M U N E C O
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 15/01/2012
Schouderhoogte
Kleine hond, maar zwaar gebouwd: 30 cm hoog en 12 kg.
Uiterlijk
Wit/zwart gevlekt, wollige halflange vacht. Op de foto's is MUNECO geschoren.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Drachten, in een opvanggezin.
Karakter MUNECO wordt door zijn verzorgers in Spanje aan ons beschreven als een lieve, rustige hond. MUNECO is een leven als huishond gewend, zie ook bijzonderheden.
Volgens het opvanggezin in Nederland is MUNECO een lief, vrolijk en sociaal hondje. Hij is zindelijk, ook 's nacht geen probleem daarmee. Hij past zich snel aan en voelt zich al behoorlijk thuis in zijn opvanggezin. Zijn pilletje eet hij 's morgens met een beetje smeerkaas of pindakaas zonder probleem op.
De kat des huizes negeert hij. Het nogal behoorlijk levenslustige gedrag van de eigen hond van het opvangezin wordt hem wel eens wat teveel, dan gaat hij grommen, waarop de andere hond meestal wat inbindt en hem met rust laat. MUNECO zou het liefst de hele dag op schoot zitten, waar de opvangmama natuurlijk niet altijd tijd voor, of zin in, heeft. Na zoín 10 pogingen geeft hij het op en gaat op zijn kussen aan haar voeten liggen slapen. Na een kwartiertje probeert hij weer op schoot klimmen en als dat geweigerd wordt, gaat hij even protesterend janken, waarna hij toch maar eieren voor zijn geld kiest en weer gaat slapen. Zodra zijn opvangmama opstaat, dribbelt hij achter haar aan.
MUNECO vindt het fijn om naar buiten te gaan. Hij kan aan het begin van de wandeling behoorlijk stevig aan de lijn trekken. Na het doen van zijn behoeftes loopt hij verder rustig mee aan de riem. Hij springt enthousiast en zonder probleem de auto in. Hij vindt wandelen in het bos helemaal geweldig, het opvanggezin laat hem niet loslopen, maar ze denken dat hij hen zeer goed in de gaten zal houden en volgen als hij los loopt.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
MUNECO is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van hem en waar hij het best op zijn plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, MUNECO reageerde onverschillig op katten tijdens de test, zie filmpje.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

MUNECO had een thuis in Spanje maar toen zijn baasjes verhuisden, was er geen plek meer voor hem in hun leven en belandde hij in het asiel. Gelukkig krijgt hij nu een nieuwe toekomst dankzij de samenwerking tussen Refugio Canino Torres en onze stichting.

MUNECOís schildklier blijkt te langzaam te werken en hij krijgt daar nu pilletjes voor. Deze medicatie zal hij waarschijnlijk zijn leven lang moeten innemen.
Kosten: € 200,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG