R A K I   G.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 10/06/2018
Schouderhoogte
Kleine middelmaat:
Op 14/12/2018 met 6 maanden oud: 40 cm hoog en 7 kg.
Uiterlijk
Black & Tan, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Kreta

Met de samenwerking met Silke op Kreta gaat S.O.S. Strays terug naar haar roots. Ooit is het hier allemaal begonnen, als een opvangplek op Akrotira. Begin 2012 huurde Silke een stuk grond met daarop een oude loods aan de baai van Souda. Met behulp van ons jaarproject 2013 hebben we de vrijwilligers een stuk op weg kunnen helpen om er een degelijk asiel te bouwen. Inmiddels is dit asiel in andere handen, maar Silke blijft honden (en katten) redden. Dit doet ze met hulp van enkele opvanggezinnen waar zij de volwassen honden kan onderbrengen. Silke zelf vangt vooral pups op omdat die veel, en specialistische, zorg nodig hebben.
Verblijfplaats
Hoorn, in een opvanggezin met een andere hond en katten.
Karakter RAKI is een lief, vrolijk, sociaal en speels hondje.
RAKI vindt bepaalde situaties soms wat spannend en laat dan een blafje of grommetje horen. Dit is eenvoudig te corrigeren en hij herstelt dan snel. Ook trekt hij zich in dat soort situaties op aan de stabiele hond in het opvanggezin.
RAKI begint steeds meer het spelen te ontdekken. Hij kan zich goed alleen vermaken maar hij vindt het ook erg leuk om met de andere hond te spelen.
Met de kinderen in het opvanggezin (5 en 8 jaar) gaat RAKI goed om. Als ze heel erg druk zijn, laat hij nog wel eens een blafje horen wat al snel ombuigt in nieuwsgierig gedrag.
Aan de lijn lopen gaat steeds beter. RAKI loopt op verantwoorde plekken los en blijft dan netjes bij je.
RAKI is volledig zindelijk.
's Nachts slaapt RAKI in de bench. Ook kan hij al enkele uurtjes alleen blijven, in aanwezigheid van de andere hond.
RAKI gaat op zich goed om met de aanwezige katten. Wel heeft hij soms de neiging achter ze aan te gaan. Dit is goed te corrigeren.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van RAKI in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
RAKI is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden RAKI en OUZO zijn broertjes. Ze werden, samen met nog drie pups uit hetzelfde nest, achtergelaten op de stoep bij Silke. Op dat moment waren ze slechts één maand oud. Gelukkig kregen deze twee de kans om van Kreta naar Nederland te reizen voor een betere toekomst.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG