HOME
AHA-PROJECT

Adopteer een Hond op Afstand, ofwel kortweg het AHA-project, is één van de projecten van Stichting S.O.S. Strays om Spaanse asielen structureel te ondersteunen. Het AHA project richt zich specifiek op de steun aan 2 asielen die zeer veel honden onder hun hoede hebben en zeer weinig financiële middelen:

1.       De opvangplek van Refugio Canino Torres in Torrelavega

De dierenbeschermingsvereniging Aspacan heeft in het voorjaar van 2011, het beheer overgenomen van de opvangplek in Torrelavega. Ze troffen er een groot aantal honden in erbarmelijke toestand aan, ook veel grote en oude honden, absoluut niet gesocialiseerd, en door het jarenlang aan de ketting verblijven zonder genoeg zorg en voeding, veel ook met medische of getraumatiseerd.

De vrijwilligers van de opvangplek Torres werken met man en macht om al deze honden in waardige omstandigheden te kunnen opvangen en sociaal te maken, maar de meeste van hen zijn niet geschikt om ter adoptie te worden aangeboden. Zij zullen nog vele jaren zorg nodig hebben.
Sinds juli 2013 is de groep vrijwilligers verder gegaan als zelfstandige organisatie onder de naam Refugio Canino Torres. Ze werken nog wel samen met Aspacan.

  -   Klik hier voor meer info en foto's van het asiel van Torrelavega.


2.       De opvangplek Refuxio de Bando in Santiago

Het asiel Refuxio de Bando is open sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats van de stad Santiago de Compostella en omstreken voor afgestane en gevonden honden en katten. Normaal is er plaats voor 250 tot maximum 300 dieren maar het asiel is chronisch overbevolkt. Bijvoorbeeld in oktober 2015 zaten er 480 dieren!

Er is een doorstroom van voornamelijk pups en de jongere kleine hondjes maar er zitten ook vele oudere en zieke honden met nihil kans op adoptie.

  -   Klik hier voor meer info en foto's van Refuxio Bando Santiago.


Wij willen deze honden niet in de steek laten
en hebben uw hulp daarbij heel hard nodig:

ADOPTEER EEN HOND OP AFSTAND


WAT KUNT U DOEN ?

De verzorging en huisvesting van de dieren kost uiteraard veel geld. U kunt ons hiermee helpen door één van de door ons geselecteerde dieren financieel te adopteren. U kunt natuurlijk ook als bedrijf een hond financieel ondersteunen.

HOE ADOPTEERT U EEN HOND ?

Via onderstaand formulier, kunt u zich inschrijven voor het AHA-project, de naam van de door u gekozen AHA-hond selecteren, en ons laten weten hoe u de betaling wilt voldoen. Indien U anoniem wenst te blijven, kunt u dit ook aangeven. U kunt ook als bedrijf een hond op afstand adopteren. In dit geval vermelden we de naam van uw bedrijf met desgewenst een link naar de website van uw bedrijf.

U kunt uit de selectie van de AHA-honden op deze pagina zelf een hond uitkiezen waarvoor u wilt bijdragen in de kosten van zijn/haar verzorging. De medewerkers in Torrelavega en Santiago hebben een aantal honden geselecteerd die naar alle waarschijnlijkheid nog voor langere tijd of zelfs de rest van hun leven in het asiel zullen moeten verblijven. Mocht een hond voldoende pleegouders hebben (maximaal 5-6) om de kosten van zijn/haar verzorging te dekken, dan verzoeken wij u een andere hond te kiezen: op deze manier krijgen alle deelnemende honden een kans.

WAT BETEKENT DE ADOPTIE VOOR U ?

U ontvangt van ons:
-   een adoptiecertificaat met foto per e-mail.
-   we houden u op de hoogte indien er nieuws is over uw AHA-hond.
-   we sturen u 2 x per jaar een nieuwe foto of nieuws* over uw AHA-hond.
-   U komt als AHA-donateur op de mailinglist van onze nieuwsbrief. Via de maandelijkse nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden van alle activiteiten van de stichting.

Wij doen ons best u zo veel mogelijk te informeren over uw AHA-hond maar zijn hierbij afhankelijk van de medewerkers in de asielen in Spanje, die allen ook vrijwilligers zijn en erg druk met het dagelijks onderhouden van alle honden in dit overvolle asiel. Daarom kunnen we u niet beloven dat er regelmatig nieuws* te melden zal zijn. Hierbij is helaas de trieste realiteit ook nog zo dat voor de meeste honden in dit asiel elke dag er hetzelfde uitziet... overleven. In die zin is geen nieuws in elk geval geen slecht nieuws. We hopen dat u hier begrip voor heeft.

Adoptie is tot wederopzegging. Indien uw dier niet meer beschikbaar is voor adoptie op afstand, heeft u de keuze om te stoppen of om een andere hond uit te kiezen. Uiteraard krijgt u dan een nieuwe foto en certificaat toegestuurd.

WAT ZIJN DE KOSTEN ?

Adoptie op afstand kost u nog geen 30 cent per dag... .voor u een klein bedrag, maar het betekent voor de asielen die de kosten van zoveel dieren dragen, een enorme verlichting van de financiële zorgen!
Per maand bedragen de kosten 9 euro, u kunt ook kiezen voor een jaarlijkse donatie van 108 euro.

De jaarlijkse kosten voor een hond liggen in werkelijkheid een stuk hoger en ook verschillen de kosten per hond, afhankelijk van grootte, gezondheid etc. Het gevolg is dat een adoptiehond meerdere adoptiefouders kan hebben.

U kunt de donatie overmaken op de bankrekening van Stichting S.O.S. Strays te 's-Heerenhoek, onder duidelijke vermelding van "AHA project + de naam van de hond". De donatie wordt niet automatisch afgeschreven. Vaak kunt u dit bij internetbankieren wel zelf instellen.

Nederland - ABN-AMRO: NL31 ABNA 057.13.42.612

Vanuit het buitenland:

IBAN: NL31 ABNA 0571342612
BIC:   ABNA NL 2A

VERMELDING OP DE SITE

Op onze site wordt, zodra wij de eerste betaling ontvangen hebben, uw naam vermeld als zijnde "peter of meter" van desbetreffende AHA-hond. Indien u dit niet wenst kunt u ook anoniem blijven. Zo is er een overzicht van de honden die al door één of meerdere (max 5) peter/meter gesteund worden, en welke nog geen steun ontvangen. De vermelding blijft staan zolang u de hond financieel ondersteunt. U kunt aangeven of u anoniem vermeld wilt worden, met uw eigen naam of anders, dit kunt u op het formulier toelichten bij "overige opmerkingen".

Zie verder: algemene voorwaarden

Hartelijk dank namens de honden van Torrelavega en Santiago.
DE DEELNEMENDE AHA-HONDEN

BLACKY - TORRES     [ klik op de foto voor vergroting ]

Blacky is een grote middelmaat teef geboren in 2005. Blacky verbleef al in het asiel van Torrelavega toen alle honden nog aan de ketting stonden en moesten leven onder erbarmelijke omstandigheden. Blacky is hierdoor helaas het vertrouwen in de mensen kwijt geraakt. Blacky is doodsbang voor mensen en ondanks alle liefdevolle zorgen van de huidige vrijwilligers, training met een gedragstherapeute en Bach remedies blijft Blacky schuw. Met andere honden kan ze het prima vinden, voor hen is ze niet bang. Haar leeftijd en angst voor mensen maken haar kansen op adoptie erg klein.


AHA-Pleegouders:   Anja Hoyberghs,   Clara van der Laan,  Anita Sloove

BOSCHA V – SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Boscha V is een jachthond kruising. Zij is het zusje van Boscha VII. Ze zijn in 2013 geboren en verblijven sinds januari 2014 in het asiel van Santiago. Ze zijn als nest gevonden, samen met hun 2 broertjes en 5 zusjes, toen ze ongeveer 3 weken oud waren. Er is toen geprobeerd om de moeder te vangen maar zij is ontsnapt. De zusjes zijn heel energiek. In Spanje hebben eventuele adoptanten speciale toestemming nodig vanwege hun ras. De kans dat ze in Spanje geadopteerd worden is heel klein.


AHA-Pleegouders:  Lexie & Meissie

BOSCHA VII – SANTIAGO
  [ klik op de foto voor vergroting ]


Boscha VII is een jachthond kruising. Zij is het zusje van Boscha V. Ze zijn in 2013 geboren en verblijven sinds januari 2014 in het asiel van Santiago. Ze zijn als nest gevonden, samen met hun 2 broertjes en 5 zusjes, toen ze ongeveer 3 weken oud waren. Er is toen geprobeerd om de moeder te vangen maar zij is ontsnapt. De zusjes zijn heel energiek. In Spanje hebben eventuele adoptanten speciale toestemming nodig vanwege hun ras. De kans dat ze in Spanje geadopteerd worden is heel klein.


AHA-Pleegouders:   Lexie & Meissie

BOSQUE – SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Bosque is een Duitse Herder / Mastin kruising. Hij is geboren in 2009 en verblijft sinds december 2011 in het asiel van Santiago. Bosque is heel bang voor mensen. Als vreemde mensen te dicht bij hem komen blaft hij en laat hij zijn tanden zien. De vrijwilligers van Santiago proberen Bosque aan een riem te leren lopen. Bosque heeft een familie nodig met een ruime tuin waarin hij rustig kan leven en waar hij niet aan allerlei verwachtingen hoeft te voldoen. De kans dat deze baasjes in Spanje gevonden zullen worden is heel klein.


AHA-Pleegouders:   Ellen v.d. Bos & Anneke Nowee


CARUSO - TORRES     [ klik op de foto voor vergroting ]

Caruso is een grote mooie reu, hij is geboren in 2007. Caruso heeft de slechte tijden van het asiel nog meegemaakt en verbleef lange tijd aan de ketting. Daarna verbleef hij in een kennel samen met o.a. Tami en dat ging goed. Alleen tijdens het eten moest Caruso apart gezet worden. Caruso wil soms zijn linker voorpoot niet belasten. De dierenarts heeft hiernaar gekeken, maar kan geen oorzaak vinden. Hij vermoedt dat het traumatisch gedrag is ontstaan door alle eerdere pijn in zijn leven. Hij krijgt chondroprotectors.
Mede dankzij het AHA project woont Caruso sinds zomer 2017 in een opvanggezin in Spanje! Caruso mag hier de rest van zijn leven genieten van het leven als geliefde huishond. De vrijwilligers van Torres doen er alles aan om de oudere honden die al jarenlang in het asiel verblijven niet in het asiel te laten sterven. Daarom verblijft Caruso nu in een opvanggezin en betaalt het asiel nog steeds alles voor hem, zoals voer en dierenartskosten. Dit is mede mogelijk dankzij de steun van zijn pleegouders.


AHA-Pleegouders:   Anneke Roodhart,   Natasja van Velzen,   Lange-Verschueren
Bedrijf:  Vertaalbureau Geo Communications


CHARLY - TORRES     [ klik op de foto voor vergroting ]

Charly is een mix Stafford reu op hoge leeftijd, hij werd geboren in 2002. Hij verbleef jaren in het asiel en heeft een zwaar leven gehad. Hij is blind, daarom moest hij alleen in een kennel verblijven, want hij kan schrikken van andere honden die hij niet kon zien aankomen en dan uitvallen. Om dezelfde reden kon hij niet mee op de speelweide. Het was een hele trieste situatie, Charly was eenzaam en verlaten in een donkere wereld. Charly heeft ook nog huidproblemen. Zijn adoptiekansen zijn nihil: blind, oud en als Stafford mix niet geliefd.
Mede dankzij het AHA project woont Charly sinds zomer 2017 in een opvanggezin in Spanje! Hij mag hier de rest van zijn leven genieten van het leven als geliefde huishond. De medewerkers van Torres doen er alles aan om de oudere honden die al jarenlang in het asiel verblijven niet in het asiel te laten sterven. Daarom verblijft Charly nu in een opvanggezin en betaalt het asiel nog steeds alles voor hem, zoals voer en dierenartskosten. Dit is mede mogelijk dankzij de steun van zijn pleegouders.AHA-Pleegouders:   Ilse Willekens,   Aliza & Ioli,   Annet Versluijs-Klerk,   Marco & Ineke  Mieke Boender,   Charles & Marij

ETIOPIA - SANTIAGO   [ klik op de foto voor vergroting ]


Etiopia is een middelmaat teef, ze is geboren in 2010. Ze verblijft sinds maart 2013 in het asiel van Santiago. Toen ze in het asiel arriveerde had ze ernstige diarree en haar poot was gewond. Tegenwoordig heeft ze nog altijd last van haar poot. Er zijn goede dagen en dagen dat ze haar poot helemaal niet kan gebruiken. Etiopia heeft hiervoor pijnstilling nodig en chondroprotectors zoals Cosequin. Daarnaast heeft Etiopia ook huidproblemen. Hiervoor moet ze regelmatig gewassen worden met een speciale shampoo Ectodex en Hibiscrub.


AHA-Pleegouders:   Crocus & Babuka,  Denise de Raet,   Ann Aelbers

FALADOR – SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Falador is een kruising van 21 kg. Hij is geboren in 2010 en verblijft sinds november 2013 in het asiel van Santiago. Hij is 1 keer geadopteerd maar werd weer teruggebracht. FALADOR is dominant met andere honden en moeilijk onder controle te houden in de buurt van met name andere reuen. Met de meeste teefjes gaat het goed. Hij is niet agressief naar mensen maar hij zoekt geen affectie. Zijn kans op adoptie in Spanje is heel klein.


AHA-Pleegouders:  Anoniem,  OCO

JANDRA – SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Jandra is een middelgrote kruising. Zij is in 2011 geboren en als puppy in het asiel van Santiago gekomen. Zij is tot nu toe 3 keer geadopteerd maar is steeds weer teruggebracht naar het asiel. Jandra is heel energiek en heeft last van verlatingsangst. Ze is ook jaloers naar andere dieren en mensen. Hierdoor is de kans heel klein dat ze geadopteerd zal worden.


AHA-Pleegouders:  Pauline van Nieuwland & Bubbels

JUAPA – SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Juapa is een Boxer kruising. Zij is geboren in 2010 en verblijft sinds juli 2014 in het asiel van Santiago. Juapa is sindsdien 2 keer geadopteerd maar weer terug naar het asiel gebracht doordat haar nieuwe baasjes niet geduldig waren en vonden dat ze zich niet snel genoeg aanpaste. Juapa heeft door deze negatieve ervaringen steeds meer tijd nodig om zich aan te passen. Juapa vertrouwt andere honden niet, voor haar wordt een huis gezocht zonder andere honden of katten.


AHA-Pleegouders:  Anke Wevers

KAINO – SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Kaino is een kruising van 15 kg. Hij is geboren in 2010 en verblijft sinds november 2011 in het asiel van Santiago. Hij is gevonden met drie andere honden, waarschijnlijk werden ze voor de jacht gebruikt. Kaino is doodsbang voor mensen. Hij kan niet aan een riem wandelen, hiervoor is hij te angstig. Als hij uit zijn kennel gaat volgt hij zijn kennelgenootjes, bij honden voelt Kaino zich wel op zijn gemak. Kaino wil niet aangeraakt worden en blijft uit de buurt van mensen. Door zijn angst voor mensen is de kans heel klein dat KAINO ooit geadopteerd zal worden.


AHA-Pleegouders:   Martha Haverschmidt,  Daniela Schippers,   in memoriam Gino
LEO - TORRES
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Leo is een Mastin Espagnol reu, geboren op 20/11/2014. Hij heeft problemen met zijn voorpoot, hij kan er wel mee lopen maar dit gaat moeilijk en is pijnlijk voor hem. Omdat hij heel groot is en maar 3 poten kan belasten worden zijn heupen overbelast, en dit brengt uiteraard pijn met zich mee. Hiervoor is er geen oplossing, behalve pijnbestrijding. Er zijn in het verleden 2 maal x-rays gemaakt. Hierop is duidelijk te zien dat Leo in het verleden, de tijd voor hij in het asiel terecht kwam, geopereerd is geweest , maar dat dit jammer genoeg niet op de juiste manier is uitgevoerd. In de schouder zit een ijzeren pin/plaat die fout is geplaatst, met gevolg dat deze ijzeren pin/plaat geregeld zijn huid breekt. Prognose voor Leo is dat hij, ook al is hij nog jong, nog slechts enkele jaren te leven zal hebben.

AHA-Pleegouders:   Audiens Ronny,   Eddy & Cathy,   Lange-Verschueren,
  Adoptanten Davina, nu Dess

LUNARES – SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Lunares is een Dalmatiër kruising. Hij is geboren in 2013 en hij verblijft sinds 2015 in het asiel van Santiago. Hij is samen met een andere hond gevonden, hij was heel nerveus. Lunares is een moeilijke hond om onder controle te houden. Hij heeft verschillende huid- en oorproblemen die hem regelmatig veel pijn bezorgen. Als hij pijn heeft, wordt hij agressief. Hierdoor is zijn kans op adoptie klein.


AHA-Pleegouders:   Tom & Tineke Goossen,   Anoniem,  Rik Vanderdonck
MARIO - TORRES
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Mario is een middelgrote reu, geboren in 2005. Hij verblijft alweer een aantal jaren in het asiel. Hij is doodsbang voor mensen en niemand van de vrijwilligers kan hem aanraken. Hij verstopt zich altijd en blaft tegen mensen. Daardoor zal hij zeer waarschijnlijk nooit plaatsbaar zijn. Mario is ongetwijfeld heel slecht behandeld in het verleden. Tegenwoordig verblijft hij in een kennel, samen met andere honden. Met hen is hij wel heel sociaal en vriendelijk. Ondanks goede verzorging, bachremedies en oefenen met een gedragstherapeute blijft Mario angstig.


AHA-Pleegouders:   Elly Rienstra,   Mariet van Gemert,   Vital Wauters,   Pol Lange

PITU – SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Pitu is een Pitbull kruising. Hij is in januari 2012 geboren. Pitu is, als jonge pup, samen met zijn moeder naar het asiel van Santiago gebracht. Pitu verblijft al vrijwel heel zijn leven in het asiel. In 2015 is hij geadopteerd, maar hij werd weer teruggebracht omdat hij de kippen opat. Pitu is heel energiek. In Spanje hebben eventuele adoptanten speciale toestemming nodig vanwege zijn ras. De kans dat hij in Spanje geadopteerd zal worden is heel klein.


AHA-Pleegouders:   Martha Haverschmidt
POPITA - TORRES
    [ klik op de foto voor vergroting ]


POPITA is een herdermix. In Spanje noemen ze haar een lobero, wat wolfmix betekent. Zij is geboren in 2010. Zij is in oktober 2017 vlakbij het asiel gevonden met een ketting aan haar nek. Ze had een tumor die operatief verwijderd is. De tumor bleek kwaadaardig te zijn, er is kans dat het in de toekomst terug komt. POPITA is een hele lieve hond. Ze is lief voor mensen en ze wil spelen met alle andere honden. Ze lijkt soms wel een pup. Vanwege haar leeftijd, formaat en de mogelijkheid dat ze opnieuw ziek zal worden, is haar kans op adoptie in Spanje nihil. Inmiddels is Popita gereserveerd en zij zal medio mei naar hier reizen. We zijn dankbaar dat haar pleegouders Henriette en Rita Popita gesteund hebben.


Geadopteerd via Stichting SOS-Strays
SHARPO - SANTIAGO
    [ klik op de foto voor vergroting ]


Sharpo is een Sharpei reu geboren in 2009 en hij verblijft al sinds 2012 in het asiel. Hij werd destijds gevonden op een privé domein met tal van wonden op oren en het hoofd. Sharpo heeft een chronische huidaandoening, zoals dat wel vaker voorkomt bij dit ras. Door de vele huidplooien kan de huid al snel geïrriteerd raken. Dit veroorzaakt schimmels, en bacteriële infecties. De mensen van het asiel verzorgen nu zijn huid met regelmaat en het gaat een stuk beter. Uiteraard moet dit goed in de gaten en bij gehouden worden omdat het anders met regelmaat terug kan komen. Mede door dit medisch probleem en door het feit dat er vele Spanjaarden angst hebben voor dit ras, zijn de kansen zeer klein voor Sharpo dat hij ooit in Spanje een thuis zal vinden.

AHA-Pleegouders:   Coby van Ruiten,  Christiane Schleyer


SORRISO – SANTIAGO     [ klik op de foto voor vergroting ]

Sorriso is een huskymix van 29 kg. Zij is geboren in 2006. Sorriso verblijft al in het asiel sinds 2010, bijna haar hele leven. Sorriso heeft veel moeite met andere honden waardoor zij een jaar apart heeft moeten leven van de ander honden in het asiel. Daarna lukte het om haar te koppelen aan pitbull Lazallo, ze deelden een kennel. Lazallo is helaas is het asiel overleden door ziekte en ouderdom. Sorriso was van slag toen Lazallo overleed en heeft meerdere dagen niet gegeten. Met mensen is Sorriso heel sociaal en aanhankelijk. Ze zou heel goed passen in een gezin zonder andere huisdieren. December 2016 werd Sorriso eindelijk geadopteerd in Spanje maar zij werd binnen een paar dagen teruggebracht doordat zij zich niet snel genoeg aanpaste in de ogen van de nieuwe eigenaren.
Sorriso heeft ieder jaar huidproblemen tijdens de natte seizoenen. Zij verliest haar vacht en krabt totdat haar huid geïnfecteerd raakt en bloed. Sorriso moet regelmatig gewassen worden met een medicinale shampoo. Vanwege haar karakter, leeftijd, formaat en medische problemen is de kans zeer klein voor Sorriso dat zij ooit geadopteerd zal worden in Spanje.


AHA-Pleegouders:   Anita Huysmans,  Hannie Meissen,  Hilde Kahn,  Kees & Geke
ZELIS - SANTIAGO   [ klik op de foto voor vergroting ]


Zelis is een ongelooflijk lieve en stabiele hond. Zij is geboren in 2009. Zelis verblijft al in het asiel sinds maart 2013. Op een ochtend werd ze voor de deur van het asiel gevonden. Zelis heeft Leishmania en heeft hiervoor dagelijkse behandeling nodig. De kosten hiervan zijn € 35,-- per maand. Gezien haar leeftijd, kleur en medische problemen zijn de kansen op adoptie in Spanje zo goed als nihil voor Zelis.


AHA-Pleegouder:  Elly Rienstra,  Lia Schouw,  Dirk Dewit,  Véronique Vlaeminck,
  Marja & Ben Hoogland


INSCHRIJFFORMULIER AHA-PROJECT


Ja, ik schrijf me in voor het AHA-project van S.O.S. Strays:

Naam
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Email adres

Keuze AHA-hond:

Ingangsdatum AHA-project:
Gelieve de 1e betaling vóór deze datum aan ons over te maken

Betaalwijze:

Vermelding op de site:

Ik wil toegevoegd worden aan de mailinglist voor de S.O.S. Strays Nieuwsbrief.
Indien u onze nieuwsbrief al ontvangt, selecteer dan niet

 Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden geldend voor het AHA-project van S.O.S. Strays

Overige opmerkingen:
             

NAAR BOVENMeer informatie over Refuxio de Bando te Santiago de Compostella

Mirjam en Carine, vrijwilligers en bestuursleden van Stichting S.O.S. Strays, hebben in januari 2016 het asiel in Santiago de Compostella bezocht. Hieronder hun verslag.


Het was fijn om het asiel in Santiago de Compostella te bezoeken. We werden hartelijk ontvangen en rondgeleid door 3 medewerkers: Ana, administratie, Paloma, dierenarts, Elene, vrijwilligster van het asiel.

Als je het asiel binnenkomt, kom je in een ruimte met een winkeltje. Daar verkopen ze t-shirts, kalenders, halszakdoeken met tekst en allerlei honden en katten spulletjes die verkocht kunnen worden om een kleine winst te maken. Dat kan dan geïnvesteerd worden in de verzorging van de honden en katten in het asiel. Er is een kantoor en kamer voor de dierenarts. Paloma voert daar castraties, sterilisaties en kleine ingrepen uit. Ook zijn er kamers waar de honden na de medische ingreep kunnen bijkomen. De pups worden hier ook in kleine binnenkennels opgevangen. Alles ziet er goed verzorgd en gezellig uit.

Het asiel is buiten en bestaat uit ruime binnen en buiten kennels voor 250 honden en 70 katten. Momenteel zitten er in het asiel 350 honden, ze zitten dus overvol. Ze hebben bijna geen adopties. De laatste 8 dagen waren er 2 honden geadopteerd, maar er zitten ook weken tussen waarin geen enkele hond geadopteerd wordt. Het asiel zit flink vol en er komen steeds nieuwe honden bij. Het is het officiële asiel van de stad Santiago de Compostella. Ze hebben een contract met de gemeente en krijgen betaald voor het opvangen van de zwerfhonden. Het asiel bestaat sinds 2004 en er wordt gewerkt aan verbeteringen. Het is niet perfect, maar je ziet dat de mensen die er werken bewogen zijn en vol liefde voor de honden en katten zorgen.

Ze hebben bijna geen sponsors en het is flink moeilijk om alles financieel rond te krijgen. Ze hebben contacten met supermarkten, die af en toe wat benodigdheden voor honden doneren. En ze krijgen van een leverancier het overschot van voer wat op de datum is. Ze werken met Peters en Meters. Dat zijn gezinnen die €90,- in een jaar betalen en hierdoor de Peter en Meter worden van een hond in het asiel. Ze komen ze regelmatig naar het asiel en knuffelen en wandelen met “hun” hond. Deze mensen zijn dol op “hun” honden. Wij kregen bij verschillende kleine hondjes, die al lang in het asiel verbleven en nu naar Nederland vertrokken, een brief van de Peters en Meters. Ze schreven een lieve verklaring over het hondje en het karakter en vertelden hoe blij ze zijn dat er nu eindelijk een kans is op een liefdevol adoptiegezin. Bij het transport in januari konden er 12 honden van Santiago naar Nederland komen en dat heeft enorm veel betekent voor dit asiel. Vreugde voor de nieuwe kansen voor de honden en verdriet van het afscheid.

Het asiel zelf heeft op dit moment geen internet. Bij een brand in de buurt is de verbinding kapot gegaan. Elene (vrijwilligster die erg betrokken is bij dit asiel) post thuis de honden op de site van het asiel, beantwoordt de mail en neemt alle informatie en berichten de volgende dag weer mee naar het asiel.

De kattenafdeling heeft 2 verblijven met buitenruimte en 2 verblijven die alleen een binnenruimte hebben. Deze katten zien nooit de zon of krijgen buitenlucht. De oude quarantaine wordt als opslag gebruikt, omdat die te donker en vochtig is. Er is nu buiten een rij rennen die als quarantaine gebruikt wordt. Het asiel vangt soms ook vogels, schapen of zelfs paarden en ezels op. Die laatste twee gaan naar een boerderij in de buurt die ervoor zorgt.

Hieronder de foto's van het bezoek aan het asiel. Klik op de foto voor een grotere versie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 NAAR BOVEN
Voorwaarden AHA Project

 1. Het contract tussen de Stichting S.O.S. Strays enerzijds en de peetouder van de desbetreffende AHA-hond anderzijds zal pas officieel van kracht zijn nadat de eerste betaling op het bankrekeningnummer van de stichting is bijgeschreven.


 2. Het contract vangt aan op de 1e van de kalendermaand na ontvangst van eerste betaling, en duurt voor onbepaalde tijd voort, zolang de betaling door de peetouder wordt voortgezet.


 3. De financiële ondersteuning van de AHA-hond kan, naar keuze van de peetouder, ofwel maandelijks ofwel jaarlijks geschieden, respectievelijk voor 9 euro p/maand of 108 euro p/jaar.


 4. Peetouder ontvangt bij aanvang van het contract per mail een ondertekend certificaat en een foto van hun AHA-hond van de Stichting.


 5. Peetouder heeft, zolang het contract voortduurt, recht op 2 x per jaar nieuws of een nieuwe foto per mail van hun AHA-hond.


 6. Indien gewenst is het uiteraard mogelijk om peetouder te worden over meerdere AHA-honden. Van elke AHA-hond zal afzonderlijk een contract afgesloten worden.


 7. De stichting heeft het recht om meerdere peetouders toe te wijzen aan éen AHA-hond. Voor elke peetouder wordt afzonderlijk een contract afgesloten.


 8. Peetouder heeft, indien gewenst, het recht om te besluiten het peterschap om te zetten naar een andere AHA-hond, bijvoorbeeld als de AHA-hond al meerdere peetouders heeft of als er nieuwe AHA-honden ter beschikking komen.

 9. Peetouder kan te allen tijde besluiten het contract te beëindigen met ingang van de eerst volgende betalingstermijn. Hiervoor voldoet een mail met vermelding beëindiging peterschap, uw persoonsgegevens + de naam van uw AHA-hond. Een toelichting met reden van opzegging is gewenst, maar niet verplicht. De mail moet gestuurd worden aan onze AHA-projectleider Aurelia Huijbregts: aha@sos-strays.nl


 10. In geval van onvoorziene omstandigheden waardoor voortzetting van peetouderschap niet langer mogelijk blijkt, zoals overlijden of plaatsing van de desbetreffende AHA-hond, is de peetouder vrij om ofwel het contract te beëindigen ofwel om te zetten naar een andere AHA-hond.


 11. De stichting S.O.S. Strays heeft het recht om het contract met peetouder te ontbinden wanneer betaling achterwege blijft. Er zal altijd eerst een betalingsherinnering gestuurd worden. Mocht hier geen reactie op komen, en betalingsachterstand ontstaan, dan wordt het contract ontbonden. Peetouder zal hier per mail van op de hoogte gesteld worden.


 12. In geval van vragen, opmerkingen, problemen of geschillen dient u zich te richten tot onze AHA- projectleider Aurelia Huijbregts: aha@sos-strays.nl
NAAR BOVEN