C H I N O O K   I I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 04/03/2014
Schouderhoogte
Kleine hond: 39 cm hoog en 8,2 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin.
Herkomst
Spanje, Avilés, maar al enkele jaren in Nederland

Verblijfplaats Belfeld, in een opvanggezin met kinderen, andere honden, katten, een vogel en cavia's.
Karakter
CHINOOK, inmiddels PUCK genoemd, is een lief, vrolijk en sociaal hondje. In het begin kan hij wat afwachtend zijn. Vertrouwt hij de situatie niet, dan laat hij wel eens een grommetje horen. Hij is hierin goed corrigeerbaar. Hij luistert goed naar zijn naam, is goed opgevoed en kent diverse commando's.
In huis is hij rustig. Hij ligt ergens op de bank of in zijn mand en is graag in het gezelschap van het opvanggezin. Als hij de bel hoort of er komt onverwachts iemand binnen, dan laat hij nog wel eens een blaf horen. Hierin is hij ook goed te corrigeren. Aandacht van bezoek vindt CHINOOK erg leuk.
Hij kan goed overweg met de andere honden in het opvanggezin en hij speelt graag met één van hen. Ook kan hij zich goed alleen vermaken met een bal of sok.
Met kinderen gaat CHINOOK goed om. Ook kan hij bij een kat geplaatst worden, mits de kat grenzen aangeeft.
CHINOOK kan op dit moment niet goed alleen blijven, ook al zijn er andere honden in het opvanggezin aanwezig. Hij wordt dan nerveus en kan dan gaan blaffen en piepen. 's Nachts slaapt CHINOOK op de slaapkamer. Hij kan als het donker is ook goed beneden slapen maar begint het lichter te worden en er gaan activiteiten plaatsvinden, dan gaat hij blaffen.
CHINOOK loopt zonder te trekken mee aan de riem. Wel kan hij nog wat van links naar rechts zwalken. Op verantwoorde plekken kan hij los lopen. Hij houdt zijn opvanggezin goed in de gaten en komt keurig terug als je hem roept.
Mee in de auto gaat prima, hij springt zelf de auto al in.
CHINOOK is volledig zindelijk.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Omdat CHINOOK het lastig vindt helemaal alleen thuis te zijn, kan hij het beste geplaatst worden bij mensen veel thuis zijn of die een back-up hebben mochten ze wat langer van huis zijn. De aanwezigheid van een andere hond is een pré.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

De politie had zigeuners uit hun huis gezet en het huis werd verzegeld. Alleen waren ze een hondje vergeten dat boven op een balkon aan de ketting leefde! De moeder van CHINOOK, CHINA, leefde er met haar pups (de overlevenden die niet door het gat naar beneden waren gevallen). Gelukkig wist een buurman van het bestaan van het hondje af en kon CHINA met haar gezinnetje gered worden. Het hele gezinnetje is destijds bij ons in opvang gekomen en alle hondjes zijn geadopteerd.
CHINOOK is bij ons terug ter herplaatsing vanwege gezondheidsproblemen van de adoptant.
Kosten: € 240,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG