HOME
NAZORG VAN SOS STRAYSS.O.S. Strays besteedt veel zorg aan het plaatsen van honden bij hun toekomstige baasjes. We screenen de adoptanten en kijken daarbij of de hond ter adoptie ook daadwerkelijk past in de leef- en gezinssituatie van de kandidaat adoptant. We willen zeker zijn dat de hond op de juiste plaats terecht komt en een goede toekomst tegemoet kan gaan.

Onze betrokkenheid houdt echter niet na de plaatsing op. Ook na de plaatsing blijft onze stichting geïnteresseerd in hoe het met de hond gaat bij zijn nieuwe baas. We willen er voor u zijn in het geval er zich problemen of vragen voordoen en u van dienst zijn met advies, steun of begeleiding.

S.O.S. Strays heeft een nazorg team die u met allerlei problemen kan helpen, ook voor vragen met betrekking tot de gezondheid van uw hond bent u welkom bij de nazorg en we proberen u dan zo goed mogelijk te helpen. Het probleemgedrag, hoe klein ook, kunt u melden bij nazorg@sos-strays.nl. Door de kleine probleempjes te melden, kun je grote problemen voorkomen. We kunnen dan ook alleen maar adviseren: wees er op tijd bij, schroom niet ons te contacteren. Hoe eerder u aan de bel trekt, hoe makkelijker het probleemgedrag nog te corrigeren is.
Let wel: de nazorg is alléén voor honden geadopteerd bij S.O.S. Strays

Ook helpen wij u met de aanpassingen van uw nieuwe hond. U heeft misschien allerlei vragen waarom hij zo reageert zoals hij doet. Ook daarvoor is er het nazorg team.

Natuurlijk kan onze nazorg nooit een hondenschool vervangen en indien nodig zult u dan ook het advies krijgen om een cursus te gaan doen met uw hond of een gedragstherapeut te consulteren. Laat een klein probleem niet uitgroeien tot een gigantisch probleem voordat u de nazorg inschakelt! Zo kunt u veel leed voor u en uw hond besparen en kan herplaatsing voorkomen worden.

De nazorg kan nog altijd gedragstherapeuten gebruiken die affiniteit hebben met buitenlandse honden en het roedelgedrag. U kunt zich daarvoor aanmelden bij nazorg@sos-strays.nl.Nazorg Team

TERUG NAAR PAGINA OPVOEDING