C O C O N U T   I I
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 19.00 - 21.00 uur
  za/zo : 15.00 - 19.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/06/2017
Schouderhoogte
Kleine hond: 7 kg.
Uiterlijk
Blond, niet helemaal kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Ninove (België, ten westen van Brussel) in een opvanggezin met andere honden, kippen en vogels.
Karakter COCONUT (roepnaam PAPADOPOULOS) is een zeer vrolijk hondje dat nu volop geniet van haar leven als huishondje. Dat betekent dat ze heerlijk kan liggen soezen op de bank of in de tuin, maar ook dat ze altijd te vinden is voor een spelletje met 1 van de honden van het opvanggezin.
Af en toe kan ze zeer ruw spelen, en in haar enthousiasme pikt ze niet altijd de signalen van de andere hond op, wanneer die vindt dat het genoeg geweest is. Ze wordt hier dan ook regelmatig op gewezen door haar hondenvriendjes.
COCONUT is een hondje dat veel uitdaging nodig heeft, in de vorm van lange wandelingen en/of spelen met andere honden. Ze is gewoon niet moe te krijgen.
COCONUT is helemaal zindelijk en kan eten als een dokwerker. Ze lust ook alles, of het nu brokjes of vers vlees is, alles gaat er in.
Aan de lijn is ze nog een beetje een ongeleid projectiel, maar dit gaat steeds beter.
COCONUT heeft best veel jachtdrift, probeert zelfs in bomen te klimmen om duiven die daar zitten te gaan vangen.
COCONUT is zeer waaks, hier wordt doorlopend aan gewerkt in haar opvanggezin, maar ze is dus geen hondje om in een gehorige flat of huis te wonen.
COCONUT kan het vinden met alle honden uit haar opvanggezin, van groot tot klein, en is vriendelijk naar onbekende honden, maar moet hierin wel gestuurd worden omdat ze in haar enthousiasme te ver kan gaan in het begroeten.
Bij mensen reageert ze in eerste instantie afwachtend, ze komt wel naar ze toe, maar blijft dan op een half metertje afstand staan. Zodra ze ziet dat niemand kwaad in de zin heeft, komt ze kwispelend dichterbij.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Aangezien COCONUT eigenlijk nog alles moet leren, kan je haar beschouwen als een grote pup. We plaatsen haar dan ook niet bij mensen die dagelijks vele uren van huis zijn. Een stabiel hondenvriendje zou leuk zijn voor haar, maar is geen must.
COCONUT wordt NIET geplaatst bij mensen die loslopend kleinvee hebben.
COCONUT kan NIET met katten.
COCONUT kan niet tegen harde geluiden en veel lawaai, of grote drukte of lawaai van spelende kinderen. Dan raakt zij over haar toeren en kan ze happerig doen. We plaatsen haar dus niet in een druk gezin met jonge kinderen. Gezien bovenstaande “handleiding”, is COCONUT geen beginnershondje, ze heeft met zachte hand duidelijke sturing nodig van iemand die stevig in de schoenen staat.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. COCONUT kan NIET met katten of kleinvee.
Bijzonderheden Mama COCONUT en haar 8 pups zijn gevonden op een modderig terrein, ze waren in een zeer slechte conditie. Op dat moment waren de pups zo’n drie weekjes oud. . Helaas zijn twee pups al snel overleden en omdat de moederhond amper melk gaf door haar slechte conditie zijn de pups verder met de fles verzorgd. Broertjes TANGO en BIANCO waren er het slechtst aan toe en hun genezing mag een wonder genoemd worden.
Ondertussen zijn zowel de moederhond als de pups goed opgeknapt, een deel van de pups heeft in Griekenland al een thuis gevonden, maar zowel SALSA>, BIANCO en TANGO als mama COCONUT, zijn naar Nederland gereisd voor een mooie toekomst als huishondje.
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG