N U K A   I I
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
(Mix) Mastin Espagnol.
Klik hier om meer te lezen over het karakter van deze honden.
Leeftijd
± 01/02/2016
Schouderhoogte
Grote hond: ca 70-75 cm hoog.
Uiterlijk
Bruin/zwart gestroomd, korte dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Sahagún (León)

Het asiel van "Amigos de los Animales de Tierra de Campos" of kortweg Albergue Sahagún is gelegen net buiten het dorp Sahagún in landelijk gebied. De huidige beheerders runnen dit asiel sinds 2008, er is een capaciteit voor een 30-tal honden, maar ze hebben een vergunning voor 25 honden. Het asiel is eigendom van de gemeente maar deze geeft geen cent aan subsidies, ze leveren alléén gratis water. Het contract tussen beheerders en gemeente verloopt in 2017, wanneer er opnieuw onderhandeld zal moeten worden.
Toen Monica en Josu het asiel overnamen in 2008 was het extreem verwaarloosd, er zaten ca 60 honden waarvan geen enkele hond geënt, gesteriliseerd/gecastreerd of gesocialiseerd! Nu is de situatie gelukkig een stuk verbeterd, al is het dagelijks vechten om het geld voor de zorg van de honden bijeen te kunnen krijgen. Al het geld moet verzameld worden via donateurs, en via verkopen van spulletjes en deelname aan evenementen.
Tijdens de werkdagen komt er een jongen de rennen poetsen en de honden eten geven. Hij heeft geen verdere interesse in de honden. Hij wordt betaald door een donateur. ‘s Zondags komen Monica en Josu de honden verzorgen, zij besteden ook tijd aan spelen met hen en het geven van aandacht en liefde.
Verblijfplaats
NUKA verblijft in een opvanggezin in Spanje. Bij geschikte kandidaat adoptanten kan NUKA meereizen met een transport naar NL/B.
Karakter
NUKA is een lieve jonge hond, speels, aanhankelijk en rustig van aard. Ze verblijft in Spanje in een opvanggezin met meerdere honden van jong tot oud en ze is vriendelijk en sociaal naar alles en iedereen.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Special Care
NUKA heeft een gebroken elleboog gehad die nooit verzorgd is geweest en daardoor scheef aan elkaar gegroeid is. De dierenarts in Spanje heeft er naar gekeken, maar het is niet mogelijk om dit nu nog recht te zetten. Om deze reden loopt ze engiszins moeilijk al komt ze niet ongelukkig over en ze kan rennen en spelen met haar poot, zie filmpje.
Om ervoor te zorgen dat NUKA op latere leeftijd geen grote problemen krijgt heeft ze voor de rest van haar leven de volgende voorzorgsmaatregelen nodig:
  • Aangepaste voeding: NUKA krijgt twee soorten voedingssupplementen die een goede botontwikkeling ondersteunen: Hyaloral en Oscan. Hondenbrokken voor zeer grote honden of ter bevordering van de mobiliteit is daarnaast heel goed om te geven.
  • Gewichtscontrole: Er moet op gelet worden dat NUKA slank blijft. Hoe meer gewicht, hoe zwaarder de belasting voor haar gewrichten.
  • Gedoseerde beweging: Bewegen is goed voor NUKA, een rustige wandeling is prima voor haar, dit houdt haar in conditie en voorkomt verergering van artrose. Er moet wel op toegezien worden dat ze zich niet forceert. Wild spelen, springen, trappen lopen e.d. dient vermeden te worden.
  • Orthopedisch hulpmiddel: NUKA heeft een brace voor haar elleboog die ze moet dragen als ze naar buiten gaat voor een wandeling.
  • Fysiotherapie: NUKA krijgt in Spanje 1x per twee maanden fysiotherapie. Dit bestaat uit hydrotherapie en electrostimulatie. Het is aan te bevelen dat haar nieuwe baasjes deze behandelingen voortzetten.
Profiel adoptant
We zoeken voor NUKA een thuis bij mensen die haar naast een liefdevol leven als huishond ook de benodigde zorg kunnen bieden zoals hierboven omschreven, zodat ze een zo normaal mogelijke leven kan hebben.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de Special Care aandoening worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal
Bijzonderheden NUKA leefde als pup bij een herder waar ze een bestaan zou krijgen als bewaker van de kudde, zoals de mastins in Spanje oorspronkelijk gehouden werden. Ze heeft op jonge leeftijd haar elleboog gebroken maar de herder heeft hier nooit naar omgekeken. NUKA werd ouder en groter en kreeg steeds meer last van haar elleboog die inmiddels vergroeid was. Omdat de herder geen kosten aan haar wilde maken, wilde hij haar dumpen toen ze niet meer mee kon komen. De mensen van Albergue Sahagún hebben zich toen over haar ontfermt, zie hier een filmpje van NUKA's eerste dag bij de vrijwilligers bij Albergue Sahagún.
Kosten: € 75,-- gift + € 110,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG