangplek. Ook zal een groot deel van de geredde hondjes in de komende transporten naar ons toe komen om hier op zoek te gaan naar een nieuwe thuis. Hiervoor zijn we ook op zoek naar opvanggezinnen die na transport deze honden een tijdelijk thuis willen bieden en een start maken met de socialisatie.

Voor het hele verhaal, meer foto's en hoe u kunt meehelpen en op de hoogte blijven, ga naar de pagina Operación Happy Dog" op onze website. Voor meer beelden van Operación Happy dog kunt u ook de video bekijken die La Protectora onlangs publiceerde.op Youtube.naar index onderwerpen

HELP ONS AUB DE OOGJES VAN ADONIS REDDEN

ADONIS is een reutje uit ‘Operación Happy Dog’.
Hij is geboren in 2008 en leefde vele jaren in een bench in de donkere kelder van zijn vorige eigenaar, broodfokker van beroep. ADONIS was één van de paar aanwezige reutjes. Zijn gezondheid was niet erg belangrijk, zolang hij maar af en toe zijn mannelijke taak kon verrichten, als dekreutje fungeren voor de poedelmama’s.

ADONIS werd 14 januari uit zijn gevangenis bevrijd door onze vrienden van La Protectora en bij zijn medische check was duidelijk dat hij meer dan een beetje ontstoken oogjes had.

ADONIS is blind aan het worden door staar op beide ogen. De enige oplossing om dit tegen te houden is een operatie, aan beide oogjes. Dit gaat veel geld kosten, teveel voor ons aangezien er nu meerdere hondjes veel medische zorgen nodig hebben.

We hebben al een afspraak gemaakt voor de kleine ADONIS bij een bekende dierenarts-oogarts in Antwerpen. Er zal eerst een groot consult met onderzoek gedaan worden en daarna zouden de operaties kunnen plaatsvinden.

Stichting S.O.S. Strays heeft momenteel niet het extra geld om deze oogoperaties te kunnen laten doorgaan. Wij willen dan ook onze trouwe donateurs vragen om financiële hulp voor ADONIS. Het zou zo sneu zijn om een hondje, waarvan de oogjes gered kunnenworden, te laten blind worden.

Bijdragen kunnen gestort worden op onze ABN AMRO rekening:

-   ten name van:   Stichting S.O.S. Strays, Vlissingen

-   IBAN nummer:   NL 31 ABNA 0571 3426 12  
-   Voor buitenland: BIC/SWIFT:   ABNA NL 2A
-   Onder vermelding van:  
'Oogoperatie ADONIS'


U kunt tegelijk een mail naar ineke@sos-strays.nl sturen waarin u aangeeft hoe u vermeld wilt worden in de lijst met donateurs: of uw eigen naam bekend gemaakt mag worden of liever onder een andere naam zoals bv de naam van uw hond, of als ‘anoniem’.

We zullen u op de hoogte houden van de voortgang van ADONIS zodra hij is aangekomen in België en geopereerd is. Indien we meer geld verzamelen als nodig, zal dit aan hondjes uit hetzelfde project ‘Operación Happy Dog’ besteed worden.

NAMENS ADONIS ALVAST HEEL HARTELIJK DANK!
naar index onderwerpen

CARAVAN AANGEBODEN

Op kerstavond kreeg onze vrijwilligster Mirjam een mail binnen van Hansje met het aanbod om S.O.S. Strays een caravan in bruikleen te geven voor een jaar. Na een jaar gebruik voor het vrijwilligerswerk in Serin kunnen we beslissen of deze caravan bevalt, of we hem willen houden of dat we willen sparen voor een andere caravan.

De caravan is een Burstner Holiday Club tourcaravan en technisch in goede staat. Er zit een voortent bij en is compleet ingericht met koelkast, gasfornuis, etc. Hij staat nu in de opslag en we gaan hem binnenkort bekijken en evt. ophalen. We zijn erg blij en dankbaar met dit fantastische aanbod! Verder schenken ze nog aan het asiel: scheppen, rieken, hondenmanden en zwembadjes voor de zomer.

Van andere mensen hebben we diverse spullen geschonken gekregen voor de inventaris van de caravan:
 • Twee 4 seizoenen dekbedden met twee grote en twee kleine kussens
 • Dozen met keuken inhoud, borden, bestek, glazen, mokken, pannen, koffiezetapparaat, waterkoker, bewaardozen
 • Enkele dekbedovertrekken, kussenslopen en lakens voor als mensen dit vergeten mee te brengen
 • Campingtafel met vier bijbehorende stoelen
 • Twee lage campingstoelen
 • Elektrisch kacheltje
 • Droogrekje voor de was, binnenbezem, stoffer en blik, afwasteiltje en borstel

Enorm bedankt aan allen die ons hiermee geholpen heeft.
Het gedoneerde geld wat we hebben mogen ontvangen met ons jaarproject 2016 voor de aanschaf van een caravan houden we voorlopig nog even apart, tot we zeker zijn dat de caravan rijklaar is en er geen extra kosten meer bijkomen. We zullen dan het gedoneerde geld een andere bestemming geven. We houden u op de hoogte hiervan.
naar index onderwerpen

JAARVERSLAG 2015

Voor ons jaarverslag 2015, verwijzen we u graag naar het PDF document: Jaarverslag 2015.
naar index onderwerpen

BELANGRIJKE MEDEDELING: VERHOGING ADOPTIEKOSTEN

Omdat de kosten voor ons de afgelopen maanden helaas steeds meer gestegen zijn, en we steeds vaker verlies draaien op de gemaakte onkosten voor transport en opvang van de adoptiehonden ten opzichte van de inkomsten met adopties, kunnen wij niet anders dan het adoptiebedrag vanaf 1 januari 2016 te verhogen. We hopen op uw begrip hiervoor.

Dit houdt in dat per 1 januari 2016 de adoptiekosten als volgt worden:

 •   Normale adopties honden:     verhoging van € 25,-- gift   + eventuele sterilisatie/castratietiekosten.
 •   Special Care en 10+ ssers:     verhoging van € 15,-- gift   + eventuele sterilisatie/castratietiekosten.
naar index onderwerpen

NAAR BOVEN