J E N N A
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 30/06/2016
Schouderhoogte
Kleine hond: 35 cm hoog en 13 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter JENNA is een onzeker dametje dat erg lief en vrolijk is tijdens de wandelingen en het goed kan vinden met de andere huishonden en katten. In huis is JENNA een wat timide hondje dat niet gauw bij je in de buurt komt, ga je echter naar haar toe dan laat ze zich heerlijk knuffelen en buikje kroelen. Naar vreemde mensen is ze erg onzeker maar naar haar tijdelijk baasje is ze vol vertrouwen. Ze kan haar knuffelen, borstelen, oortjes en tandjes kijken, JENNA laat het allemaal gelaten toe.
Ze gaat graag mee in de auto om naar het park te gaan waar ze in veilig gebied lekker los kan lopen en ze volgt baasje op de voet met soms een sprintje vooruit om gauw weer terug te komen. Aan de riem loopt JENNA keurig mee zonder te trekken.
Dit schuchtere meisje is echt een opbloeiertje, dat tijd nodig heeft om zich te ontplooien. Er zit in haar een heel vrolijk ondeugend hondje verscholen, wat ze nu soms al durft te laten zien.
Als JENNA zich onzeker voelt of als er veel drukte in huis is met bezoek of spelende pubertjes, dan gebeurt er wel eens uit stress een ongelukje maar voor de rest is zij helemaal zindelijk. Ook als de jonge honden in huis hun spelmoment hebben vindt Jenna het spannend.
Ze slaapt 's nachts los in huis, het liefst in een mandje bij je in de slaapkamer, dat vindt ze prettig. Ze maakt niets stuk en kan al 2 uurtjes alleen zijn zonder te blaffen, slaat ze keertje aan bij een geluid, dan is ze snel weer stil.
JENNA is niet echt bang voor harde geluiden maar leuk vindt ze het ook niet.

Klik hier om een paar filmpje te bekijken van Jenna.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
JENNA zoekt een huisje waar rust, reinheid en regelmaat is en baasjes met heel veel geduld om haar verder leren de wereld te vertrouwen. Als beloning zal er een heel vrolijk hondje uit voortkomen met een zeer ondeugend snoetje. Een druk gezin of huishouden is aan haar niet besteed.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met katten en honden, mensen moeten haar vertrouwen winnen.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Bij een brand ontdekte de Spaanse brandweer meer dan 30 kleinere honden die onder zeer slechte omstandigheden zaten opgesloten, blijkbaar was hun eigenaar een dogcollector. Gelukkig zijn er geen dieren omgekomen bij de brand en zijn alle honden meegenomen door de politie die vervolgens Adoptalo op de hoogte bracht.
Op dit moment bevinden de meesten van deze hondjes zich nog in de perrera van Madrid , maar onze vriendin Marta is begonnen met een actie om alle hondjes zo snel mogelijk daar weg te krijgen. S.O.S. Strays heeft haar toegezegd te willen helpen en als eersten zijn JENNA, JILLY, JANEY en JOEY (de laatste twee zijn geadopteerd) naar Nederland gekomen voor een toekomst als huishondje. Ook JAMIE kwam naar Nederland en is inmiddels geadopteerd.
Vermoedelijk hebben deze honden nooit in een huiselijke situatie geleefd en zullen zij mogelijk veel dingen moeten leren. Onze opvanggezinnen zullen daarmee van start gaan.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG