HOME
ACTUEEL - ARCHIEF

Op deze pagina kunt u het archief van S.O.S. Strays Actueel vinden

ACTUEEL - ARCHIEF:   JANUARI T/M DECEMBER 2017

 

KERSTWENSEN 2017

klik voor grotere versie
naar index2017 onderwerpen

BELANGRIJKE MEDEDELING: VERHOGING ADOPTIEKOSTEN

Omdat de kosten voor ons de afgelopen maanden helaas steeds meer gestegen zijn, en we steeds vaker verlies draaien op de gemaakte onkosten voor transport en opvang van de adoptiehonden ten opzichte van de inkomsten met adopties, kunnen wij niet anders dan het adoptiebedrag per direct te verhogen. Honden die al gereserveerd zijn behouden nog de bestaande prijs.
Voor de overige honden ter adoptie worden per 29 oktober 2017 de adoptiekosten als volgt:

  •   Normale adopties honden:       verhoging gift met € 25,--
  •   Special Care en 10+ ssers:       verhoging gift met € 25,--
  •   Toeslag sterilisatie/castratie:  verhoging toeslag met € 10,--

We hopen op uw begrip hiervoor. naar index2017 onderwerpen

NIEUW IN DE WEBSHOP: HONDENJASJES

Nieuw in onze webshop: hondenjasjes gemaakt in de kleuren blauw en groen en maten S, M, M+ en L. De jasjes zijn handgemaakt door Magda Vermeulen, één van onze adoptanten. Elk jasje is uniek, er is dus maar 1 exemplaar van. Om de diverse hondenjasjes te bekijken en te bestellen, ga naar onze webshop.

naar index2017 onderwerpen

START JAARPROJECT 2018

In tegenstelling tot alle voorgaande jaren willen we dit jaar graag hulp vragen voor Stichting S.O.S. Strays zelf.

Na diverse tegenslagen op medisch gebied van onze opvanghonden loopt de rekening van S.O.S. Strays leeg en kunnen we de kosten niet meer opvangen. Nooit eerder deden wij als Stichting op deze manier een beroep op onze donateurs, maar de nood is hoog en daarom hopen we op deze manier de tegenslagen alsnog op te kunnen vangen.

Alleen al het eerste halfjaar van 2017 hebben we € 8324,38 aan medische kosten gehad, een enorm bedrag voor de Stichting wat dan ook een enorm gat heeft achtergelaten op onze rekening.

Tevens hebben we 3000 kg aan gedoneerde goederen en brokken verzonden per transport naar Spanje, fantastisch dat dit mogelijk was natuurlijk, maar de kosten voor het transport waren € 1203,95.

 

Daar waar we normaal gesproken elk jaar financiele hulp vragen voor een samenwerkend, Spaans of Grieks asiel, willen we dit jaar hulp vragen voor ons zelf om onze eigen hulp te kunnen blijven bieden aan de honden en daarmee de asielen. We hopen opnieuw op uw steun te mogen rekenen. Klik hier voor meer info en hoe u ons kunt helpen.
naar index2017 onderwerpen

AFSLUITEN JAARPROJECT 2017

Het jaarproject 2017 ten gunste van Happy Dog van La Protectora is per 25 september afgesloten. We hebben een eindbedrag kunnen ophalen van € 5.481,22! Hiervan kan al een groot deel van de medische apparatuur aangeschaft worden voor de nieuwe dierenkliniek. La Protectora is hier enorm mee geholpen. We danken iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft heel hartelijk voor uw steun!

De werkzaamheden aan Happy Dog zijn een heel eind gevorderd. De laatste werkzaamheden zijn gedaan aan de hondenkennels voor het asiel. De kleuren van de kennels zijn geverfd in de kleuren van het logo van La Protectora. Het ziet er heel vrolijk en verzorgd uit. Ook is er een nieuw gebouwtje gemaakt waar de quarantaine verblijven zullen komen.

Het wachten is nu nog op de officiele opening, zodat de honden in nood uit de omgeving opgevangen en verzorgd kunnen worden. We hopen dat de Happy Dog spoedig zijn deuren zal openen. Maar zoals dat niet ongebruikelijk is in Spanje lopen ze ook hier tegen vertragende omstandigheden op. We moeten dus nog even geduld hebben. We zullen u in ieder geval nog berichten en foto´s tonen zodra het asiel en de dierenkliniek van Happy Dog echt in bedrijf zijn genomen.

Hieronder nog wat foto's van de laatste bouwwerkzaamheden:


 

 

 

 

 

 

naar index2017 onderwerpen


UITNODIGING HERFSTWANDELINGEN IN NOVEMBER

De dagen worden weer korter, de zomerse temperaturen zijn voorbij, maar de herfstkleuren in de bossen zijn prachtig in dit seizoen. Het leek ons een mooie gelegenheid om twee mooie wandelingen te organiseren voor onze adoptanten en hun honden. De eerste wandeling is gelegen in het oosten van Nederland, de tweede in het noorden op de grens van Drenthe en Friesland:

- Rozendaalse Veld bij Arnhem - zondag 5 november 2017
- Drents-Friese Wold, Appelscha - zondag 26 november 2017

Hieronder per wandeling meer informatie:

Heidewandeling over het Rozendaalse Veld bij Arnhem

Het Rozendaalse Veld, bij Arnhem, is een paradijs voor honden. Het gebied bestaat uit zandvlakten, heuvels, heide en bos en is onderdeel van Veluwe-Zuid. Midden op de heide is een groot losloopgebied voor honden waar je met gemak uren kunt rondstruinen.

We verzamelen op de parkeerplaats aan het einde van de Kluizenaarsweg, hier loop je direct het losloopgebied in. Na afloop kunnen we bij restaurant Woodz, 1,5 km verderop gelegen, terecht voor een hapje en/of drankje. We zijn hier welkom met onze honden op een overdekt terras, de stoelen hebben schapenvelletjes, verwarmde kussens en er zijn fleecedekens tegen de kou.

Om een indruk te krijgen hoeveel mensen en honden er zullen komen, stellen we het op prijs als u zich van te voren wilt inschrijven. Stuur hiervoor een mailtje naar wandeling@sos-strays.nl.


 


Datum:                    Zondag 5 november 2017
Verzameltijd:          Tussen 12.15 uur en 12.30 uur
Verzamelplaats:      Parkeerplaats aan het einde van de Kluizenaarsweg
Adresgegevens:      Kluizenaarsweg, 6891 DN, Rozendaal, Gelderland.
Adres Restaurant:   Bovenallee 1, 6891 CZ, Velp, Gelderland.
Routebeschrijving:  Klik hier voor Google maps van dit adres
Inschrijving:            wandeling@sos-strays.nl

Voor een routebeschrijving klikt u op bovenstaande link of het kaartje hieronder, klik bij google maps op routebeschrijving en vul uw eigen gegevens in: adres, postcode woonplaats. Klik nogmaals op het grijze vak met routebeschrijving.

 

Wandeling door 't Drents-Friese Wold, Appelscha

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt een bijzonder gebied. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. Honden zijn van harte welkom in het Drents-Friese Wold. Er zijn verschillende gebieden aangewezen waar de hond los mag lopen, zie ook de folder honden welkom. Bij het bezoekerscentrum in Appelscha start een 'natte neuzenroute' van 6.5 km lang. De wandeling gaat door het bos, langs vennetjes, slingerpaadjes en karakteristieke bomen. Omdat je vanaf het bezoekerscentrum een drukke weg moet oversteken starten wij op een andere locatie en combineren de natte neuzenroute met een andere wandeling zodat de honden de gehele wandeling lekker los kunnen lopen.

Wij verzamelen op de parkeerplaats van dagrecreatieterrein de Bongerd. Komend vanaf de N381, rijdend op de Bosberg is dit rechtdoor op de rotonde bij Camping de Roggenberg, daarna de volgende afslag linksaf. Het recreatieterrein staat aangegeven met borden. Let op: op het recreatieterrein zijn meerdere parkeerplaatsen- en stroken, wij nemen de laatste parkeerplaats vlak na het grote grasveld. Hier start de Kraaiheipollenwandeling van 4,7 km, de gele paaltjes, die voor een deel dezelfde route volgt als de natte neuzenroute. Na afloop van de wandeling kunnen we een stukje verderop aan de Bosberg terecht voor een hapje en/of drankje bij Restaurant de Roggeberg. Een deel van de serre is voor ons gereserveerd. Honden zijn hier van harte welkom. Voor hen staat er een bak vers drinkwater klaar.

Wandelroutes vanaf de Bongerd   Wandeling Drents-Friese Wold

Wandeling Drents-Friese Wold   Restaurant de Roggeberg


Datum:                    Zondag 26 november 2017
Verzameltijd:          Tussen 12.15 uur en 12.30 uur
Verzamelplaats:      Parkeerplaats Dagrecreatieterrein de Bongerd
Adresgegevens:      Beatrixoord 2, 8426 GM Appelscha
Adres Restaurant:   De Roggeberg 1, 8426 GK Appelscha.
Routebeschrijving:  Klik hier voor Google maps van dit adres
Inschrijving:            wandeling@sos-strays.nl

Voor een routebeschrijving klikt u op bovenstaande link of het kaartje hieronder, klik bij google maps op routebeschrijving en vul uw eigen gegevens in: adres, postcode woonplaats. Klik nogmaals op het grijze vak met routebeschrijving.

Klik hier voor Google Maps   Klik hier voor Street View
naar index2017 onderwerpen

FOTOVERSLAG REÜNIE - 17 SEPTEMBER 2017

Zondag 17 september, hebben we onze jaarlijkse reünie gehouden, net als vorig jaar op het Erkemede Hondenstrand te Zeewolde. Een fijne locatie waar de honden van hartelust kunnen loslopen, rennen, spelen en zwemmen. De weersverwachtingen waren helaas niet veelbelovend, het leek een donkere regenachtige dag te gaan worden. Maar rond 12.00 uur brak de zon door en die heeft nagenoeg de hele dag geschenen. Eén korte regenbui kon de goede sfeer niet verpesten. Het is een prachtige bijeenkomst geworden van vele gelukkige honden en dito baasjes..

Uit Spanje waren er medewerkers van La Protectora, Adoptalo Madrid en Refugio Canino Torres. Iris kwam zoals elk jaar uit Athene, Griekenland over. Voor de buitenlandse medewerkers is het geweldig om de honden die zij gered en in hun hart gesloten hebben weer te zien en hun baasjes te ontmoeten.

Er zijn heel veel foto's gemaakt om deze geslaagde dag vast te leggen. Hieronder een deel van deze foto's met dank aan Esther, Sytske, Bob, Tom, Jaap en Kike, . Klik op de foto voor een grotere versie. Voor nog veel meer foto's, zie de facebookpagina van onze stichting.


  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  
naar index2017 onderwerpen

INZAMELEN CARTRIDGES

We zijn weer gestart met het inzamelen van lege cartridges en toners van printers. Veel van deze cartridges en toners zijn recyclebaar. Als u de cartridges bij ons inlevert dan helpt u zowel onze stichting als het milieu. Wij kunnen voor de cartridges een kleine vergoeding krijgen en ze worden op een verantwoordelijke wijze gerecycled.


naar index2017 onderwerpen

STICHTING S.O.S. STRAYS FOTOKALENDER 2018 - NU ONLINE TE KOOP

Dit jaar hebben we weer een fotokalender uitgebracht. Op de kalender staan foto's van honden die via S.O.S. Strays geadopteerd zijn. Enige tijd geleden hebben we hiervoor een oproep gedaan aan adoptanten om foto's in te zenden. We hebben vele leuke, lieve en mooie foto's mogen ontvangen. Door middel van stemmen onder onze vrijwilligers zijn de 12 mooiste inzendingen gekozen om de kalender op te sieren.

De kalender is in de verkoop gegaan tijdens onze reünie van 17 september jongstleden. Voor iedereen die niet op de reünie aanwezig kon zijn is de kalender nu ook in onze webshop online te bestellen, zolang de voorraad strekt.

De kalender is op A4-formaat, gedrukt op stevig glanzend papier, bestaande uit 14 pagina's (12 maanden + voor- en achterblad). Het geheel is afgewerkt met een transparant plastic cover, ringband en ophanghaakje.

De kalenders kosten 7,50 euro per stuk. De kalender(s) zullen, na ontvangst van betaling, per post aan u toegestuurd worden. Hiervoor worden verzendkosten berekend. De opbrengst van deze kalenders zal natuurlijk ten goede komen aan de asielhonden in Spanje.

Klik hier om de kalender te bekijken en naar het bestelformulier te gaan.

naar index2017 onderwerpen

DANK VOOR DONATIE HULPGOEDEREN

Hartelijk dank aan de mensen die meegeholpen hebben om hulpgoederen voor de Spaanse asielen in te zamelen. Hieronder ziet u enkele foto's van de spullen die wij afgelopen tijd mochten ontvangen. Deze goederen worden tijdelijk opgeslagen en vervolgens met ons eerstvolgende transport ingeladen op de truck en naar Spanje gereden, waar de goederen verdeeld worden onder de asielen waar we mee samenwerken.

 

 

Heeft u spullen liggen, of kunt u aan spullen komen die u ons wilt schenken, neem dan contact op met Marleen, coördinator hulpgoederen: via het mailadres goederen@sos-strays.nl. Op onze website kunt u nakijken welke hulpgoederen wij inzamelen.
naar index2017 onderwerpen

DANK VOOR UW HULP AAN HET ASIEL IN TORRELAVEGA

Na een spannende tijd is het asiel in Torres de parvo uitbraak te boven. Het is onvoorstelbaar hoeveel er gedoneerd is na onze oproep, een totaal bedrag van 3480 euro! Dit heeft er voor gezorgd dat het financieel gezien vele malen makkelijker werd om de parvo uitbraak te bestrijden.

Onze dank aan alle donateurs is enorm, zonder jullie donaties had het onmogelijk geweest om de uitbraak zo goed te kunnen bestrijden. Namens alle medewerkers van het asiel, de honden en ons willen we jullie heel hartelijk danken voor het enorme bedrag wat in zo een korte tijd is gedoneerd!

naar index2017 onderwerpen

NOODOPROEP VOOR HET ASIEL IN TORRELAVEGA

REFUGIO CANINO TORRES


Torres is één van de asielen waar wij als Stichting nauw mee samenwerken en waar vele honden een onderdak vinden voor langere tijd of als veilige plek totdat ze naar Nederland kunnen komen.

Het afschuwelijke nieuws bereikte ons dat het asiel is getroffen door een uitbraak van het vreselijke PARVO- virus tengevolge waarvan het hele asiel in een zogenoemde "lock-down" is: er kunnen geen honden/pups worden aangenomen, maar ook niet worden geplaatst zolang het virus aanwezig is.

Een nachtmerrie, zeker in deze periode van het jaar waarin er zoveel pups zijn. De kosten zullen enorm zijn om deze vreselijke periode van -waarschijnlijk maanden- door te komen. Denk hierbij aan de torenhoge dierenartskosten, ontsmettingsmiddelen, speciale pakken voor de vrijwilligers, etc. etc.

Het asiel betaalt de kosten zoals voeding en dierenartsen normaal gezien van de adoptiegelden, maar die adopties vinden nu niet meer plaats, waardoor er dus ook geen inkomsten zijn! Wij willen u graag om financiële hulp vragen voor Torres, elke euro, elke donatie is welkom om Torres, de honden en alle medewerkers door deze loodzware tijd heen te helpen.

Om er voor te zorgen dat alle donaties zo snel mogelijk bij het asiel terecht komen is onze vraag om rechtstreeks te doneren aan het asiel. Dit kan met de volgende gegevens:

-   ten name van:      Refugio Canino Torres
-   plaats:                   Torrelavega
-   IBAN nummer:     ES2300495432522417477491
-   BIC:                        BSCHESMM
-   O.v.v.:                    'Donation for Torres'

De emotionele last zal nog vele malen groter zijn: pups die geen hulp kunnen krijgen, pups die al aanwezig zijn en het misschien niet zullen redden, oudere honden die besmet kunnen raken omdat ze verzwakt zijn; het is de nachtmerrie van elk asiel om dit mee te moeten maken. Emotioneel gezien kunnen we alleen maar steun bieden per tekst, maar financieel gezien kunnen wij met zijn allen de schade verkleinen.

Namens alle medewerkers van Torres en namens Stichting S.O.S. Strays bedanken wij u van harte voor uw donatie.

ONZE DANK IS GROOT!naar index2017 onderwerpen

STICHTING S.O.S. STRAYS FOTOKALENDER 2018

Net als voorgaande jaren willen we ook dit jaar weer een S.O.S. Strays Fotokalender uitbrengen voor het jaar 2018. Een fullcolour kalender op A4 formaat met elke maand een foto van één van onze geadopteerde strays. Wilt u dat uw hond op onze kalender prijkt, doe dan mee en stuur uw mooiste foto's in.

Uit alle inzendingen zullen wij via een eerlijke stemming de 12 mooiste foto's uitkiezen die op de kalender geplaatst zullen worden. Wordt uw foto uitgekozen als maandfoto op de kalender, dan ontvangt u van ons een gratis kalender. De kalender zal verkocht worden op onze reünie op zondag 17 september en is daarna te bestellen zijn via onze webshop. De opbrengst van deze kalender zal ten goede komen aan de honden in de Spaanse asielen.
Hoe kunt u meedoen? Stuur uw foto naar webmaster@sos-strays.nl.
U mag net zoveel foto's insturen als u wilt, maar let wel, de kans dat uw foto uitgekozen wordt zal dan ook meer verspreid komen te liggen. Om iedereen een eerlijke kans te geven zijn winnaars van vorig jaar dit jaar uitgesloten voor deelname. Inzenden kan t/m vrijdag 11 augustus 2017.
Vermeld in uw mail uw naam, de oorspronkelijke naam van uw SOS hond,
huidige naam en land van herkomst.

Omdat het hier gaat om foto's die voor drukwerk geschikt moeten zijn is het belangrijk dat de foto's een goede beeldkwaliteit hebben en voldoende resolutie. De foto's moeten aan onderstaande voorwaarden voldoen:

- Op de foto moet een hond staan geadopteerd bij S.O.S. Strays
- De foto is gemaakt na plaatsing, dus niet in de opvangperiode
- De hond moet het onderwerp van de foto zijn.
- De foto moet onbewerkt zijn (geen uitsnede, lijstjes, sepia e.d.)
- De foto moet een landscape (liggend) formaat hebben.
- Verhouding foto 4 : 3 of eventueel 3: 2
- Minimale resolutie: 2230 x 1677 pixels (bij voorkeur hoger)
*

* Bij de set-up/instellingen van uw digitale camera kunt u de resolutie (ook wel kwaliteit of formaat genoemd) instellen. Voor gebruik van foto's op de computer is een lage resolutie voldoende, echter voor drukwerk is een hogere resolutie noodzakelijk. Kies hier voor de beste kwaliteit.
Voor een uitleg over resolutie en afdrukformaten, klik hier.
naar index2017 onderwerpen

LAATSTE NIEUWS VAN JAARPROJECT 2017 VOOR HAPPY DOG

De vereniging La Protectora heeft in januari 2016 een broodfokbedrijf in Oviedo over kunnen nemen met de nodige vergunningen om een asiel te kunnen runnen op deze plek. Alle hondjes zijn letterlijk “bevrijd” en hebben na een behandel- en herstelperiode allemaal een nieuw thuis gevonden. Zie hiervoor het filmpje: Operacion Happy Dog.

Het was een enorme klus: de stallen met kennels, de benedenverdieping voor alle kantoor- en operatieruimtes met een ziekenboeg en het bovenhuis (waar Alejandra en Gabriel komen te wonen) moesten volledig gerenoveerd worden.
Een aannemer en vele vrijwilligers zijn een jaar lang intensief bezig geweest om deze grote klus te verrichten. Ze zijn nu in de afrondingsfase en hopen het asiel rond september te kunnen openen. Hieronder een aantal foto's van de bouwwerkzaamheden, de receptie, operatiekamer, de uitslaapruimte en de buitenkennels.

Het jaarproject van S.O.S. Strays loopt nog steeds en donaties voor medische apparatuur voor de behandelkamer zijn nog steeds hard nodig. Tot nu toe is er al een geweldig bedrag aan donaties binnengekomen: € 5356,22! Zie ook de pagina: Jaarproject 2017 op onze website.

HARTELIJK DANK AAN ALLE GULLE GEVERS!


 

 

 

 

 
naar index2017 onderwerpen

DANK VOOR DONATIE HULPGOEDEREN

Ook dit keer is het weer gelukt om een vrachtwagen volgeladen met voer, medicijnen, manden, riemen en andere spullen terug te sturen naar Spanje ten goede van de Spaanse asielen.
Een speciaal woord van dank aan Angelique die zo lief was om zelfs een derde keer te wachten op het transportbedrijf dat de goederen zou komen ophalen die naar Spanje gingen.
Hartelijk dank aan de familie van Ekeren die alle spulletjes van Ransja, hun geliefde hondje dat begin dit jaar helaas overleed, aan de Spaanse asielhonden schonk.
Ook veel dank aan Silke & Anna, Magda, de familie Augusson en alle anderen die zich ingezet hebben om hulpgoederen in te zamelen voor onze stichting.

 

 

 

 

 


Heeft u spullen liggen, of kunt u aan spullen komen die u ons wilt schenken, dan verzoeken wij u vriendelijk -in verband met het beperkte laadvermogen van de vrachtwagen- deze aan te melden bij Marleen, coördinator hulpgoederen: via het mailadres goederen@sos-strays.nl.

U kunt ons ook helpen door meer bekendheid aan dit project te geven. Hiervoor kunt u een flyer downloaden en deze ophangen bij dierenwinkels, dierenartsen, trimsalons, etc.
naar index2017 onderwerpen

UITNODIGING VOORJAARSWANDELING S.O.S. STRAYS

Wandeling Meinweg: Nationaal park in midden Limburg

Met de zomer in het vooruitzicht willen we weer een wandeling voor onze adoptanten organiseren. Dit keer is gekozen voor een wandeling in het zuiden van Nederland, in de provincie (midden) Limburg nabij Roermond.

We verzoeken ieder die mee wilt doen zich in te schrijven zodat we van te voren een idee hebben hoeveel personen en honden we kunnen verwachten. Inschrijven kan tot een dag tevoren. Voor deelname aan een wandeling, stuur een mailtje naar: wandeling@sos-strays.nl en vermeld erbij met hoeveel personen en honden je naar de wandeling komt.

Het nationaal park de Meinweg ligt ten oosten van Roermond en wordt aan drie kanten omsloten door Duitsland. Het nationaal park bestaat uit een zeer gevarieerd, reliëfrijk landschap met heidevelden, vennen, beekdalen en oorspronkelijk eikenbos. In losloopgebied Zandbergen mogen honden het hele jaar loslopen. Hier kunnen we een wandeling maken van ca. 4 km die voert door het bos, langs een beek, een zandheuvel en verschillende houtsnijwerken.

We verzamelen op de parkeerplaats van Restaurant Rijstal de Venhof. Dit is een manege met horeca-gelegenheid. Na afloop van de wandeling is er gelegenheid voor een hapje en/of drankje. Honden zijn bij de Venhof van harte welkom mits aangelijnd.

Hondenlosloopgebied Zandbergen  Houtsnijwerken in het bos

Natuurpark de Meinweg  Restaurant Rijstal de Venhof


Datum:                    Zondag 28 mei 2017
Verzameltijd:          Tussen 12.45 uur en 13.00 uur
Verzamelplaats:      Parkeerplaats bij Restaurant Rijstal de Venhof
Adresgegevens:      Venhof 2 6075 NE Herkenbosch, Zuid-Limburg
Routebeschrijving:  Klik hier voor Google maps van dit adres
Inschrijving:            wandeling@sos-strays.nl

Voor een routebeschrijving klikt u op bovenstaande link of het kaartje hieronder, klik bij google maps op routebeschrijving en vul uw eigen gegevens in: adres, postcode woonplaats. Klik nogmaals op het grijze vak met routebeschrijving.

Klik hier voor Google MapsGraag tot ziens bij één van onze wandelingen!

naar index2017 onderwerpen

JAARVERSLAG 2016

Voor ons jaarverslag 2016, verwijzen we u graag naar het PDF document: Jaarverslag 2016.
naar index2017 onderwerpen

KERSTWENSEN 2016

klik voor grotere versie
naar index2017 onderwerpen

MEDEDELING VANUIT HET BESTUUR

Tijdens de bestuursvergadering van vijf november j.l. heeft Carine laten weten dat zij na ruim 16 jaar besloten heeft om het voorzitterschap over te dragen. Carine heeft al deze jaren haar leven volledig gewijd aan S.O.S. Strays, daarvoor zijn wij haar enorm dankbaar.

Voor Carine is de tijd aangebroken om rustiger aan te gaan doen, maar Carine blijft wel deel uit maken van de stichting als algemeen bestuurslid. Er is unaniem gestemd dat Steef, Carine zal opvolgen als voorzitter. Steef maakt inmiddels 16 jaar deel uit van S.O.S. Strays en vindt het een enorme eer om het stokje van Carine over te nemen. Er vinden verder geen wijzigingen plaats.


Met vriendelijke groet,
Bestuur Stichting S.O.S. Strays naar index2017 onderwerpen

START JAARPROJECT 2017 TEN GUNSTE VAN HAPPY DOG

De vereniging La Protectora heeft in januari 2016 een broodfokbedrijf in Oviedo over kunnen kopen met de nodige vergunningen om een asiel te kunnen runnen op deze plek. Alle hondjes zijn letterlijk “bevrijd” en hebben na een behandel- en herstelperiode allemaal een nieuw thuis gevonden. Zie hiervoor het filmpje: Operacion Happy Dog.

De stallen en het woonhuis worden op dit moment grondig gerenoveerd en klaar gemaakt om hier een goed asiel te starten. De vereniging la Protectora, waar wij al heel lang een goed contact mee hebben, hebben veel donaties en sponsor acties gehad en zij financieren hiermee de verbouwingen.

Volgens de laatste berichten zal dit asiel opengaan rond januari 2017. U kunt al het nieuws over de Happy Dog volgen op onze speciale facebookpagina Happy Dog. Op het grote terrein zullen ruime kennels komen voor de honden. Het woonhuis op het terrein wordt verbouwd en daar zal komen: een kattenverblijf, behandel- en operatiekamer, ziekenboeg, voer opslag, kantoorruimte en vrijwilligerskamer. Klik op onderstaande afbeelding voor een vergroting van de bouwtekeningen voor het woonhuis met de dierenkliniek en opslagruimte links en het verblijf waar de kennels komen, rechts.

 


PLAN VAN AANPAK: MEDISCHE APPARATUUR

Voor het jaarproject van S.O.S. Strays willen wij de medische apparatuur voor de behandel- en operatiekamer gaan helpen financieren. U kunt een bepaald apparaat financieren of een algemene gift doen. Elke donatie is welkom!

- Klik hier voor meer informatie hoe u kunt helpen de behandelkamer te realiseren.
- Klik hier voor de lijst van medische apparatuur die aangeschaft moet worden voor een goede behandel- en operatiekamer voor katten en honden.

 


Hartelijk dank namens de honden van Happy Dog!

naar index2017 onderwerpen

NAAR BOVEN