HOME
ACTUEEL

Op deze pagina kunt u het laatste nieuws van S.O.S. Strays vinden

De asielen waar wij mee samenwerken organiseren met regelmaat activiteiten en initiatieven voor naamsbekendheid, fondsenwerving om geld en goederen in te zamelen, voorlichting te geven en hun hondjes te promoten. Klik op de kaders hieronder om per asiel te bekijken wat ze zoal organiseren.


- STICHTING S.O.S. STRAYS FOTOKALENDER 2020 - NU ONLINE TE KOOP
- FOTOVERSLAG REÜNIE - 22 SEPTEMBER 2019
- UITNODIGING REÜNIE S.O.S. STRAYS - 22 SEPTEMBER 2019
- BELANGRIJKE MEDEDELING: VERHOGING ADOPTIEKOSTEN
- STICHTING S.O.S. STRAYS FOTOKALENDER 2020
- UPDATE NOODACTIE ONCI EN PEPE
- NIEUW IN ONZE WEBSHOP: T-SHIRTS MET OPDRUK
- NOODACTIE: HELP ONCI EN PEPE
- UITNODIGING VOORJAARSWANDELING S.O.S. STRAYS
- JAARVERSLAG 2018
- KERSTWENSEN 2018
- S.O.S. STRAYS REUNIE 2018 - GEANNULEERD
- LA PROTECTORA REDT 147 HONDEN VAN DOGCOLLECTOR
- HULP VOOR DE HONDEN VAN LA LUZ
- GEZOCHT: (EENMALIGE) OPVANGGEZINNEN
- DANK AAN VIERNES EN BAASJE VOOR DONATIE VOER
- NIEUWE ARTIKELEN IN ONZE WEBSHOP
- BELANGRIJKE MEDEDELING MBT DE PRIVACYWET
- NIEUW IN ONZE WEBSHOP: SCHOUDERTASJE MET OPDRUK
- JAARVERSLAG 2017
- UITNODIGING WANDELINGEN VROEGE VOORJAAR 2018
- NIEUWE HONDEN VAN REFUXIO DE BANDO IN HET AHA PROJECT
- ADRESWIJZIGING STICHTING
- KLIK HIER VOOR HET ACTUEEL ARCHIEF
 

STICHTING S.O.S. STRAYS FOTOKALENDER 2020 - NU ONLINE TE KOOP

Dit jaar hebben we weer een fotokalender uitgebracht. Op de kalender staan foto's van honden die via S.O.S. Strays geadopteerd zijn. Enige tijd geleden hebben we hiervoor een oproep gedaan aan adoptanten om foto's in te zenden. We hebben vele leuke, lieve en mooie foto's mogen ontvangen. Door middel van stemmen onder onze vrijwilligers zijn de 12 mooiste inzendingen gekozen om de kalender op te sieren.

De kalender is in de verkoop gegaan tijdens onze reünie van 22 september jongstleden. Voor iedereen die niet op de reünie aanwezig kon zijn is de kalender nu ook in onze webshop online te bestellen, zolang de voorraad strekt.

De kalender is op A4-formaat, gedrukt op stevig glanzend papier, bestaande uit 14 pagina's (12 maanden + voor- en achterblad). Het geheel is afgewerkt met een transparant plastic cover, ringband en ophanghaakje.

De kalenders kosten 7,50 euro per stuk. De kalender(s) zullen, na ontvangst van betaling, per post aan u toegestuurd worden. Hiervoor worden verzendkosten berekend. De opbrengst van deze kalenders zal natuurlijk ten goede komen aan de asielhonden in Spanje.

Klik hier om de kalender te bekijken en naar het bestelformulier te gaan.

naar index2017 onderwerpen

FOTOVERSLAG REÜNIE - 22 SEPTEMBER 2019

Zondag 22 september, hebben we onze jaarlijkse reünie gehouden, dit keer was de locatie in Zeeland op het strand Vrouwenpolder bij Beachclub Lekker. Het was een mooie middag met vele baasjes en honden die kwamen uitwaaien op het strand. We hadden fantastisch mooi weer, een heerlijke nazomerdag die deze reünie nog geslaagder maakte.

Uit Spanje waren er medewerkers van Adoptalo Madrid en Refuxio de Bando uit Santiago de Compostella. Voor de buitenlandse medewerkers is het geweldig om de honden die zij gered en in hun hart gesloten hebben weer te zien en hun baasjes te ontmoeten.

Er zijn veel foto's gemaakt om deze geslaagde dag vast te leggen. Klik hier voor een fotoverslag.
Op facebook op de pagina van onze stichting is ook een uitgebreid fotoalbum gemaakt van deze reünie. naar index onderwerpen

UITNODIGING REÜNIE S.O.S. STRAYS - 22 SEPTEMBER 2019

Graag willen we u uitnodigen voor onze jaarlijkse reünie op zondag 22 september. De reünie is een prima gelegenheid om kennis te maken met de medewerkers van S.O.S. Strays, u kunt terecht met uw verhalen en ervaringen. We zijn er om informatie te geven en uw vragen te beantwoorden. Voor de vrijwilligers van de stichting is het erg leuk om alle geadopteerde strays weer eens terug te zien met hun baasjes. Ook dit jaar verwachten we een aantal vrijwilligers van de asielen waar we mee samenwerken die speciaal voor deze dag uit Spanje overkomen. Daarnaast kunt u vele andere baasjes en honden ontmoeten.

De reünie wordt dit jaar gehouden bij Beachclub Lekker op het strand Vrouwenpolder, op Walcheren in de provincie Zeeland. Als u wilt komen, vergeet dan niet uw inschrijving aan ons te mailen. Doe dit aub vóór 21 september.

   


Algemene informatie

Datum:Zondag 22 september 2019
Aanvangstijd:vanaf 13:00 uur tot ca. 17.00 uur.
Locatie:Beachclub Lekker, Strand Vrouwenpolder 70, 4354 XZ Vrouwenpolder, Zeeland (zie routebeschrijving)
Parkeren:Betaald parkeren: parkeerplaats Vrouwenpolderseweg 83, 4354 ND ,Vrouwenpolder.
Inschrijven:verplicht via inschrijfformulier, uiterlijk tot 21 september 2019.
Inschrijfgeld: 3 euro per persoon. Gelieve contant ter plaatse bij inschrijftafel te voldoen.

Let er op dat u voldoende muntgeld meeneemt voor het inschrijfgeld van 3 euro en de parkeerplaats. Een dagkaart parkeren kost € 6,50

Voor alle overige informatie over deze dag verwijzen wij u naar de aparte pagima op onze website, Informatie reünie 2019. Hier vindt u tevens een routebeschrijving en het inschrijfformulier.
De medewerkers van S.O.S. Strays en onze buitenlandse vrijwilligers hopen u deze dag weer te mogen verwelkomen.Graag tot ziens op 22 september bij de reünie in Zeeland!
naar index onderwerpen

BELANGRIJKE MEDEDELING: VERHOGING ADOPTIEKOSTEN

Omdat de kosten voor ons de afgelopen maanden helaas steeds meer gestegen zijn, en we steeds vaker verlies draaien op de gemaakte onkosten voor transport en opvang van de adoptiehonden ten opzichte van de inkomsten met adopties, kunnen wij niet anders dan het adoptiebedrag te verhogen. Honden die al gereserveerd zijn behouden nog de bestaande prijs.
Voor de overige honden ter adoptie worden per 15 augustus 2019 de adoptiekosten als volgt:

*Pups en honden tot 6 jaar:€ 295,--  
*Honden 6 t/m 9 jaar:€ 240,--  
*Honden 10+ en Special Care:€ 100,--  

*Toeslag sterilisatie/castratie:€   60,-- / € 85,-- / € 110,--  [afhankelijk van gewicht]

We hopen op uw begrip hiervoor. naar index onderwerpen

STICHTING S.O.S. STRAYS FOTOKALENDER 2020

Net als voorgaande jaren willen we ook dit jaar weer een S.O.S. Strays Fotokalender uitbrengen voor het jaar 2020. Een fullcolour kalender op A4 formaat met elke maand een foto van één van onze geadopteerde strays. Wilt u dat uw hond op onze kalender prijkt, doe dan mee en stuur uw mooiste foto's in.

Uit alle inzendingen zullen wij via een eerlijke stemming de 12 mooiste foto's uitkiezen die op de kalender geplaatst zullen worden. Wordt uw foto uitgekozen als maandfoto op de kalender, dan ontvangt u van ons een gratis kalender. De kalender zal verkocht worden op onze reünie op zondag 22 september en is daarna te bestellen zijn via onze webshop. De opbrengst van deze kalender zal ten goede komen aan de honden in de Spaanse asielen.

Hoe kunt u meedoen? Stuur uw foto naar webmaster@sos-strays.nl.
U mag net zoveel foto's insturen als u wilt, maar let wel, de kans dat uw foto uitgekozen wordt zal dan ook meer verspreid komen te liggen. Om iedereen een eerlijke kans te geven zijn winnaars van vorig jaar dit jaar uitgesloten voor deelname. Inzenden kan t/m zondag 25 augustus 2019.
Vermeld in uw mail uw naam, de oorspronkelijke naam van uw SOS hond,
huidige naam en land van herkomst.

Omdat het hier gaat om foto's die voor drukwerk geschikt moeten zijn is het belangrijk dat de foto's een goede beeldkwaliteit hebben en voldoende resolutie. De foto's moeten aan onderstaande voorwaarden voldoen:

- Op de foto moet een hond staan geadopteerd bij S.O.S. Strays
- De foto is gemaakt na plaatsing, dus niet in de opvangperiode
- De hond moet het onderwerp van de foto zijn.
- De foto moet onbewerkt zijn (geen uitsnede, lijstjes, sepia e.d.)
- De foto moet een landscape (liggend) formaat hebben.
- Verhouding foto 4 : 3 of eventueel 3: 2
- Minimale resolutie: 2230 x 1677 pixels (bij voorkeur hoger)
*

* Bij de set-up/instellingen van uw digitale camera kunt u de resolutie (ook wel kwaliteit of formaat genoemd) instellen. Voor gebruik van foto's op de computer is een lage resolutie voldoende, echter voor drukwerk is een hogere resolutie noodzakelijk. Kies hier voor de beste kwaliteit.
Voor een uitleg over resolutie en afdrukformaten, klik hier.

naar index onderwerpen

UPDATE NOODACTIE ONCI EN PEPE

Wat PEPE betreft is er ongelooflijk goed nieuws te melden: PEPE is geadopteerd in het Verenigd Koninkrijk! Zijn adoptanten nemen al zijn medische kosten en verzorging voor hun rekening. Dus PEPE is niet geopereerd aan zijn staar in Spanje.

Wat ONCI betreft is er verdrietig nieuws te melden: ONCI heeft sinds het begin van de noodactie verschillende ooginfecties gehad. Ook is zijn oogdruk zover opgelopen dat er sprake van was dat zijn beide ogen verwijderd moesten worden. Gelukkig is de druk in zijn ogen weer goed dankzij oogdruppels, waardoor zijn ogen niet verwijderd hoeven te worden. Het verdrietige nieuws is dat zijn ogen door de ontstekingen zo beschadigd zijn dat het niet meer mogelijk is om het zicht aan zijn beste oog te herstellen. ONCI zal dus blind blijven. Gelukkig kan hij zich wel goed redden.

Vrij kort nadat de noodactie voor ONCI en PEPE was gestart arriveerde PERLA vanuit de broodfok in het asiel van Santiago. PERLA is een Basset-mix van 13 kg en 30 cm. Haar geschatte geboortejaar is 2012. Vanwege ernstige glaucoom moeten haar beide ogen verwijderd worden. Ook moeten haar tanden dringend gedaan worden. Elene, onze contactpersoon in Spanje, heeft voorgesteld om de donaties voor ONCI en PEPE te gebruiken voor PERLA. Wij zullen dit inderdaad doen. De geschatte kosten voor de operaties van PERLA zijn 255 tot 285 euro, afhankelijk van hoeveel tanden/kiezen er verwijderd moeten worden.

Via de noodactie is er in totaal € 282,- gedoneerd voor ONCI en PEPE! Dit is genoeg om de operaties van PERLA te bekostigen. Eventuele extra donaties zullen gebruikt worden voor de medische kosten van de honden van Refuxio de Bando in Santiago, het asiel waar PERLA verblijft.

De noodactie zal dus beëindigd worden. Wij willen alle donateurs hartelijk bedanken voor hun donatie!

 
naar index onderwerpen

NIEUW IN ONZE WEBSHOP: T-SHIRTS MET OPDRUK

Nu te koop in onze webshop: zomerse t-shirts met leuke opdruk met tekst: Your house, my home ?.
De shirts zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en maten en kosten € 20,-- per stuk. Kijk snel in onze webshop
om de shirts te bestellen.

naar index onderwerpen

NOODACTIE: HELP ONCI EN PEPE

ONCI en PEPE zijn 2 ongelooflijk lieve honden met veel pech. ONCI is na het overlijden van zijn baas in het asiel gekomen. PEPE is zwaar verwaarloost gevonden. Beide honden zijn geboren in 2013. ONCI en PEPE hebben (ernstige) staar. ONCI is op dit moment volledig blind, PEPE slechtziend. Door middel van een operatie kan ONCI weer met 1 oog zien en kan PEPE weer goed zien. Deze operaties zijn kostbaar: € 1300 per hond.

De helft van beide operaties (€ 1300,-) is toegezegd door de Spaanse gemeente waar de honden verblijven. Er is echter nog € 1300,- nodig. Dit is een groot bedrag voor de organisatie waar ONCI en PEPE verblijven: XEA (Xestion Etica do Abandono). XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie die begin 2018 opgericht is door Oscar Villar. Het contact met XEA verloopt via onze contactpersoon Elene van Refuxio de Bando uit Santiago.

ONCI is een middelmaat kruising van 17 kg. Hij verblijft sinds januari 2019 in het asiel van XEA. ONCI is een hele lieve en sociale hond. ONCI is sociaal met andere honden, katten, kinderen en volwassenen. ONCI leefde in een appartement, hij was zindelijk en blafte niet.

 

PEPE is een poedel kruising van 37 cm hoog en 8,5 kg. Hij verblijft sinds oktober 2018 in het asiel van XEA. PEPE is een hele lieve en vriendelijke hond. Hij kwam in slechte conditie naar het asiel. Zijn vacht was vervilt waardoor hij geschoren moest worden. PEPE is sociaal met andere honden en kinderen. PEPE is bang voor katten.

ONCI en PEPE kunnen op 2 manieren geholpen worden:

1. Door een bijdrage te storten op onze ABN AMRO rekening:

-   Ten name van:                             Stichting S.O.S. Strays te 's-Heerenhoek.
-   IBAN nummer:                             NL 31 ABNA 0571 3426 12  
-   Voor buitenland: BIC/SWIFT:   ABNA NL 2A
-   Onder vermelding van:             
'Actie ONCI en PEPE'
2. Door adoptant op afstand te worden van ONCI of PEPE via ons AHA project.
ONCI en PEPE zijn toegevoegd aan het AHA project om geld in te zamelen voor de operaties. Zij zijn beide op zoek naar veel adoptanten zodat de operaties bekostigt kunnen worden. Wanneer er voldoende geld voor de operaties is ingezameld krijgen adoptanten op afstand de keuze om de adoptie op afstand stop te zetten of om te zetten naar een andere hond van het AHA project.Hartelijk dank namens ONCI en PEPE !
naar index onderwerpen

UITNODIGING VOORJAARSWANDELING S.O.S. STRAYS

Wandeling Monster: Hondendijk- en strand

Ten zuiden van Den Haag ligt het plaatsje Monster waar een omheind losloopgebied is op de hondendijk. Je kan hier langs de duinen wandelen en honden kunnen hier veilig loslopen. Aan het eind van de hondendijjk kan je via het Schelpenpad doorsteken naar het strand. Ook op dit strand mogen honden het gehele jaar loslopen. Aan het einde van het hondenstrand, weer terug bij de Molenweg, bevinden zich twee strandtenten waar honden welkom zijn. Ieder die wil kan hier op eigen gelegenheid een hapje of drankje nuttigen. Het is helaas niet mogelijk om op een zondag voor groepen met honden te reserveren.

Parkeerterrein Molenweg  Omheind losloopgebied Hondendijk

Wandelen langs de duinen  Omheind losloopgebied Hondendijk

We verzoeken ieder die mee wilt wandelen zich in te schrijven zodat we van te voren een idee hebben hoeveel personen en honden we kunnen verwachten. Inschrijven kan tot een dag tevoren. Voor deelname aan een wandeling, stuur een mailtje naar: wandeling@sos-strays.nl en vermeld erbij met hoeveel personen en honden je naar de wandeling komt.We verzamelen tussen 12.15 en 12.30 uur op de parkeerplaats aan de Molenslag te Monster. In april/mei is het hier in het weekend betaald parkeren voor 2 euro.

Wandelen langs de duinen  Omheind losloopgebied Hondendijk

Strandtent Bondi Beach  

Hieronder alle gegevens op een rijtje:

Datum:                    Zondag 28 april 2019
Verzameltijd:          Tussen 12.15 uur en 12.30 uur
Verzamelplaats:      Parkeerterrein Molenslag Monster
Adresgegevens:      Molenslag, 2681 VP Ter Heijde, Zuid-Holland.
Routebeschrijving:  Klik hier voor Google maps van dit adres
Inschrijving:            wandeling@sos-strays.nl

Voor een routebeschrijving klikt u op bovenstaande link of het kaartje hieronder, klik bij google maps op routebeschrijving en vul uw eigen gegevens in: adres, postcode woonplaats. Klik nogmaals op het grijze vak met routebeschrijving.

Klik hier voor Google Maps


Graag tot ziens bij één van onze wandelingen!

naar index onderwerpen

JAARVERSLAG 2018

Voor ons jaarverslag 2018, verwijzen we u graag naar het PDF document: Jaarverslag 2018.
Veel leesplezier!
naar index onderwerpen

KERSTWENSEN 2018

Het afgelopen jaar stond o.a. in het teken van de honden van La Luz: een indrukwekkende reddingsactie van 147 honden die onder de meest vreselijke omstandigheden moesten overleven bij een dogcollector. Verwaarloosd en vervuild, opgestapeld in smerige hokken. Ironisch genoeg was de naam van deze plek “La Luz” wat in het Spaans het licht betekent, terwijl voor deze honden het licht pas weer een beetje ging schijnen toen ze werden bevrijd.

Een flink aantal van de honden van La Luz kon met onze transport in 2018 meereizen op weg naar een beter leven hier in Nederland of België. Zo ook de kleine Cati, een 12 jaar oud hummeltje, ziek en verzwakt toen ze gered werd maar met een sterke wil om te overleven. Cati werd geadopteerd door onze voorzitster Steef en geniet nu met volle teugen van haar nieuwe leven. Zij is voor ons het gezicht van de honden van La Luz geworden en een prachtig voorbeeld dat hoe zwaar het leven ook was, hoe oud en zwak je ook bent, ze verdienen allen een kans op beter.

We hopen dat in 2019 ook weer vele honden een nieuw begin mogen maken: jong of oud, klein of groot, gedumpt, afgedankt en vergeten, allen verdienen het om te ervaren dat er iemand is die om je geeft, een warme mand, een veilig thuis.

We wensen u fijne feestdagen!


Namens de medewerkers van
Stichting S.O.S. Strays


Voor een grote versie klik op de afbeelding. Voor de Engelse versie, klik hier.

naar index onderwerpen


UITNODIGING NAJAARSWANDELINGEN IN NOVEMBER

De dagen worden weer korter, maar de herfstkleuren zijn prachtig in dit seizoen. Het leek ons een mooie gelegenheid om twee wandelingen te organiseren voor onze adoptanten en hun honden. De wandelingen liggen beiden in het westen van Nederland, de eerste in Zuid-Holland, de tweede in Noord-Holland:

- Delftse Hout - zondag 25 november 2018
- Bos- en strandwandeling Petten - zondag 16 december 2018

Hieronder per wandeling meer informatie:

Najaarswandeling Delftse hout

Recreatiegebied het Delftse Hout bestaat uit bos, gras en een grote zwemplas. In de zomer is deze zwemplas verboden voor honden maar na 1 oktober mogen de honden overal weer lekker loslopen. Een rondwandeling om de grote plas is ca. 5 km. De wandelpaden zijn verhard en daarmee ook goed toegankelijk voor mindervaliden.


We verzamelen op de parkeerplaats P1 aan het begin van de Tweemolentjeskade, vanaf hier start de wandelroute. Na afloop kunnen we bij restaurant Knus terecht voor een hapje en/of drankje. Dit restaurant heeft een groot terras gelegen aan het water. Zowel op het terras als binnen zijn honden van harte welkom.

Om een indruk te krijgen hoeveel mensen en honden er zullen komen, stellen we het op prijs als u zich van te voren wilt inschrijven. Stuur hiervoor een mailtje naar wandeling@sos-strays.nl.


 


Datum:                    Zondag 25 november 2018
Verzameltijd:          Tussen 12.15 uur en 12.30 uur
Verzamelplaats:      Parkeerplaats P1 in het Delftse Hout
Adresgegevens:      Begin van de Tweemolentjeskade, 2612 XZ, Delft, Zuid-Holland.
Adres Restaurant:   Zavelpad 3, 2616 LH, Delft, Gelderland.
Routebeschrijving:  Klik hier voor Google maps van dit adres
Inschrijving:            wandeling@sos-strays.nl

Voor een routebeschrijving klikt u op bovenstaande link of het kaartje hieronder, klik bij google maps op routebeschrijving en vul uw eigen gegevens in: adres, postcode woonplaats. Klik nogmaals op het grijze vak met routebeschrijving.


Bos- en strandwandeling Petten

Het Pettemerbos ligt ten noorden van Petten, vlak achter de duinen. In dit mooie gebied wandel je tussen de esdoorns, eiken en hulststruiken over bospaden en schelpenpaadjes. In het zuidelijke deel van het bos mogen honden het hele jaar loslopen. Vanuit het bos kan je eenvoudig naar het strand wandelen, in de duinen moeten de honden wel even aanlijnd worden. Eenmaal op het strand mogen honden tussen 1 oktober en 1 mei de hele dag loslopen.

Wij verzamelen aan het begin van de Spreeuwendijk vanaf de kruising met de Waterduinweg. Er zijn parkeervakken langs de weg en langs het bos. Op het strand kunnen we een stop maken voor een hapje en/of drankje bij strandpaviljoen Zee en Zo. Reserveren is er niet mogelijk voor een grote groep maar we kunnen individueel hier zonder reservering terecht. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Om een indruk te krijgen hoeveel mensen en honden er zullen komen, stellen we het op prijs als u zich van te voren wilt inschrijven. Stuur hiervoor een mailtje naar wandeling@sos-strays.nl.

 

 


Datum:                     Zondag 16 december 2018
Verzameltijd:           Tussen 12.15 uur en 12.30 uur
Verzamelplaats:       Parkeervakken langs de Spreeuwendijk, 1755 LD Petten, Nederland
Adres Restaurant:   Strandafslag 2B, Petten-Centrum
Routebeschrijving:  Klik hier voor Google maps van dit adres
Inschrijving:            wandeling@sos-strays.nl

Voor een routebeschrijving klikt u op bovenstaande link of het kaartje hieronder, klik bij google maps op routebeschrijving en vul uw eigen gegevens in: adres, postcode woonplaats. Klik nogmaals op het grijze vak met routebeschrijving.

Klik hier voor Google Maps
naar index onderwerpen

ZEER BELANGRIJKE MEDEDELING I.V.M. REÜNIE

Helaas heeft het bestuur van Stichting S.O.S. Strays moeten besluiten de reünie voor dit jaar af te zeggen.

Door de extreme drukte i.v.m. de honden van "La Luz" kunnen, op Marta van Adoptalo Madrid na, geen van de Spaanse medewerkers komen. De reünie zou daarmee een teleurstelling worden voor een ieder die komt om hun geadopteerde hond te laten zien, juist aan de mensen uit Spanje.

De reünie zal vervangen worden door een wandeling vanaf 13.00 uur op dezelfde locatie, zodat voor een ieder die alsnog wil komen er wel iets te doen is.

Wij vinden het ontzettend spijtig en kijken nu al uit naar de reünie volgend jaar, deze zal overigens op een andere locatie plaats vinden.


Groetjes,
bestuur S.O.S. Strays
naar index onderwerpen

LA PROTECTORA REDT 147 HONDEN VAN DOGCOLLECTOR

Deze maand, juli 2018, heeft er in Spanje Asturias een grootscheepse reddingsactie plaatsgevonden van in totaal 147 honden, onder leiding van onze vrienden van La Protectora. Deze honden verbleven bij een dogcollector in La Luz, nabij Avilés. Deze dogcollector hield de honden, en ook enkele katten, onder de meest vreselijke omstandigheden. Opgestapeld in veel te kleine hokken, tussen het vuil en de kadavers en zonder enige verzorging.

Al jarenlang is deze plek een doorn in het oog van vele Spaanse dierenvrienden in de regio. Vele rechtszaken hebben niets opgeleverd, zo nu en dan kon er met een nachtelijke bevrijdingsactie enkele hondjes gered worden uit deze hondenhel, maar door gebrek aan capaciteit om de honden goed te kunnen verzorgen en huisvesten kon er verder nauwelijks iets gedaan worden tegen deze illegale hondenverzamelaar.

Nu La Protectora dit jaar een nieuw asiel geopend heeft en er door middel van samenwerking tussen de verschillende dierenbeschermingsorganisaties in de regio kon er eindelijk een grootschalige reddingsactie op touw gezet worden. Inmiddels zijn er al meer dan 100 honden bevrijd, helaas zitten er nu nog 44 honden op deze vreselijke plek maar La Protectora werkt er hard aan om uiteindelijk alle honden te redden.


Meer foto's in groot formaat kunt u vinden op de facebookpagina van La Protectora: klik hier.

De bevrijde honden hebben dringend medische zorg nodig en ze moeten ook allen ergens ondergebracht worden. Sommige van de geredde honden waren in slechte gezondheid door hun afschuwelijke verleden en een aantal van hen was niet meer te redden. Deze moesten ze helaas laten inslapen om hen verder lijden te besparen.

Een ander deel van de honden is dusdanig getraumatiseerd dat ze nauwelijks benaderbaar zijn. Deze honden zullen voorlopig niet plaatsbaar zijn, zij zullen eerst weer positieve ervaringen moeten opdoen met de asielmedewerkers die ze nu gaan verzorgen en begeleiden. Maar wonder boven wonder zijn er ook vele hondjes die zich heel goed aanpassen, het vertrouwen in de mens niet verloren zijn en blij zijn met alle aandacht en zorg die ze nu krijgen.

Verschillende asielen waar wij mee samenwerken hebben allemaal meegeholpen om een aantal van de honden van La Luz in opvang te nemen, zoals het asiel van Mieres, Refugio Canino Torres, Albergue Sahagún en Comvive.

Met ons transport van aankomende september zullen al enkele van de geredde hondjes mee op transport komen om hier een liefdevol thuis te vinden. Ook zitten er een aantal 10+ ssertjes bij die we ter adoptie zullen aanbieden op zoek naar een liefdevol thuis. Hieronder een paar van de gegadigden. Rond half augustus zullen de honden die gaan reizen op onze adoptiepagina komen te staan.

naar index onderwerpen

HULP VOOR DE HONDEN VAN LA LUZ

De reddingsactie voor de honden van La Luz te bevrijden is een enorme organisatie geweest van veel mankracht, inzet en samenwerking. Maar daarnaast is het ook financieel een zeer grootscheepse actie. Zoals op de foto's is te zien waren de honden van La Luz in een erbarmelijke staat. Stuk voor stuk hebben ze een dierenarts nodig, alleen al om ze te enten, chippen, ontwormen en ontvlooien. Diverse honden moeten behandeld worden tegen schurft, oor- en oogontstekingen. Daarnaast zijn diverse chirurgische ingrepen nodig en natuurlijk moeten allen gesteriliseerd of gecastreerd worden.

De kosten hiervoor zijn ontzettend hoog. We willen bij uitzondering dan ook een oproep aan jullie doen voor financiële steun. Elke euro is er echt één in deze, de kosten blijven oplopen. en ondanks dat wordt geen enkele hond van medische zorg onthouden.


Om La Protectora, waar wij al vele jaren mee samen werken, hierin te ondersteunen vragen we u een donatie te doen rechtstreeks aan de organisatie in Spanje. De steun is hard nodig, met uw donatie helpt u mee de honden van "La Luz" weer een toekomst te geven en te zorgen dat na de eerste noodzakelijke medische zorg, ook de kosten van voeding, opvang, etc. gedragen kunnen worden.Gelieve uw donatie over te maken naar:

-   IBAN :   ES 15 0081 5665 24000 1090 516  
-   BIC CODE :   BSAB ES BB
-   Ten name van:   FUNDACION PROTECTORA DE ANIMALES DEL PRINCIPADO DE ASTURIAS
-   Onder vermelding van:   'La Luz'

Heel hartelijk dank namens de medewerkers van La Protectora en de honden van La Luz !
naar index onderwerpen

GEZOCHT: (EENMALIGE) OPVANGGEZINNEN

Wie kan ons helpen en wil begin september eenmalig opvanggezin zijn voor de honden van La Luz, die gered zijn uit afschuwelijke omstandigheden. Ons team is groot en we hebben een geweldig draaiende stichting maar we hebben nog altijd nood aan opvanggezinnen. Mocht je - al is het maar éénmalig - willen helpen om één van deze geredde honden een opvangplek te bieden tot dat er adoptanten zijn, twijfel dan deze keer niet en stuur een mailtje naar esther@sos-strays.nl.

Er zitten nog 44 honden in La Luz die wachten op een opvangplek in Spanje. Voor elke hond die wij met ons transport naar hier kunnen halen komt er in Spanje weer een opvangplek vrij. Daarom is juist nu elke opvangplek zo welkom. Je helpt er niet alleen je opvanghond mee een nieuw thuis te vinden maar ook een hond in Spanje op weg naar de vrijheid.

Als stichting vergoeden wij alle onkosten van voeding, dierenarts en andere benodigdheden indien nodig. Het kost je dus niets, behalve tijd, tijd om 1 van deze honden die werkelijk uit de hel komen, een tijdelijk warm thuis te geven. Uiteraard word je begeleid van A tot Z en wordt je opvanger geselecteerd passend bij je situatie en wensen. Twijfel je of je het ziet zitten, heb je vragen, dan mag je altijd contact opnemen met steef@sos-strays.nl of esther@sos-strays.nl

Je kan je ook aanmelden via het inschrijfformulier op onze website. naar index onderwerpen

DANK AAN VIERNES EN BAASJE VOOR DONATIE VOER

We danken S.O.S. Strays hondje Viernes en zijn baasje heel hartelijk voor de donatie van de zakken hondenvoer, die ze gewonnen hebben bij diverse wedstrijden Agility voor honden.

naar index onderwerpen

NIEUWE ARTIKELEN IN ONZE WEBSHOP

Nieuw in onze webshop: muismatten, klokjes en mokken met een leuke opdruk:

Your house, my home ? SOS-Strays.

De muismat, mok en klokjes zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Om de artikelen te bekijken en te bestellen,
ga naar onze webshop.

naar index onderwerpen

BELANGRIJKE MEDEDELING MET BETREKKING TOT DE PRIVACYWET

Vanaf 25 mei 2018 gaat de nieuwe privacywet in. Ga naar de website waar u uw kat of hond geregistreerd heeft met zijn of haar chip gegevens en geef aan dat u toestemming geeft om uw gegevens openbaar te maken voor dierenartsen, dierenambulance etc. Anders kunnen na 25 mei 2018 dierenartsen wel zien dat het dier gechipt is, maar krijgen zij geen adres en telefoonnummer meer te zien om met u in contact te kunnen komen mocht uw huisdier na een eventuele vermissing gevonden zijn.

Geef uw toestemming, zodat u altijd te bereiken bent na een eventuele vermissing van uw huisdier!
naar index onderwerpen
NIEUW IN ONZE WEBSHOP: SCHOUDERTASJE MET OPDRUK

Nieuw te koop in onze webshop:
Schoudertasje van katoen met opdruk:

Your house, my home, sos-strays

Verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren.   Kosten: € 5,--


Verzendkosten binnen NL: € 2,49 - binnen EU: op aanvraag.

Met de opbrengst van deze verkoop ondersteunen
we de Spaanse asielen.


Klik hier voor meer info en bestelformulier 

naar index onderwerpen

JAARVERSLAG 2017

Voor ons jaarverslag 2017, verwijzen we u graag naar het PDF document: Jaarverslag 2017. Veel leesplezier!
naar index onderwerpen

UITNODIGING WANDELINGEN VROEGE VOORJAAR 2018

Ook in 2018 willen we weer diverse wandelingen organiseren, telkens op een andere locatie verspreid door het hele land, zodat er voor ieder wel een keer een wandeling in de buurt is.
We beginnen met twee wandelingen door de "duinen", eerst over de Drunense Duinen bij Kaatsheuvel in het zuiden van Nederland en twee weken later op de Soesterduinen in het midden van het land. Omdat beide locaties erg geliefd zijn en op zondag erg druk, hebben we dit keer voor een zaterdag gekozen.
Hieronder per wandeling meer informatie:
Drunense Duinen - Kaatsheuvel


De Loonse en Drunense Duinen is een mooi natuurgebied van bos en zandverstuivingen in Noord Brabant tussen Den Bosch en Tilburg. Er zijn verschillende losloopgebieden op de Drunense Duinen, bij Kaatsheuvel is er een speciaal uitgezette loslooproute van 3,5 km die op de heenweg door het bos gaat en terug over de zandduinen. Voor een plons in het water komen we onderweg ook een mooi meertje tegen.

   

We verzamelen aan het einde van de Roestelbergseweg voor de bocht, waar de eerste zandduin begint. Dit is bij restaurant de Roestelberg. Hier is een kleine parkeerplaats. Mocht deze parkeerplaats vol zijn dan is een klein stukje verder de bocht om nog een hele grote parkeerplaats.

Er zijn twee restaurants in de buurt waar na afloop een hapje en een drankje genuttigd kan worden, maar helaas zijn beide niet erg gesteld op grote groepen met veel honden. We hebben daarom niets kunnen bespreken. Wie het echter geen probleem vindt om de hond(en) even in de auto te laten wachten kan terecht bij Restaurant de Roestelberg, direct aan de wandelroute of ietsje verderop bij Brasserie het Genieten. Als het weer er aangenaam genoeg voor is, zijn er bij Restaurant het Genieten wel honden op het terras toegestaan.


Hieronder alle gegevens op een rijtje:

Datum:                     Zaterdag 10 maart 2018
Verzameltijd:           Tussen 12.15 uur en 12.30 uur
Verzamelplaats:       Parkeerplaats bij "De Roestelberg"
Adresgegevens:       Roestelbergseweg 2, 5171 RL Kaatsheuvel
Routebeschrijving:  Klik hier voor Google maps van dit adres

Voor een routebeschrijving klikt u op bovenstaande link of onderstaand kaartje, klik bij google maps op routebeschrijving en vul uw eigen gegevens in: adres, postcode woonplaats. Klik nogmaals op het grijze vak met routebeschrijving.

Om een indruk te krijgen hoeveel mensen en honden er zullen komen, stellen we het op prijs als u zich van te voren wilt inschrijven. Stuur hiervoor een mailtje naar wandeling@sos-strays.nl.


Lange duinen - Soest

De Soesterduinen is een gebied van bos, heide en zandvlakte op de Utrechtse Heuvelrug. Op de Lange duinen mogen de honden overal los lopen. Er is hier een wandelroute uitgezet van 5 km (blauwe paaltjes), helemaal rondom de duinen. Omdat het laatste stuk hiervan vlak langs het fietspad loopt kunnen we daar het beste over de zandduinen terug naar het startpunt lopen. We komen dan ook nog langs een vennetje waar de honden even kunnen pootje baden en drinken.

  


We verzamelen op de parkeerplaats bij Brasserie de Lange Duinen. Na afloop kunnen we hier terecht voor een hapje en/of drankje. Met grote groepen honden zijn we helaas niet welkom op het terras zelf maar er staan bankjes en picknicktafels ietsje verderop waar we wel kunnen gaan zitten.

Om een indruk te krijgen hoeveel mensen en honden er zullen komen, stellen we het op prijs als u zich van te voren wilt inschrijven. Stuur hiervoor een mailtje naar wandeling@sos-strays.nl.

  


Datum:                     Zaterdag 24 maart 2018
Verzameltijd:           Tussen 12.15 uur en 12.30 uur
Verzamelplaats:       Parkeerplaats bij Brasserie "de Lange Duinen"
Adresgegevens:       Foekenlaan 25, 3768 BJ Soest, Utrechtse Heuvelrug
Routebeschrijving:  Klik hier voor Google maps van dit adres

Voor een routebeschrijving klikt u op bovenstaande link of het kaartje hieronder, klik bij google maps op routebeschrijving en vul uw eigen gegevens in: adres, postcode woonplaats. Klik nogmaals op het grijze vak met routebeschrijving.


Graag tot ziens bij één van onze wandelingen!

naar index onderwerpen

NIEUWE HONDEN VAN REFUXIO DE BANDO IN HET AHA PROJECT

Adopteer een Hond op Afstand, ofwel kortweg het AHA-project, is één van de projecten van Stichting S.O.S. Strays om Spaanse asielen structureel te ondersteunen. Het AHA project geeft steun aan asielen die zeer veel honden onder hun hoede hebben en zeer weinig financiële middelen. Ook Refuxio de Bando is zo´n overvol asiel die wat extra financiële steun goed kan gebruiken.

Het asiel Refuxio de Bando is open sinds 2004. Het is de officiële opvangplaats van de stad Santiago de Compostella en omstreken voor afgestane en gevonden honden en katten. Normaal is er plaats voor 250 tot maximum 300 dieren maar het asiel is chronisch overbevolkt. Bijvoorbeeld in oktober 2015 zaten er 480 dieren! De pups en jonge kleine hondjes vinden nog wel een thuis maar er zitten ook vele oudere en zieke honden en honden met gedragsproblemen met nihil kansen op adoptie. Een aantal van deze honden hebben we geselecteerd voor ons AHA project. Voor met name deze 9 nieuwe honden zijn we nog op zoek naar AHA pleegouders:


Via het inschrijfformulier op onze site kunt U zich inschrijven voor het AHA-project, de naam van de door u gekozen AHA-hond selecteren, en ons laten weten hoe u de betaling wilt voldoen. Indien U anoniem wenst te blijven, kunt u dit ook aangeven. U kunt uit de selectie van de AHA-honden zelf een hond uitkiezen waarvoor u wilt bijdragen in de kosten van zijn of haar verzorging..

Neem voor meer informatie contact op met Aurelia via aha@sos-strays.nl naar index onderwerpen

ADRESWIJZIGING STICHTING

Per 28 december 2017 heeft onze stichting een nieuw postadres: van Steestraat 6, 4453 AR te 's-Heerenhoek.
naar index onderwerpen

NAAR BOVEN