A R C H I E
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2019
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk (grote) middelmaat.
Op 05/10/2019 met 8 maanden oud: 48 cm hoog en 14 kg.
Uiterlijk
Wit/zwart, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Zoetermeer, in een opvanggezin met kinderen, een hond en katten.
Karakter Lieve, sociale en actieve pup. ARCHIE vindt echt ALLES leuk. De dag begint, hij wordt wakker, kijkt je aan en vraagt, Oooo wat gaan we vandaag weer allemaal doen en beleven? Hij vindt het leuk om dingen met je te ondernemen en samen met jou te spelen, maar heeft er niemand tijd dan gooit hij rustig 10 x achter elkaar zijn eigen bal weg en springt er achter aan.
Hij lijkt werkelijk onvermoeibaar, maar zodra je hem in de bench te rusten legt gaat hij slapen of gewoon rustig liggen kijken. Je kunt ook zonder problemen een uurtje of zelfs twee weg gaan, hij maakt geen geluid en heeft er 100% vertrouwen in dat je zo weer terug bent.
ARCHIE heeft heel goed door dat je je behoeftes buiten hoort te doen, maar als hij net veel gedronken heeft en je wacht iets te lang dan heeft hij nog wel eens een ongelukje.
Hij is de hele dag aan het sjouwen met speeltjes maar wil ook nog wel eens zijn tandjes zetten in dingen die niet voor honden bedoeld zijn. Zodra je zegt dat dat niet mag stopt hij er onmiddellijk mee. Hij moet dit gewoon nog heel veel leren, maar voor zijn eigen veiligheid en die van je spullen moet hij daarom wel in de bench wanneer er niemand bij is.
Buiten trekt ARCHIE nog wat aan de riem maar hij leert o zo snel. In een omheinde omgeving kun je hem rustig loslaten, hij luistert heel goed naar zijn naam en wanneer je hem roept komt hij bijna altijd meteen. Van harde of plotselinge geluiden kan hij nog schrikken hij maar herstelt zich ook weer snel. Hij is niet schrikachtig, maar kent een heleboel dingen gewoon nog niet.
ARCHIE zoekt een actieve baas die hem uitdaagt en van alles met hem wil ondernemen. Hij is slim en heel graag bezig. Het opvanggezin heeft hem 3 verschillende denkspelletjes voor honden aangeboden en hij had ze alle 3 binnen een kwartier door. En dat is echt opmerkelijk vergeleken bij de eigen honden van het opvanggezin en hoe lang die er over deden of het zelfs nu nog niet snappen. ARCHIE zal het waarschijnlijk heel goed doen in hondensporten zoals agility, obedience of speurspelletjes.
Met de andere honden is hij heel speels en sociaal, maar ook een tikkeltje dominant. Hij probeert uit over wie hij de baas kan zijn maar weet ook feilloos over wie zeker niet.
ARCHIE heeft een baas nodig die hem consequent opvoedt en die hij respecteert, maar niet met harde hand want daar is hij te slim en gevoelig voor.
ARCHIE is erg waaks. Ook heeft hij soms wat last van wagenziekte. Auto rijden vindt hij nog wat spannend.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van ARCHIE in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ARCHIE is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die hem met zachte hand een zeer consequente opvoeding kunnen geven. ARCHIE is een zeer actieve hond die uitdagingen nodig heeft en uitermate geschikte is voor hondensport. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Speels en sociaal.
Bijzonderheden De vele gedumpte honden zijn in Athene nog steeds een groot probleem. Wat er met ARCHIE gebeurd is zullen we nooit weten, maar hij is gevonden bij een vuilnisbelt in Ilioupolis waar hij op zoek was naar water en eten. Gelukkig heeft zijn vinder hem naar de organisatie van Iris gebracht en kwam hij naar Nederland voor een toekomst als Nederlandse huishond.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG