P I L I   S.
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 18.30 - 23.00 uur
  za/zo : 10.00 - 23.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 06/07/2017
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk middelmaat:
Op 07/02/2018 met 7 maanden oud: 14 kg.
Uiterlijk
Donkerbruin/zwart, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabrië)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vóór 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Kapellen (België, ten noorden van Antwerpen) in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter
PILI is een lieve, vrolijke, maar iets onderdanige jonge hond en is heel erg lief met kinderen. Ze heeft nog opvoeding nodig, maar het is zeer belangrijk dat dit niet met harde hand gebeurt, ze is echt een gevoelig hondje.
We denken dat ze een mix ijsbeer is, want kussens of mandjes om lekker warm op te liggen zijn niet aan haar besteed, het liefst van al ligt ze op de vloer en ze vindt het ook heerlijk om buiten te liggen.
PILI houdt er van om te gaan wandelen, maar ze trekt nog erg aan de riem. Hier wordt in haar opvanggezin aan gewerkt, en het gaat steeds beter. Ze leert dus snel, en is ook echt leergierig.
PILI eet graag en goed, en heeft geen voernijd en is ook helemaal zindelijk.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Gezien haar jonge leeftijd plaatsten we PILI niet bij mensen die vele uren van huis zijn. Ze is eigenlijk nog een grote pup die van alles moet leren en ontdekken. Mensen die van thuis uit werken, of waar dagelijks iemand langere tijd thuis is, zouden ideaal zijn voor haar. Sportieve baasjes die veel met haar wandelen, en op termijn hondenport gaan doen of op cursus gaan zouden ideaal zijn voor haar.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden PILI en haar zus MILI zijn weggehaald bij een zogenaamde “hoarder”, iemand die vele dieren als het ware verzamelt en er niet (meer) voor kan zorgen . Beiden reisden in februari naar Nederland/België voor een toekomst als huishond. Van hun moeder is bekend dat zij een middelmaatje is. De vader is onbekend.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG