K I N D I
contactpersoon
voor meer info:
marc@sos-strays.nl
+32  (0)495-698372

  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2010
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 41 cm hoog en 9 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin, kortharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Refuxio de Bando bestaat sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats voor ongewenste honden en katten van de stad Santiago de Compostella. Het heeft plaats voor 250 à 300 dieren en telde bijvoorbeeld in oktober 2015 zo'n 480 dieren (350 honden en 130 katten). Ondanks een sterk adoptiebeleid is het asiel chronisch overbevolkt. Het asiel werkt als een dierenbeschermingsorganisatie en euthanaseert alléén zwaar zieke of gevaarlijk agressieve honden.
Verblijfplaats
Borgerhout (België, bij Antwerpen) in een opvanggezin met meerdere honden.
Karakter KINDI is in huis een rustig hondje dat graag even een knuffel komt halen bij haar opvangbaasje, maar meestal gewoon in haar mandje ligt te chillen. Ze komt overeen met de andere aanwezige honden, maar zoekt hen voorlopig nog niet echt op.
KINDI is zindelijk en had het hondenluik van dag één door. Alleen blijven, in het opvanggezin samen met de andere honden, geeft ook geen probleem. Ze slaapt vrij in de woonkamer en je hoort haar niet. ‘s Morgens wordt het baasje blij begroet. Bij opwinding (bvb bij het klaarmaken voor de wandeling of bij het begroeten van het baasje) kan KINDI wat blafferig zijn; maar ze is hier makkelijk in te corrigeren; eenmaal zeggen dat ze stil moet zijn en ze stopt met blaffen.
KINDI gaat graag mee wandelen; ze loopt mooi aan de riem . Los op de hondenwei is ook geen probleem; KINDI kent haar naam goed en komt dadelijk als je haar roept om haar aan te lijnen. Op de wei lijkt ze wel op een Duracel-konijntje, ze loopt vrolijk rondjes en je ziet haar haar leeftijd echt niet aan.
Ze speelt er graag met grotere honden; ze is absoluut niet van hen onder de indruk.
KINDI gaat graag op onderzoek uit; zo glipt ze regelmatig onder de poort van de hondenwei om het naastgelegen voetbalveldje aan een onderzoek te onderwerpen. Ze vertoont hierbij geen vluchtgedrag maar blijft gewoon in de buurt rondhangen.

Klik hier om een filmpje te bekijken van KINDI in België.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor KINDI zoeken we rustige baasjes die graag wandelen maar verder prijs stellen op een rustig, lief en aanhankelijk maatje. Daar de kans bestaat dat ze in de toekomst blind wordt, best geen mensen die ervan houden hun interieur elke week te wijzigen. Een andere rustige aanwezige hond is zeker geen probleem maar geen noodzaak. Omdat KINDI graag op onderzoek gaat is een goed omheinde tuin wenselijk.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Special Care
KINDI heeft staar aan haar rechter oog in een ver gevorderd stadium, hierdoor is ze aan dat oog zo goed als blind. Met haar linker oog ziet KINDI momenteel nog voldoende om er nog niet te veel last van te ondervinden. De verwachting is wel dat ze uiteindelijk volledig blind zal worden.
Bij andere honden
Sociaal, KINDI houdt niet echt van pups of honden met een hoog energielevel. Katten worden door haar genegeerd.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".
Kosten: € 75,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG