H O P E
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix Schweizer Laufhund
Klik hier om meer te lezen over het karakter van dit ras.
Leeftijd
± 15/06/2018
Schouderhoogte
Middelmaat: 46 cm hoog en 13 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galicië waaronder Refugio Canino Bando.
XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio.
XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland.
Verblijfplaats
Creil, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter HOPE is een lieve, zachtaardige en vriendelijke hond. HOPE is nog niet zo lang in haar opvanggezin maar ze begint al aardig uit haar schulp te komen. Ze komt steeds meer los en wordt al vrijer en "brutaler" en durft steeds meer. Ze laat zich steeds makkelijker benaderen.
HOPE heeft een onderdanig karakter. Wanneer je haar mee naar buiten neemt en tegen haar praat, plast ze nog wel eens. HOPE kan wat eigenwijs/tegendraads zijn. Heeft ze geen zin om direct naar buiten te gaan, dan keert ze zo weer om. Ook kan ze wat lomp/onbehouwen zijn. Ruikt ze bijvoorbeeld eten dan klimt ze zo tegen het aanrecht of de bench op om maar bij haar etensbak te komen. HOPE is dan ook gek op eten. De eerste dagen wist zij niet goed raad met haar voerbak en deze werd dan ook omgegooid. Inmiddels is dit over.
HOPE kan al even alleen thuis blijven en verblijft dan in de bench. Ook 's nachts slaapt zij in de bench. Wanneer één van de andere honden even blaft, gaat HOPE "meezingen". Ze stopt ermee wanneer je haar daar op aanspreekt.
HOPE reageert rustig op de jongere kinderen binnen het opvanggezin (3 en 4 jaar). Ze gaat ze niet uit de weg maar zoekt ze ook niet op. De oudere kinderen (8 en 15 jaar) kunnen haar gewoon benaderen.
Het contact met de andere honden in het opvanggezin is goed. Ze zoekt steeds vaker één van de honden uit het opvanggezin op om mee te gaan spelen.
HOPE heeft een jachtinstinct. De mogelijkheid bestaat dat zij in de toekomst niet los zal kunnen lopen. Aan de riem kan ze wat trekken.

Klik hier om twee filmpjes te bekijken van HOPE in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
HOPE is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van haar en waar zij het best op haar plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en wat onderdanig. HOPE is niet getest met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden HOPE verbleef in het asiel van XEA sinds afgelopen januari 2020. Van haar voorgeschiedenis is helaas niets bekend.
Kosten: € 295,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG