G I G I   S.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/12/2012
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 50 cm hoog en 18 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Oosteind, in een opvanggezin met andere honden en een kat.
Karakter GIGI is een leuke, zeer lieve en gemakkelijke hond. Naar mensen toe is ze zeer sociaal, ze houdt van knuffelen en bij je op schoot liggen. Met de hond in het opvanggezin gaat het goed. GIGI wil graag spelen en dollen, alleen wil de andere hond dat niet zo. Met balletjes spelen vindt ze ook leuk, ze rent er achteraan en brengt de bal terug. Buiten is ze sociaal naar alle honden toe, wil dan snuffelen en loopt daarna weer verder.
Op straat trekt GIGI nog erg aan de riem. In het bos en op het strand is dat een stuk minder. Op straat is ze nog best gespannen van al het verkeer in de stad. Zodra je in een rustig gebied komt, wordt ze meer ontspannen.
GIGI is een makkelijke eter. Ze is geheel zindelijk vanaf het begin. Ze kan goed even alleen thuis zijn, in aanwezigheid van de andere hond. Ze verblijft dan los in huis. Bij thuiskomst is ze door het dolle heen.
's Nachts slaapt ze los in de woonkamer en dit gaat erg goed. Je hoort haar niet en ze slaapt netjes door.
GIGI ligt graag in haar mand of op de bank. Ze maakt een zelfverzekerde indruk en komt ook relaxt over.
Kortom: een heerlijke hond, met een hart van goud!

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van GIGI in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
GIGI past in veel situaties en kan ook prima als hond alleen geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Tijdens de kattentest reageerde GIGI wat opgewonden op de aanwezige katten, maar ze was wel eenvoudig te corrigeren. Mogelijk zullen katten haar niet de leukste huisgenoot vinden.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

GIGI is naar het asiel gebracht door een koppel dat zei dat ze haar op straat hadden gevonden. Het is onduidelijk of dit waar was of niet: GIGI leek hen goed te kennen en was erg van streek toen deze mensen haar achterlieten bij de vrijwilligers van het asiel.
Gelukkig heeft GIGI zich hersteld en deed ze het verder goed in het asiel.
Kosten: € 215,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG