F E N I X   S.
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nlFoto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
reu gecastreerd
Ras
(waarschijnlijk) Bretoense Spaniel.
Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
± 10/03/2012
Schouderhoogte
Middelmaat: 46 cm hoog en 17,4 kg.
Uiterlijk
Donkerbruin met beetje wit gevlekt, halflangharig. FENIX is blind aan 1 oog.
FENIX heeft een kort staartje.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Culemborg, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter
FENIX is een lief, grappig en aanhankelijk hondje. In huis is hij rustig aanwezig, hij ligt het liefst tegen je aan of dicht bij je in de buurt. FENIX mag graag op een kluifje kauwen. Hij is gek op eten, maar hij heeft geen voernijd. Wel zal hij alles pakken wat binnen zijn bereik ligt, dus etenswaren kunnen met FENIX in de buurt beter opgeruimd worden. FENIX kan een paar uurtjes alleen blijven. Leuk vindt hij dit niet, hij wil het liefste met je mee, maar als het niet anders kan legt hij zich er bij neer en gaat op je liggen wachten tot je terug bent.
FENIX gaat graag naar buiten voor een wandeling en hij is nog behoorlijk actief voor zijn leeftijd. Buiten komt het jachthondje in hem naar boven hij is dan druk met rennen, speuren, graven en rollen door het gras. Dan is hij helemaal in zijn element. Aan de riem kan hij nog wel eens trekken, hij heeft inmiddels wel geleerd om netjes naast je te lopen maar in zijn enthousiasme wil hij dit nog wel eens vergeten. Dan moet je zijn geheugen weer even opfrissen.
Op veilig terrein kan FENIX loslopen. Het is geen hond die vlak naast je loopt, hij gaat graag op avontuur, zijn neus achterna. Maar hij raakt nooit uit het zicht, tussen het druk zijn met speuren houdt hij het baasje ook wel in de gaten. Soms, als hij te veel afdwaalt moet je hem even terug roepen, daar luistert hij goed naar. FENIX kan mee in de auto. Hij springt er niet zelf in, je moet hem er even in tillen. Hij gaat rustig liggen tijdens het rijden en is niet wagenziek.
Samengevat: FENIX is een lieverd, hij heeft iets aandoenlijks en grappigs. FENIX is misschien niet de knapste hond op aarde met zijn blinde oogje en pluizige krulletjes op zijn kop, maar hoe hij je aankijkt met zijn meest verleidelijke blik weet hij je binnen de kortste keren te doen smelten voor hem.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
FENIX is een hondje dat zich makkelijk aanpast aan een nieuwe situatie, hij is niet bang uitgevallen. Hij kan zowel in een gezin met kinderen als bij wat oudere mensen. Belangrijkste is dat hij nog een aantal fijne jaren mag krijgen na de vele jaren waarin hij slecht verzorgd werd en veel tekort is gekomen. FENIX is geen hond die vele uren alleen moet blijven. Hij moet nog zoveel knuffels en liefde inhalen, hij is het liefst dicht bij je in de buurt. FENIX is nog best actief voor zijn leeftijd en gaat graag naar buiten voor een wandeling of rondscharrelen in de tuin.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. FENIX leeft in huis met meerdere honden en maakt met hen nooit problemen. Buiten kan hij aan de riem nog wel eens blaffen naar een vreemde hond, als hij los loopt maakt hij rustig kennis en vervolgt dan weer zijn weg.
In het opvanggezin leeft FENIX samen met twee katten, hij laat deze met rust. Een wegrennende kat buiten is wel verleidelijk om achter aan te gaan.
Kippen, knaagdieren of ander kleinvee vindt FENIX zeer interessant en zijn alleen veilig bij hem als ze in een kooi, ren of achter gaas verblijven.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden FENIX werd - samen met nog een paar andere honden - door officiële instanties in beslag genomen bij een fokker die al jaren zijn honden totaal uitbuitte en heel slecht verzorgde. De honden waren in een zeer slechte verwaarloosde conditie en waren weinig goeds gewend van menselijke handen. In Spanje bij Adoptalo werd hij medisch behandeld en had hij de eerste positieve ervaringen opgedaan met de vrijwilligers van Adoptalo.
Het enige wat nu nog ontbreekt is een liefdevol thuis met een zachte mand, aandacht, lekker wandelen, snuffelen, eten en vooral niets meer “moeten”.

Medisch:
FENIX is blind aan één oog, omdat dit oog weinig traanvocht aanmaakt moet hij dagelijks gedruppeld worden met een ooggel. Zijn oog hindert hem verder niet, alleen in het donker ziet hij wat minder goed. FENIX is nog best actief voor zijn leeftijd, maar door zijn slechte verleden is zijn conditie (nog) niet al te best. Als hij lang gewandeld of veel gerend heeft kan hij daarna wat stram zijn. Dit is na een paar uur weer over. Zijn conditie moet nog opgebouwd worden.
Kosten: € 115,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG