K A R R Y
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix type Griekse Jachthond (= Hellinikos Ichnilatus)
Leeftijd
± 01/03/2017
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 60 cm hoog en 19 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Alkmaar, in een opvanggezin met andere honden en tamme ratjes.
Karakter KARRY is een supergezellige puber zonder rugzak. Mannen, vrouwen, kinderen, honden; ze vindt iedereen even leuk en ze wil heel graag enthousiast met iedereen kennismaken. Ze trekt je naar alle mensen toe en ze wil het liefst tegen hen opspringen om lekker te knuffelen.
Zoals bij elke puber moet haar nog regelmatig duidelijk gemaakt worden dat ze niet aan jouw spullen mag komen, dat ze soms een beetje rustig moet doen en dat ze ook gewoon gezellig naast je kan lopen.
Maar ze pikt alles snel op, doet erg haar best, luistert meteen als je iets verbiedt en ze leert heel snel; na een week kent ze al wat Nederlandse woordjes en begrijpt ze goed wat je van haar verwacht.
KARRY heeft geen baknijd, laat vaak een half bakje eten staan voor later, slaapt gewoon los in de woonkamer (waarbij ze niets sloopt en gewoon stil is), is gek op spelen met hondenspeeltjes (die ze dus nog wel stuk trekt, dus daarmee uitkijken! Maar met b.v. touwen en stevige ballen is ze ook heel blij) en stoeit en rent heel graag met andere honden.
KARRY is natuurlijk wel een jachthond-mix, dus haar neus gaat alle kanten op en er moet overal gesnuffeld worden. Ze heeft nog niet los gelopen en gaat aan de lange lijn om met haar hondenvriendjes te kunnen rennen, dan heeft ze wel al haar aandacht bij het spelen. Maar wanneer er geen andere honden zijn, zul je altijd moeten uitkijken dat ze niet blind haar neus achterna loopt als ze los is.
Op een ongelukje na is KARRY helemaal zindelijk.
Al met al is KARRY een super vrolijke hond die gek is op spelen met andere honden (en mensen) en heel graag knuffelt, maar ze heeft nog wel opvoeding en regels nodig.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van KARRY in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
KARRY past bijna in iedere gezinssamenstelling. Wij plaatsen haar niet bij mensen die teveel en te lang van huis zijn. Ook haar energiebehoefte is een punt waar rekening mee gehouden dient te worden. KARRY is een jonge hond die nog heel veel moet en kan leren, een cursus volgen met haar is een aanrader. Met haar jachtinstinct zal rekening gehouden moeten worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten. KARRY heeft een flink jachtinstinct
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden KARRY is gevonden door Iris zelf, in een dorp buiten Athene, in oktober 2018. Ze was op dat moment erg mager en in een slechte conditie. Twee dorpsbewoners vertelden haar dat de hond daar achter was gelaten en er niemand voor haar zorgde. Iris besloot toen om haar mee naar huis te nemen.
In het begin wilde KARRY alleen maar eten, maar ondertussen gaat het een stuk beter met haar en mocht ze naar Nederland reizen voor een nieuwe toekomst. Tot aan haar reis verbleef KARRY bij Iris in huis, waar ze samenleefde met twee honden en drie katten.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Griekenland dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG