L I N D Y
contactpersoon
voor meer info:




jildou@sos-strays.nl
+31 (0)6-19927669
  Vanaf 15.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 10/05/2021
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een middelmaat.
Op 22/10 met 5,5 maand oud: 45 cm hoog en 10 kg.
Uiterlijk
Wit/grijsbruin gevlekt, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Almere, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter LINDY is een vrolijke pup die de eerste dagen in opvang wat druk was, ondertussen is ze duidelijk een stuk tot rust gekomen. Ze gaat goed om met de andere honden binnen het opvanggezin en ook met de katten kan ze prima opschieten. Ze wil af en toe mee hen spelen, maar dat gaat helaas niet. Ook op de aanwezige paarden en kippen wordt goed gereageerd. LINDY reageert op jonge kinderen wat afwachtend, volwassen bezoek wordt wel enthousiast begroet. LINDY is, op een ongelukje na, zindelijk. Ze heeft geen moeite met de bench en kan al twee uur alleen thuisblijven. Hier in gezelschap van de andere honden. LINDY kan zichzelf goed vermaken, vooral een bol wol uitpluizen vindt ze heerlijk.
Recente informatie: LINDY doet het heel goed in het opvanggezin. Ze is prima met andere honden en met kinderen. Ze is vriendelijk naar alle mensen.
LINDY vindt in het begin andere -vreemde- honden wat spannend en kan dan nog wel eens tegen ze blaffen; vooral groepjes onbekende honden vindt ze moeilijk, waarschijnlijk heeft ze daar in het verleden niet zulke goede ervaringen mee gehad. Maar als ze eenmaal kennisgemaakt heeft is het ook weer over.
Tijdens wandelingen met het opvanggezin en op daarvoor bestemde plekken, loopt ze los en houdt ze ze heel goed in de gaten en komt uit zichzelf terug als ze wat verder weg is gelopen.
LINDY is zindelijk, geen ongelukjes meer in huis. Slaapt rustig in haar bench. Zij woont samen met andere honden en leert daar veel van. Laat zich door hen ook makkelijk corrigeren, evenals door mensen.
LINDY is geen sloper in huis, speelt graag met haar knuffel.
Zij is een leuk, lief en gemakkelijk hondje.

Klik hier om een paar filmpje te bekijken van LINDY in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
LINDY is een pup die nog verder opgevoed moet worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale, volwassen hond. Omdat zij nog zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.
LINDY is een slimme meid, het zou heel leuk zijn om met haar samen een cursus te volgen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. LINDY begrijpt de hondentaal goed in het opvanggezin.
Bijzonderheden De vader van één van de Griekse vrijwilligers heeft LINDY tijdens een wandeling horen janken. Hij is op zoek gegaan en heeft haar gevonden in een ravijn. Hoe ze daar terecht kwam laat zich raden. De oortjes van LINDY zijn vermoedelijk deels gecoupeerd.
Kosten gift:  € 325,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.




N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.



TERUG