P I N E I R I T A
contactpersoon
voor meer info:

klaske@sos-strays.nl
+31 (0)561-689128
ma t/m za: 9.00 - 14.00
zo: 9.00 – 20.00


Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 25/09/2014
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 15,1 kg.
Uiterlijk
Blond, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Wolvega, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
Is er een andere stabiele, speelse hond bij u thuis aanwezig? Kunt u haar een rustige omgeving bieden? Leest u dan snel verder, want misschien ligt zij dan binnenkort bij u in haar gouden mandje.
PINEIRITA, in haar opvanggezin ook wel PIEN genoemd, heeft haar hele leven van pup af aan in een asiel doorgebracht. Gelukkig krijgt PIEN nu de kans op een fijn thuis en in haar opvanggezin steelt ze met haar lieve aandoenlijke snoet vele harten.
De aandacht en het leven in een huis is volstrekt vreemd voor haar, ondanks dat ze zeker geniet moet ze nog erg wennen aan nieuwe dingen om haar heen. In de tuin van het opvanggezin rent ze graag achter de aanwezige windhonden aan. Wanneer er een speelse hond aanwezig is, trekt deze haar extra uit haar schulp en doet ze graag mee.
Met haar opvangmama heeft ze een vertrouwensband opgebouwd maar ze kan soms nog wat terughoudend zijn.
PIEN wandelt graag en heeft dan een veiligheidstuigje om en een halsband met dubbele bevestiging (aan tuigje en halsband) zodat ze bij onverwachte geluiden niet kan ontsnappen. Een volledig omheinde tuin van minimaal 1,50 m hoog is belangrijk, mocht ze ergens van schrikken dan zou een lage omheining niet voldoende zijn.
PIEN is zindelijk en slaapt ‘s nachts in de kamer met de andere aanwezige honden. Ze heeft nog nooit iets kapot gemaakt en is rustig in huis.
Ze is sociaal naar andere honden toe maar zijn andere honden opdringerig/dominant dan gaat ze in een hoekje zitten om maar zo onzichtbaar mogelijk te zijn.
PIEN is ook al twee keer mee geweest met een weekend in een hotel aan zee. In de auto is ze rustig maar het is niet haar favoriet. Ze geniet zichtbaar van de wandelingen op het strand en in het bos / de duinen. Wanneer de opvangmama ging ontbijten in het hotel, bleef PIEN in haar open bench op de hotelkamer. Ze is dan rustig en gaat ook niet op het bed liggen.
Pien is ook een dagje geweest naar een speciaal pension in Groningen, wat ook geschikt is voor bange honden. Die dag heeft de eigenaresse een filmpje gemaakt.
Waar veel mensen zijn blijft het spannend voor PIEN. Waar het opvanggezin ook heen gaat, er wordt rekening gehouden met de keuze voor een rustige omgeving voor haar.
PIEN is altijd lief, doet nooit lelijk en gromt niet. PIEN vindt kinderen nog erg spannend omdat deze in hun enthousiasme soms wat drukker zijn. In een vertrouwde omgeving zal ze ver komen maar daarbuiten zal waarschijnlijk altijd enige angst aanwezig blijven.
Bij het huidige opvanggezin is ze overdag in huis en een aantal keren per dag wordt ze in de tuin uitgelaten met de andere aanwezige honden. Je ziet haar zichtbaar genieten in de grote omheinde tuin.
Er wordt 1x per dag een lange wandeling gemaakt met Pien in het bos wat op wandelafstand is van huidige verblijfplaats. Wandelen met Pien blijft flink opletten en de opvangmama is ook de enige die met haar gaat wandelen i.v.m. de risico’s eerder verteld in Piens verhaal.
Een andere aanwezige hond is belangrijk voor Pien. Het is een ‘brug’ en voorbeeld voor haar naar de mens toe. Een hond die haar uitdaagt om te spelen, voorkomt dat ze veel in een hoekje gaat liggen.
Zoals het nu lijkt heeft PINEIRITA weinig jachtinstinct en reageert ze binnen niet op poezen.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van PINEIRITA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Wij zoeken adoptanten die ervaring hebben met bange honden. Een andere stabiele hond is noodzakelijk. We zoeken voor PINEIRITA een rustige en stabiele omgeving, een druk gezin of drukke stad is niet geschikt voor haar.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. PINEIRITA ondervindt veel steun aan de aanwezigheid van een andere hond.
Bijzonderheden PINEIRITA is in 2014 op straat gevonden toen ze pas vijf dagen oud was. Samen met haar moeder en broers/zussen is zij naar het asiel gebracht. In de loop der tijd zijn al haar familieleden geadopteerd, alleen PINEIRITA bleef achter in het asiel.
PINEIRITA heeft in Spanje ondertussen nagenoeg geen kans meer op een adoptie en wij van S.O.S. Strays willen haar wel graag die kans bieden. We beseffen dat PINEIRITA wellicht veel tijd nodig heeft om te wennen aan een leven buiten het asiel, een leven als huishond heeft zij nooit gehad. Maar haar Nederlandse opvanggezin gaat er alles aan doen om ook deze lieve hond ta laten zien dat er meer is dan een leven in een betonnen kennel en af en toe een wandeling.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG