N A R C E A   S.
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/07/2015
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 43 cm hoog en ca. 15 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin, iets ruwharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Heemskerk, in een opvanggezin met oudere kinderen en andere honden.
Karakter NARCEA heeft sinds haar aankomst in Nederland behoorlijk moeten wennen om te leven in een huiselijke omgeving. Ze vond alles spannend. Inmiddels heeft ze heel wat stappen gemaakt. NARCEA laat zich, als ze je eenmaal goed kent, zien als een vrolijke, blije en relaxte hond.
In het opvanggezin wordt ze Belle genoemd en naar deze naam luistert ze prima. Op haar dagelijkse wandelingen loopt ze goed mee aan de riem. Ze schrikt nergens van. Fietsers, brommers, auto’s, spelende en schreeuwende kinderen, harde geluiden; ze vindt het allemaal prima. Als ze iets ruikt of haar behoefte moet doen kan ze soms een beetje trekken, maar daarna loopt ze weer prima mee.
Op verantwoorde plekken en in veilig gebied kan zij los lopen en hier geniet ze enorm van. Lekker rennen met de andere honden, spelen in het water: ze vindt het fantastisch. En wanneer je haar roept komt ze heel hard aangerend en kwispelt ze en kijkt ze heel blij. Zij heeft de momenten dat ze los mag (na gewenning) wel echt nodig.
Bij het opvanggezin in de tuin vindt ze het heerlijk om met je te spelen met een balletje of een ander speeltje; ze daagt je dan een beetje uit en geniet daar echt van.
In huis is NARCEA heerlijk rustig, lief en sociaal, soms nog wat terughoudend. Af en toe zoekt ze eens toenadering en kan het opvanggezin haar een aai of knuffel geven. Het tijdelijke baasje (vooral de vrouw van het opvanggezin) is alles voor NARCEA; na een paar weken is er een enorme band ontstaan en laat NARCEA alles toe: afdrogen, borstelen, aaien, knuffelen, spelen.
Ze ligt graag op de bank en in het begin als er mensen op de bank gingen zitten sprong NARCEA eraf maar nu blijft ze liggen of komt ze er bij liggen, niet heel dicht tegen je aan maar wel vlakbij je. Ze vindt het heerlijk om geaaid te worden op haar buikje en onder haar kinnetje en geniet hier ook duidelijk van.
Tegen kinderen is ze zeer lief. Mensen die op bezoek komen en de woonkamer binnen komen vindt ze allemaal prima, ze houdt wel wat afstand en komt soms even snuffelen. Vrouwen vindt ze minder spannend dan mannen.
De andere honden in het opvanggezin bieden haar veel stabiliteit. NARCEA kan prima overweg met de andere honden en geeft, als het nodig is, ook goed haar grenzen aan. De katten in het opvanggezin worden genegeerd.
NARCEA is volledig zindelijk en geeft keurig aan als ze naar buiten moet. De nachten gaan prima en slaapt ze heerlijk in haar mandje naast haar tijdelijke baasje in de slaapkamer en in de ochtend is ze heel blij om je te zien en danst ze van plezier en wil ze knuffelen.
Alleen thuis blijven in het bijzijn van de andere honden gaat prima, NARCEA gaat lekker slapen en je hoort haar niet, bij thuiskomst is ze zo blij dat haar staartje kwispelt van plezier en ze bijna danst van blijdschap. NARCEA maakt niets kapot.
Meegaan in de auto gaat prima. Ze springt zelf de auto in en gaat rustig liggen op de achterbank.
Kort samengevat: NARCEA is een prachtig, lief hondje met een lieve blik en hele grappige oortjes. Zij heeft tijd, liefde en geduld nodig van haar baasjes. NARCEA is niet gebaat bij een harde opvoeding. Haar rustig benaderen met een lieve stem doet wonderen.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van NARCEA.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor NARCEA zoeken wij rustige adoptanten die haar in alle rust verder willen begeleiden in haar ontdekkingstocht in deze voor NARCEA soms spannende wereld. De aanwezigheid van een andere stabiele, speelse hond is welkom maar geen must als haar de mogelijkheid wordt geboden met andere honden kennis te maken voor een dagelijks spelmoment. NARCEA heeft tijd, liefde en geduld nodig van haar baasjes en is niet gebaat bij een harde opvoeding. Haar rustig benaderen met een lieve stem doet wonderen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. NARCEA negeert de katten in het opvanggezin.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden NARCEA is één van de honden van de grote reddingsactie van La Luz waarbij vele honden gered werden uit vreselijke omstandigheden in een soort van illegaal asiel. Veel dierenorganisaties in Spanje hebben hierbij geholpen en honden opgenomen in hun eigen asiel of opvanggezinnen.
De honden van deze actie zijn veelal niets gewend en zullen (opnieuw) moeten leren hoe het is om een huishond te zijn. De vermoedelijke mama LUPITA reisde samen met NARCEA naar Nederland voor een nieuwe toekomst.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG