N E M Odien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 14/04/2015
Schouderhoogte
Kleine hond: 40 cm hoog en 11 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Sahagún, maar al sinds 2016 in Nederland.

Verblijfplaats
Beverwijk, in een opvanggezin met andere honden, katten en vogels.
Karakter
NEMO (roepnaam CHARLIE) is een super makkelijk hondje, hij luistert ontzettend goed en in huis kan hij het prima vinden met de honden en katten van het opvanggezin.
CHARLIE is een zeer aanhankelijk knuffelkontje wat graag de aandacht van baasje wil en graag bij je op de bank kruipt. Soms kan hij hier om zeuren maar als zijn tijdelijke baasje nee zegt is het goed en zoekt hij een rustig plekje om te slapen. CHARLIE is helemaal zindelijk, verblijft in huis zonder bench, sloopt niks, gaat prima mee in de auto en in het park kan hij op veilige plaatsen heerlijk los lopen. Hij is vriendelijk naar iedereen die hij tegen komt, een vreemde hond die hij leuk vindt kan hij uitdagen voor een heerlijke spelletje rennen.
CHARLIE houdt van wandelen, aandacht en niet te veel uren alleen zijn, dat vindt hij maar niks. Het alleen zijn, wat hij wel 3 uurtjes kon, moet weer langzaam opgebouwd worden. Hij is goed met kinderen, maar hele drukke kinderen vindt hij maar niks, daar is hij wat bang voor. Wij plaatsen CHARLIE daarom niet bij een gezin met kinderen jonger dan 6 jaar.
CHARLIE houdt van structuur en regelmaat.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van CHARLIE bij zijn opvanggezin.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
Voor CHARLIE zijn wij op zoek naar lieve adoptanten die een aanhankelijke knuffelhond zoeken. Aandacht delen kan hij op zich prima, maar toch is hij hoogstwaarschijnlijk het gelukkigst als enige hond in huis waarbij alle aandacht voor hem is. Hij is een gemakkelijk hondje wat in vele situaties past, zowel bij een alleenstaande als bij een koppel of gezin. We denken dat heel jonge kinderen te druk voor hem zullen zijn. Om die reden plaatsen we hem enkel bij kinderen boven de 6 jaar.

LET WEL: Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.nbsp; Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met iedereen, honden, katten, vogeltjes.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden CHARLIE is wegens omstandigheden bij de adoptant terug ter herplaatsing.
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG