D E N I A
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 23/05/2019
Schouderhoogte
Grote hond: 67 cm hoog en 28 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/wit, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Groningen, in een opvanggezin met kinderen.
Karakter DENIA is een zeer vriendelijke, vrolijke, en lieve hond. In huis is zij rustig en gaat makkelijk ergens liggen slapen. Ze houdt haar opvanggezin wel in de gaten maar loopt niet continue achter hen aan. In het opvanggezin is het best druk maar ze blijft rustig liggen waar ze ligt. Ze past zich erg snel aan.
DENIA is een slimme dame. Ze heeft al snel door wat wel en wat niet mag en commando's pakt ze erg snel op. Zit, poot, blijf, hier en af weet ze al. Ze reageert goed op haar naam.
DENIA kan al even alleen thuis blijven. Ze komt nergens aan in huis en kan prima los in de woonkamer blijven.
Ze mag in het opvanggezin niet op de bank maar 's nachts kruipt ze stiekem op de grote stoel. Zodra je in de kamer bent, doet ze dat niet.
Ze is volledig zindelijk.
DENIA kan ook goed alleen spelen met een bal of knuffel en ze is altijd wel te porren voor een (denk)spelletje.
DENIA is erg gericht op andere honden en maakt graag contact. Ze heeft in korte tijd al diverse hondenvrienden gemaakt in de buurt. In het spelen kan ze nog wat onbeholpen reageren en ze wil dan nog wel eens op andere honden afsprinten. Om te voorkomen dat andere honden hiervan schrikken, lijnt het opvanggezin haar even aan.
Buiten is DENIA erg actief en ze moet dagelijks zeker de gelegenheid krijgen om sprintjes te kunnen trekken.
Ze vindt de kinderen (8 en 13 jaar) geweldig en gaat graag bij ze zitten. Buiten vindt ze kinderen, groot en klein, ook erg leuk. Bezoek begroet ze even en gaat al snel weer haar eigen weg.
Aan de riem loopt DENIA netjes mee. Af en toe wil ze even trekken, bijvoorbeeld als ze een hond, kat of koe ziet, maar is hierin goed te corrigeren. In de tuin gaat ze niet ver uit de buurt. Op veilige plekken kan DENIA los lopen.
Zwemmen durft ze (nog) niet. Wel vindt ze het lekker om in het water te lopen maar ze wil wel de bodem blijven voelen. Inmiddels weet ze dat sloten en vijvers ook erg leuk kunnen zijn en probeert ze uit tot hoever ze kan gaan.
In de auto gaat prima. Na een paar minuten kijken uit het raam en ietwat onrustig gedrag, gaat ze liggen en slapen.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
DENIA past in veel situaties en kan zowel als hond alleen als bij een andere hond geplaatst worden. Gezien haar leeftijd en het feit dat ze heel graag met andere honden speelt, is regelmatig contact met andere honden gewenst. Ook zullen adoptanten in de gelegenheid moeten zijn om haar dagelijks in haar energiebehoefte te voorzien.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. Gedrag met katten is niet bekend.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden DENIA werd door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid. Van haar voorgeschiedenis is helaas niets bekend.
DENIA is bij ons terug ter herplaatsing vanwege gezondsheidsredenen van adoptant.
Kosten: € 295,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse honden hier
én in het land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG