N A R C E A   S.
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/07/2015
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 43 cm hoog en ca. 15 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin, iets ruwharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Heemskerk, in een opvanggezin met oudere kinderen en andere honden.
Karakter NARCEA heeft sinds haar aankomst in Nederland behoorlijk moeten wennen om te leven in een huiselijke omgeving. Ze vond alles spannend en besloot daarom alles rustig gade te slaan vanuit haar mand in de hoek van de kamer. Inmiddels heeft ze heel wat stappen gemaakt en wordt ze steeds losser. NARCEA laat zich, als ze je eenmaal goed kent, zien als een vrolijke en relaxte hond.
Op haar dagelijkse wandelingen loopt ze goed mee aan de riem. Ze wil daarbij nog wel eens aan de riem trekken. Op verantwoorde plekken kan zij los lopen en hier geniet ze enorm van. Lekker rennen met de andere honden, spelen in het water: ze vindt het fantastisch.
NARCEA is in huis enorm rustig, lief en sociaal, soms wat terughoudend. Ze kan uren liggen slapen in het zonnetje of in haar mand. Af en toe zoekt ze eens toenadering en kan het opvanggezin haar een aai of knuffel geven. Tegen kinderen is ze zeer lief. Ze snuffelt eens aan een handje of voetje en negeert ze verder min of meer. Ook naar mensen die op bezoek komen, zoekt ze geen toenadering, hoewel ze vrouwen minder spannend vindt dan mannen.
De andere honden in het opvanggezin bieden haar veel stabiliteit. NARCEA kan prima overweg met de andere honden en geeft, als het nodig is, ook goed haar grenzen aan.
De katten in het opvanggezin worden genegeerd.
NARCEA is volledig zindelijk en geeft keurig aan als ze naar buiten moet.
Meegaan in de auto gaat steeds beter. Ze springt zelf de auto in en gaat rustig op haar kussen liggen.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van NARCEA.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor NARCEA zoeken wij rustige adoptanten die haar in alle rust verder willen begeleiden in haar ontdekkingstocht in deze voor NARCEA soms spannende wereld. De aanwezigheid van een andere stabiele hond is een must.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. NARCEA negeerde de katten tijdens de test.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden NARCEA is één van de honden van de grote reddingsactie van La Luz waarbij vele honden gered werden uit vreselijke omstandigheden in een soort van illegaal asiel. Veel dierenorganisaties in Spanje hebben hierbij geholpen en honden opgenomen in hun eigen asiel of opvanggezinnen.
De honden van deze actie zijn veelal niets gewend en zullen (opnieuw) moeten leren hoe het is om een huishond te zijn. De vermoedelijke mama LUPITA reisde samen met NARCEA naar Nederland voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG