I J A N
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nl
+31(0)6-82075056
  Tussen 14.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Samojeed
Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
± 16/03/2009
Schouderhoogte
Grote hond: 67 cm hoog en 39,7 kg (te zwaar).
Uiterlijk
Wit, dikke wollige vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Markelo, in een opvanggezin met paarden.
Karakter
IJAN is een lieve hond die het leven als huishond gewend is geweest. Hij is heel aanhankelijk naar mensen en altijd vrolijk. In huis is hij rustig aanwezig, buiten is hij voor zijn leeftijd nog heel fit, hij gaat graag wandelen of meelopen naast de fiets. Ook speelt hij speelt nog graag met een balletje of stok. Mee in de auto is geen probleem voor IJAN en hij is zindelijk.

Klik hier om twee filmpjes te bekijken van IJAN in Spanje in het doghotel.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat IJAN nog een mooie oude dag mag krijgen als huishond, onder voorwaarde van optie adoptie *.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in n van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende hondje bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de ouderdom van de hond, zoals b.v tandsteen, stijve gewrichten etc. worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Medisch Rapport
Wij laten deze 10-plussers in Spanje, naast de plaatselijk voorkomende ziektes, en een algemeen bloedbeeld, nog extra checken op algehele conditie en gezondheid.

Voor zijn leeftijd komt IJAN nog heel gezond en fit over. Hij heeft geen medicijnen nodig.
IJAN heeft overgewicht. Het zou beter zijn voor zijn gezondheid om hem op diet te zetten.
Het verdere lichamelijk onderzoek en bloedonderzoek leverde geen bijzonderheden op.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. Soms speelt hij met een andere hond maar meestal gaat hij gewoon zijn eigen gang. IJAN zoekt geen conflicten met een andere hond maar als hij aangevallen wordt komt hij wel voor zichzelf op.
IJAN houdt niet zo erg van katten.
Bijzonderheden IJAN had een baasje die goed voor hem zorgde. IJAN mocht mee op vakantie, op lange wandelingen, hij had een goed leven. Vorig jaar bracht zijn baasje hem naar een dierenpension (doghotel). Hij heeft IJAN vervolgens nooit meer opgehaald en IJAN verbleef hier ruim een jaar.
De eigenaar van dit doghotel is een oud vrijwilliger van Refugio Canino Torres. Daarom helpt het asiel van Torres haar om op zoek te gaan naar een goed thuis voor IJAN.
Kosten: 100,-- gift + 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier n in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, gent volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG