M A R G U I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/01/2018
Schouderhoogte
Middelmaatje: 45 cm hoog en 11,8 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin met beetje wit, niet helemaal kortharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŰ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vˇˇr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Vlissingen, in een opvanggezin met een jong kind.
Karakter
MARGUI is een lief en aanhankelijk hondje. Ze vindt het heerlijk om lekker te knuffelen of bij je te liggen. Met het kindje in het opvanggezin (4 jaar) gaat ze goed om.
Met andere honden is MARGUI zeer sociaal en ze vindt het dan ook erg leuk om met ze te spelen. De commando's zit, af, blijf en hier heeft ze al behoorlijk goed onder de knie.
MARGUI is nagenoeg zindelijk. Een heel enkele keer ligt er 's ochtends een plasje in de gang. Tussen de wandelingen door geeft ze keurig aan als ze even de tuin in moet.
MARGUI kan al een uurtje alleen thuis blijven. Ze gaat dan lekker in haar mand liggen slapen. Dit zal verder opgebouwd moeten worden.
's Nachts slaapt MARGUI in de gang en dat gaat goed.
Op verantwoorde plekken kan MARGUI los lopen. Ze is dan enorm snel en heeft wel eens de neiging om haar neusje achterna te gaan.
Ook vindt ze het leuk om mee te gaan met de fiets. Ze loopt /rent dan netjes mee. Wel even opletten met vogeltjes, katten of honden want dan kan ze even afgeleid zijn.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor MARGUI zoeken wij adoptanten die haar voldoende lichamelijke en geestelijke uitdaging kunnen bieden en die niet teveel uren per dag afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. MARGUI kan niet bij katten worden geplaatst.
Bijzonderheden MARGUI werd door onze vrienden van Refugio Canino Torres gered uit de perrera van Santander. Van haar verleden is niets bekend.
Wegens omstandigheden bij de adoptant is MARGUI terug ter herplaatsing.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier Ún in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG