L U S A
contactpersoon
voor meer info:
esther@sos-strays.nl
+31 (0)36-5324999
  Bereikbaar tot 18.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 20/05/2017
Schouderhoogte
Klein hondje: 24 cm hoog en 4,3 kg.
Uiterlijk
Zwart, niet helemaal kortharig.
Herkomst
RoemeniŽ, Braila

We zijn nog maar net een samenwerking gestart met het gemeentelijk asiel in Braila, gelegen in zuidoostelijk RoemeniŽ. De honden daar leven in erbarmelijke omstandigheden en enkele vrijwilligers zetten zich in om diverse honden een beter en veiliger leven te kunnen geven door ze ter adoptie aan te bieden.
Verblijfplaats
Heerenveen, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter LUSA is nog niet zo lang bij haar gastgezin in Nederland, maar tot op heden past zij zich vrij gemakkelijk aan.
Op een enkel ongelukje na, is zij zindelijk. Wandelen vindt ze erg leuk, ze loopt goed mee aan de riem en rent vrolijk mee aan de lange lijn.
Ze is niet bang aangelegd: reageert totaal niet angstig op geluiden of vreemden op straat.
LUSA houdt van aandacht , aaien en knuffelen en ligt dolgraag naast je op de bank. Bij haar gastgezin mag ze dit.
ís Nachts slaapt zij los in de huiskamer, in gezelschap van de andere honden. Er wordt (tot nu toe ) niets gesloopt.
Kort samengevat: LUSA is een zeer charmant hondje met een koddig uiterlijk wat zich makkelijk aanpast in nieuwe situaties. Wij vermoeden dat zij een pittige kant heeft (het is goed mogelijk dat in de genen van LUSA een chihuahua zit) , al komt dat op dit moment nog niet erg tevoorschijn. LUSA geniet gewoon volop van haar nieuwe situatie. Uiteraard is zij pas kort in Nederland en kan haar gedrag nog veranderen.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van LUSA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Wij denken dat Lusa in vele situaties prima zal kunnen aarden, bij zowel jonge als oudere mensen. Een andere speelse hond in huis zou leuk voor haar zijn, maar lijkt ons niet noodzakelijk.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden S.O.S. Strays heeft besloten om te kijken of wij mogelijk ook in RoemeniŽ, waar de nood zo hoog is, hulp kunnen bieden. Wij zijn plaatselijk begonnen met wat contacten te leggen om een beeld te krijgen of hier een goede betrouwbare samenwerking mogelijk is voor de toekomst. Allereerst zullen drie kleine hondjes naar ons reizen: LUSA, FAY en SKUNKIE.
Van hun voorgeschiedenis is niets bekend, van hun gedrag ook nog niet bijster veel. Deze drie hondjes werden van het gemeentelijk asiel verplaatst naar een privť pension waar ze goed verzorgd werden en verbleven tot hun reis naar Nederland .
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit RoemeniŽ dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG