D A N T E   S.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 16/07/2017
Schouderhoogte
Middelmaatje: 43 cm hoog en 11,5 kg.
Uiterlijk
Zwart, kortharig.
Herkomst
Spanje, Mieres (Asturias)

S.O.S. Strays helpt al een aantal jaren het asiel van Mieres, toen beheerd door de vereniging El Trasgu. Deze heeft beslist om zich terug te trekken uit het asiel, dat nu sinds maart 2017 beheerd wordt door de Vereniging Alma Asturias Animals. Gelegen in een wat armer deel van Asturias, een streek waar nog weinig respect wordt getoond naar huisdieren, en waar veel honden achtergelaten worden in de natuur.
Een paar moedige meiden, met de hulp van enkele vrijwilligers, hebben een overvol koud en vochtig asiel ‘geërfd’, met meer dan 100 honden en dagelijks nog honden die aangeboden of gevonden worden. Veel van de aanwezige honden zijn groot, mastins, mixen ervan, grote jachthonden of pittbullmixen. Alhoewel Alma Asturias veel energie stopt in adoptieprogramma’s en zeer accurate informatie biedt over elke hond individueel, is het in Spanje niet makkelijk om een thuis te vinden voor al die honden.
Verblijfplaats
Ruurlo, in een opvanggezin met honden, katten, kippen, paarden en kleinvee.
Karakter
DANTE, een ieniemienie labrador in sportuitvoering, dat is de beste omschrijving van zijn uiterlijk. Zijn karakter is niet helemaal een labrador, DANTE is niet echt een dikke allemansvriend. Maar wanneer hij je vertrouwt, is hij je beste vriend en wil het liefste bij je knuffelen of op schoot liggen slapen.
DANTE heeft het in zijn leventje niet makkelijk gehad, is waarschijnlijk geboren in het vreselijke “La Luz" maar gelukkig gered en toen naar Nederland gekomen. Helaas is zijn adoptie mislukt en daarom zit hij nu weer ter herplaatsing bij zijn opvangfamilie. Hier doet DANTE het nu super goed!
DANTE speelt graag met de andere honden, gaat mee wandelen en loopt in het bos prima los en luistert goed. In het begin vond hij alles wel erg spannend, maar met een rustige en consequente training pakt hij het goed op en krijgt hij steeds meer zelfvertrouwen. Hij kent de commando’s zit, naast en, niet geheel onbelangrijk,… kom hier…!
DANTE is een hondje dat structuur en regelmaat nodig heeft, hij snapt snel wat het patroon van de dagindeling is. Ook heeft hij smaak; wijk niet af van zijn voedingspatroon, want een ander merk leverworst of brokjes belieft meneer niet! Tijdens zijn opvang heeft hij veel geleerd, zo is hij een keertje mee geweest naar een hondenschool, en behendigheid kan hij super goed!
Wel is het zo dat hij tijd nodig heeft om aan vreemde mensen (bezoek) te wennen, maar ook dit gaat steeds beter. Wanneer je hem volkomen negeert komt hij, zodra hij de zaak vertrouwt, aandacht vragen!
DANTE is een leuk hondje dat graag zijn best voor je doet, goed met andere honden overweg kan, luistert, niet schooit, brokjes rustig aanpakt en graag slaapt in zijn bench. Hij kan makkelijk enkele uren alleen thuis zijn, maar mee met de baas in de auto is natuurlijk veel leuker. Mee op bezoek gaan of een terrasje pakken vindt hij ook prima. s' Avonds ligt hij vaak total loss in zijn bench te slapen, moe van al het spelen of nieuwe indrukken.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van DANTE in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Wij zoeken voor DANTE een adres waar al een hond is, zodat DANTE de zekerheid van een bekende hond heeft waar hij zich aan op kan trekken en waar hij zijn energie kwijt kan, want spelen vindt hij heerlijk! Zijn nieuwe baas heeft ook geduld nodig om stapje voor stapje consequent met DANTE te gaan trainen, zodat DANTE zich verder kan ontwikkelen tot een stabiele superhond!

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden DANTE is één van de honden van de grote reddingsactie van La Luz. Hoe lang hij daar heeft gezeten en wat zijn voorgeschiedenis is, is onbekend. Het is mogelijk dat hij daar geboren is.
De honden van “la Luz” zijn veelal niets gewend, hebben geen sociaal leven gehad, en zullen met geduld, liefde en goede zorgen verder moeten worden begeleid door hun opvanggezin en nieuwe baasjes.
Wegens omstandigheden bij de adoptant, is DANTE terug ter herplaatsing.
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG