F A Y   R.
contactpersoon
voor meer info:
esther@sos-strays.nl
+31 (0)36-5324999
  Bereikbaar tot 18.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 20/10/2016
Schouderhoogte
Kleine hond: 30 cm hoog en ongeveer 7 kg. Fay heeft een wat langer lijf.
Uiterlijk
Zwart, niet helemaal kortharig.
Herkomst
Roemenië, Braila

We zijn nog maar net een samenwerking gestart met het gemeentelijk asiel in Braila, gelegen in zuidoostelijk Roemenië. De honden daar leven in erbarmelijke omstandigheden en enkele vrijwilligers zetten zich in om diverse honden een beter en veiliger leven te kunnen geven door ze ter adoptie aan te bieden.
Verblijfplaats
Almere, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter FAY is nog niet zo lang bij haar gastgezin in Nederland en onze eerste indruk van haar is dat deze hond vertrouwen in de mens moet (terug)krijgen. FAY heeft vermoedelijk het slechtste van de mens ervaren en hierdoor verwacht zij niets goeds in haar contacten met mensen.
Dit betekent beslist niet dat zij bibberend in een hoek van de kamer zit want de wil is er wel.
Tot onze grote verbazing draait ze eigenlijk al heel aardig mee bij haar gastgezin: ze is sociaal met de andere aanwezige honden, reageert nauwelijks op huishoudelijke apparaten, is zindelijk, reageert niet blafferig op bezoek, kan hier in gezelschap van de andere honden makkelijk een tijdje alleen thuis blijven, geniet van kluifjes en het lekkere eten en heeft, tot nu toe, nog niets kapot gemaakt. Wel vindt ze het leuk om een schoen in huis te verplaatsen, maar maakt deze niet kapot.
Wanneer FAY op de bank ligt naast haar tijdelijke baasjes, dan laat ze zich ondertussen lekker kriebelen en aaien. Ze vindt dit weliswaar nog spannend, maar we zien ook dat ze ervan geniet en er wordt ondertussen al heel wat af gekwispeld.
Hapjes worden door haar aangepakt en ze komt ook steeds vaker nieuwsgierig kijken naar wat er allemaal gebeurt in huis (vooral in de keuken) . Soms heeft ze speelse momenten, we vermoeden dat die steeds veelvuldiger zullen worden.
Wat gaat er dan (nog) niet goed?
Het contact met haar tijdelijke baasjes verloopt nog moeizaam. FAY is erg bang om (wanneer ze niet op de bank ligt) aangeraakt of vastgepakt te worden, derhalve is het erg lastig om haar aan te lijnen. We hebben dit opgelost door tijdelijk dag en nacht een lijntje aan haar halsband te laten zitten. Op deze manier hoeven we haar niet angstig te maken door haar te “vangen”, maar kan er gewoon iemand even op die lijn gaan staan en dan rustig haar mee naar buiten nemen, zonder stress. Hier reageert FAY ondertussen redelijk goed op en we zien haar iedere dag rustiger worden.
Kort samengevat: FAY is een prachtig en diepzwart hondje met een lieve blik (als ze ontspant). Zij heeft tijd, liefde en geduld nodig van haar baasjes.
We zijn ervan overtuigd dat er een zalig hondenmeisje schuilt in dit (nog) angstige hondje, wat er alleen uit zal kunnen komen als zij de juiste begeleiding krijgt. Haar gastgezin is daar al druk mee bezig, maar haar toekomstige baasjes zullen dit proces beslist moeten doorzetten.
FAY is niet gebaat bij een harde opvoeding. Haar rustig benaderen met een lieve stem doet steeds vaker wonderen.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor FAY zoeken we een niet te druk thuis bij echte hondenmensen die bij voorkeur ervaring hebben met een echt angstige hond.
Bij angst is voor FAY de enige oplossing: “wegwezen” en dit is gevaarlijk gedrag voor haarzelf omdat het risico aanwezig is dat ze een uitweg naar buiten vindt en zou weglopen. Het huis van haar gastgezin is op dat gedrag aangepast voor dit moment. Haar toekomstige baasjes zullen bereid moeten zijn om deze maatregel ook de eerste tijd toe te passen.
FAY is niet bang voor andere honden en ook niet voor harde geluiden, het gaat puur om haar contact met mensen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden S.O.S. Strays heeft besloten om te kijken of wij mogelijk ook in Roemenië, waar de nood zo hoog is, hulp kunnen bieden. Wij zijn plaatselijk begonnen met wat contacten te leggen om een beeld te krijgen of hier een goede betrouwbare samenwerking mogelijk is voor de toekomst. Allereerst zullen drie kleine hondjes naar ons reizen: FAY, LUSA en SKUNKIE.
Van hun voorgeschiedenis is niets bekend, van hun gedrag ook nog niet bijster veel. Deze drie hondjes werden van het gemeentelijk asiel verplaatst naar een privé pension waar ze goed verzorgd werden en verbleven tot hun reis naar Nederland .
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Roemenië dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG