R A T O N A
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl

+31 (0)6-19987025

  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Yorkie
Leeftijd
± 02/02/2016
Schouderhoogte
Klein hondje: 25 cm hoog en 4 kg.
Uiterlijk
Bruin/zwarte, ruwe halflangharige vacht. RATONA heeft een kort staartje.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter
RATONA is een echte York qua karakter: lief, aanhankelijk, speels maar pittig. RATONA is super gehoorzaam maar haar grenzen moeten wel aangegeven worden. Grote en kleine honden zijn voor RATONA geen probleem.
Tegen mensen die ze niet kent moet eerst flink geblaft worden, maar na een vriendelijk woord is alles ok en vindt ze iedereen lief.
RATONA draait zo probleemloos mee in de roedel van vijf, dat het lijkt of ze hier al heel lang is, en naar de katten kijkt ze niet om.
Haar tijdelijke vrouwtje wordt op de voet gevolgd door deze kleine dame. Als vrouwtje even weg moet voor een boodschap, kan RATONA al eventjes alleen zijn met de steun van de andere honden die daar geen probleem mee hebben. Als hondje alleen raakt zij totaal in paniek. Aan deze verlatingsangst wordt gewerkt, maar dit gaat met kleine stapjes.
In haar eetlust moet RATONA een beetje getemperd worden want ze heeft nooit genoeg. Binnen no-time is haar bakje leeg en dan kijkt ze of er bij de andere honden nog wat te halen valt. Het is een echte lekkerbek.
RATONA loopt parmantig perfect mee aan de lijn en trekt niet. In veilig gebied kan RATONA prima loslopen, zij houdt je constant in de gaten. Zwemmen in de zee of een meer vindt RATONA heerlijk en een lekker zandbad kan ze ook erg waarderen.

Klik hier om een paar filmpje te bekijken van RATONA.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
RATONA zoekt een huisje waar ze leiding krijgt maar ook de nodige aandacht. Het is een echt schoothondje. Haar conditie is redelijk goed en een flinke wandeling vindt ze heerlijk. We zoeken iemand die overdag thuis is en verder wil trainen met haar. RATONA kan niet als hond alleen geplaatst worden, zij heeft de steun van een stabiele hond en baas nodig.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden RATONA werd door haar eigenaar achtergelaten in de perrera zoals helaas erg vaak in Spanje gebeurt. Van haar verleden is verder niets bekend. Gelukkig werd zij al snel door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid en krijgt zij nu een nieuwe kans op een thuis in Nederland of BelgiŽ.
RATONA heeft een zwak gebit, hierdoor zal zij de rest van haar leven behandeld moeten worden met een gel voor haar tandvlees. Deze kost ongeveer Ä 10 per maand.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG