J A R A P A
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 07/05/2018
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 41 cm hoog en 9 kg.
Uiterlijk
Wit/bruin, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Maasmechelen (grens B/NL bij Geleen) in een opvanggezin met andere honden.
Karakter JARAPA is een lief, vrolijk, zelfstandig, energiek en slim hondje. Ze is dol op spelen en vindt het erg leuk om met de jonge hond in het opvanggezin te spelen. Ook is ze graag buiten in de tuin te vinden. JARAPA is een snelle leerling en luistert al naar haar naam en kent ook al enkele commando's.
Ze gaat graag mee uit wandelen en loopt al netjes mee aan de riem. JARAPA is volledig zindelijk.
JARAPA kan naar bezoek in het begin wel even afwachtend reageren en een blafje laten horen maar al snel wint haar nieuwsgierigheid. Ze is in het contact niet opdringerig. Met het kleinkindje (3,5 jaar) gaat ze erg leuk om en ze speelt graag met hem.
JARAPA kan al even alleen thuis blijven, samen met de andere honden in het opvanggezin. Ze verblijft dan in de bench.
Mee in de auto gaat goed

Klik hier om een filmpje te bekijken van JARAPA in BelgiŽ.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor JARAPA zoeken wij adoptanten die het heerlijk vinden om met haar te wandelen en te spelen en die daarnaast nog wat puntjes op de i willen zetten in haar opvoeding.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en zeer speels.
Bijzonderheden JARAPA werd door onze vrienden van Adoptalo.com gered uit de perrera van Madrid. Van haar voorgeschiedenis is helaas niets bekend.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG