N E N U C O
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Yorkshire Terriër
Klik hier voor een rasbeschrijving.
Leeftijd
± 11/10/2015
Schouderhoogte
Klein hondje: 25 cm hoog en 4 kg.
Uiterlijk
Grijszwart/bruin, (half)langharig. Het staartje van NENUCO is helaas deels gecoupeerd.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Zevenhoven, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter NENUCO werd aan ons beschreven als een lief, slim, speels, grappig en schattig hondje wat dol is op aandacht en knuffelen. Eenmaal in het opvanggezin heeft hij zich snel aangepast. NENUCO is een echte charmeur. Hij richt zich volledig op zijn tijdelijke baasjes, volgt hen overal en luistert uitstekend. Hij pakt dingen snel op. In huis gedraagt hij zich voornamelijk rustig.
Als er in één keer veel bezoek binnenkomt, kan NENUCO wat zenuwachtig reageren maar het is al snel goed. Met de kleinkinderen gaat hij erg leuk om.
NENUCO loopt keurig mee aan de riem en let goed op zijn tijdelijke baasjes. Mee in de auto vindt hij fantastisch.
's Nachts slaapt hij prima door en verblijft dan op de slaapkamer.
Met andere kleinere honden is hij sociaal. Als de hele grote hond van het opvanggezin en NENUCO dicht bij elkaar staan, bijvoorbeeld bij de achterdeur om naar buiten te gaan, wil NENUCO de hele grote hond nog wel eens in zijn poot snappen. Als NENUCO dan een snauw terugkrijgt, gaat hij hoog blaffen/gillen.
Met de kleine hond van het opvanggezin wordt hij steeds speelser.
NENUCO is zindelijk, mits hij op regelmatige tijden wordt uitgelaten.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
NENUCO kan zowel als hond alleen als bij andere, liefst kleinere, honden geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden NENUCO had een thuis in Spanje maar is zonder opgave voor reden afgestaan bij de perrera van Madrid. Gelukkig heeft onze vriendin Marta, van Adoptalo, hem zo snel mogelijk daar weg gehaald. Tot zijn reis naar nederland verbleef NENUCO bij een Spaans opvanggezin.
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG