B R U N A   G.
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Herder
Leeftijd
± 07/07/2008
Schouderhoogte
Middelmaat: 58 cm en 25 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin met grijs masker, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Herkomst
Weesp, in een opvanggezin zonder andere dieren.
Karakter
BRUNA is een zeer lieve hond met een zacht karakter. Ze is in huis erg rustig en slaapt het liefst dichtbij je. Ze ligt vaak in haar mandje of bij je voeten. Ze springt niet uit zichzelf op de bank, maar als je haar uitnodigt twijfelt ze geen moment en komt ze lekker op de bank bij je knuffelen.
BRUNA slaapt best veel, het is natuurlijk al een dametje op leeftijd. Soms geeft ze kleine “grommetjes” van genot als ze lekker in haar mand gaat liggen of je haar een aai geeft. Ze wordt heel blij van botjes, daar zit ze rustig een uur aan te knabbelen.
BRUNA had de regels in huis heel snel door, ze wil het allemaal heel graag goed doen. Een harde aanpak is totaal niet nodig, met lichaamstaal krijg je eigenlijk al alles voor elkaar en ze heeft een grote will to please. Als je langs haar loopt begint ze meteen te kwispelen. Borstelen vindt ze heerlijk, ze gaat languit liggen en geniet van de aandacht. Haar gebit of oren nakijken is geen enkel probleem voor haar.
BRUNA is volledig zindelijk en blaft niet. Ze is niet bang voor de huiselijke geluiden zoals de tv, stofzuiger, (af)wasmachine. Als er wordt aangebeld is ze nieuwsgierig maar ze blijft altijd rustig. Visite wordt vriendelijk begroet met een kwispelend staartje. Ze is heel lief en zacht naar kinderen toe. BRUNA heeft totaal geen baknijd.
BRUNA gaat graag wandelen maar heeft geen hele lange wandelingen nodig. Ze loopt zeer netjes aan de riem, kort naast je zonder te trekken. Ze vindt het fijn om hier en daar te snuffelen. BRUNA kan loslopen op veilige plaatsen. Ze blijft netjes in de buurt.
BRUNA is niet bang voor het verkeer of harde geluiden buiten. Autorijden is geen enkel probleem voor haar. Ze vindt het fijn als het raam op een kiertje gaat zodat ze alle lekkere luchtjes van buiten kan ruiken.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van BRUNA in het asiel in Griekenland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
BRUNA past bij mensen die haar een rustige oude dag kunnen geven en waar ze enige hond in huis kan zijn. BRUNA heeft behoefte aan rust, liefde, een fijne mand en zo nu en dan een wandelingetje. Dan is ze helemaal tevreden. BRUNA is erg gesteld op mensen en is geen hond om dagelijks vele uren alleen te zijn. Daar zou ze ongelukkig van worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch rapport
Wij laten deze 10-plussers in Griekenland, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

- Gebit:geen bijzonderheden
- Ogen:een milde vorm van staar, maar BRUNA kan normaal zien.
- Gehoor: BRUNA hoort goed. Ten gevolge van een bloedoor in het verleden zijn haar
  oorschelpen wat verschrompeld.
- Conditie: normaal voor haar leeftijd.
- Mobiliteit: goed.
- Hart: goed
- Bloedtesten: geen bijzonderheden.
Bij andere honden
BRUNA is een echte “mensen-hond” en is het liefst enige hond in huis. Ze raakt gestrest van andere honden. Ze reageert niet agressief als ze andere honden tegen komt maar wil met rust gelaten worden. Op een afstand reageert ze niet op andere honden, komen ze te dichtbij dan kan ze een snauw geven. BRUNA heeft diverse littekentjes op haar kop, lijf en poten. Mogelijk heeft ze in het verleden geen beste ervaringen gehad met andere honden. BRUNA heeft geen probleem met katten. Ze heeft er totaal geen interesse voor.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden BRUNA werd in Griekenland op straat gevonden. Toen ze naar de dierenarts werd gebracht bleek ze gechipt te zijn. Er werd contact opgenomen met de eigenaresse. Het bleek te gaan om een vrouw die ernstig ziek was en niet de mogelijkheid had om achter BRUNA aan te gaan toen deze was weggelopen. De vrouw zou spoedig opgenomen worden in het ziekenhuis en er was geen zorg voor BRUNA geregeld. Er is daarom afgesproken dat BRUNA mee ging met Iris naar het asiel en dat zij een nieuw thuis zouden gaan zoeken voor BRUNA.
Kosten: € 100,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG