B U S T E R
contactpersoon
voor meer info:
jildou@sos-strays.nl
+31 (0)6-85872621
  Vanaf 15.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/09/2020
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 55 cm hoog en 22 kg
Uiterlijk
Bruin/zwart gestroomd, kortharig
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Zoetermeer, in een opvanggezin met een ouder kind, honden en katten.
Karakter BUSTER is een knappe, speelse, aanhankelijke en energieke jonge hond.
De laatste maanden heeft BUSTER ongekend veel geleerd en hij is uitgegroeid tot een fantastische hond, maar belangrijk is natuurlijk wel dat hij ook de kans krijgt om zo leuk te blijven. Een baasje met humor en geduld, die hem duidelijkheid geeft, voldoende beweging en met zachte doch consequente hand verder begeleidt is wat we voor BUSTER zoeken.
BUSTER is dol op aandacht en hij geniet dan ook van kroelen, knuffelen en gewoon samen zijn met de baas.
Wandelen met BUSTER is een feestje, alles en iedereen vindt hij aardig, als hij losloopt (uiteraard op veilige plekken) wil hij dan soms ook eerst even hallo gaan zeggen tegen een andere hond alvorens weer naar de baas te komen. BUSTER loopt niet weg, maar geduld is bij BUSTER wel een schone zaak.
BUSTER is zich er stiekem wel van bewust dat hij ontzettend leuk is en probeert dan ook weleens mensen om zijn pootje te winden met zijn aandoenlijke koppie.
Katten vindt BUSTER prima om mee samen te leven in huis, buiten wil hij ze nog weleens weg jagen.
Als BUSTER iets samen met de baas mag doen staat hij vooraan, BUSTER heeft een goede neus en is gek op b.v. zoekspelletjes buiten of hersenspelletjes die je thuis kunt doen.
BUSTER heeft behoefte aan voldoende beweging/uitdaging, hij is een fijn wandelmaatje om mee op stap te gaan en de wereld te verkennen.
BUSTER kan prima mee in de auto, is zindelijk en kan eventjes alleen thuis zijn, tot nu toe wel altijd in een bench en in gezelschap van andere honden. Zoals iedere hond zal BUSTER moeten wennen aan een nieuwe omgeving, hem urenlang alleen laten is dan ook niet gewenst.
Zijn opvanggezin heeft BUSTER de laatste maanden van haver tot gort leren kennen en zij kunnen dan ook alles verder over hem vertellen. Ben je dus op zoek naar een jonge hond die al veel kan en ben je een vriendelijke maar consequente baas, neem dan zeker contact met ons op.

Klik hier om wat filmpjes te bekijken van BUSTER in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor toekomstige adoptanten is het belangrijk om te beseffen dat BUSTER een hond is die altijd aandacht nodig heeft, ook als je moe of te druk bent. Voor BUSTER zoeken we iemand die het aan wil gaan om deze fijne hond te begeleiden naar volwassenheid. Het is fijn als u wat stevig in uw schoenen staat en rustig bent en niet meteen uw ongeduld of ergernis laat blijken als het niet meteen gaat zoals u zou willen. Bij BUSTER werkt dat nl. averechts. Daarom zoeken we voor BUSTER een rustig, maar toch actief gezin zonder jonge kinderen waar goede aandacht voor BUSTER kan zijn. BUSTER kan als enige hond geplaatst worden, maar ook bij een andere hond.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden BUSTER werd, samen met zijn zusje BENTE en broertje BOAZ, gevonden in een park waar zij zeer vermoedelijk waren achtergelaten. BENTE en BOAZ zijn inmiddels geadopteerd. BUSTER was ook reeds geadopteerd, maar is bij ons teruggekomen ter herplaatsing vanwege persoonlijke omstandigheden van de adoptanten.
Kosten: € 385,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier Ún in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG