B E N N Y   I I
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix vermoedelijk Griekse Herder.
Klik hier voor een rasbeschrijving
Leeftijd
± 16/02/2019
Schouderhoogte
Wordt een grote hond.
Op 23/10/2019 met 8 maanden oud: 75 cm hoog en 35 kg.
Uiterlijk
Tricolor, half lange, volle vacht.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter Ik ben BENNY, een hele grote knappe knuffelkont en belhamel zegt mijn opvangmama. En ik groei nog steeds zegt ze. Ook noemt ze me wel eens luilak en Jan Joris Goedzak, pfff rare namen hoor! Soms wordt ze ook wel eens beetje boos op me want dan moet ik tegen sommige andere jongens even de stoere bink uithangen en dat vindt ze niet fijn. Ik luister dan wel meteen weer naar haar.
Soms mag ik bij haar op schoot liggen en dat vind ik best fijn, lekker kroelen. Met mijn andere hondenmaatjes hier in huis kan ik het goed vinden alleen poes die moet ik soms plagen, vind ik gewoon leuk. Mee in de auto vind ik heel fijn want dan gaan we naar het park. Ik neem hondenmama wel altijd in de maling met instappen, vind het gewoon hartstikke leuk als ze me er in tilt met mijn dikke kont. Dat zegt ze altijd: hop met je dikke kont. In het park mag ik heerlijk los lopen, rennen, spelen en slootje duiken. Mama droogt me toch wel af.
In huis hoef ik niet in de bench want dat vind ik helemaal niks. Ik maak niks stuk, behalve haar crocs dan, daar kan je zo fijn op kauwen. ‘s Nachts slaap ik altijd op mijn grote kussen bij haar. Dat vind ik heel prettig en ik gedraag me heel netjes. Ook vind ik het niet erg om 2 uurtjes alleen thuis te blijven, krijg dan altijd wat lekkers om op te kauwen.
Ik ben ook helemaal zindelijk en doe alles netjes buiten. Moet ik een keer extra naar buiten, dan geef ik dat goed aan want ik kan dan heel zielig gaan piepen. Opvangmama moet dan altijd om me lachen en zegt dan “nou, kom maar op knul, effe plasje doen”. Geef haar dan altijd dikke lebber, vind ik leuk.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van BENNY in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
BENNY is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn. Vanwege zijn dominante karakter is BENNY absoluut geen hond voor beginners.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, met alles en iedereen, ook met katten, behalve met "onbekende" reuen.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden BENNY is het broertje van ATIO en PAROS.
Een vriendin van Illioupolis Animal Welfare Union vond drie 3 puppy’s in een struik bij een beek. Vermoedelijk achtergelaten, ze zouden een tragisch eind hebben gehad als deze mevrouw ze niet gehoord had.
Helaas komen bij deze organisatie bijna dagelijks pups binnen en hebben zij ons gevraagd om een aantal van hen een kans op een thuis te geven. BENNY kwam samen met zijn broertjes en nog een aantal pups van Illioupolis naar Nederland.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG